Ανασκοπηση 2017: Χρονια οροσημο, χρονια επιτυχιων!!!

Τα τρία τελευταία χρόνια ο σύλλογός μας όχι μόνο καθιερώθηκε στις συνειδήσεις όλων των φιλάθλων, όχι μόνο γνώρισε τον σεβασμό-εκτίμηση και την αναγνώριση, αλλά και εκτοξεύτηκε βάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά, με τις συνεχόμενες επιτυχίες μας. Ο πρώτος σύλλογος της πόλης την χρονιά που μας αφήνει  είχε τις περισσότερες επιτυχίες από ποτέ, μια χρονιά ορόσημο, μια χρονιά που δεν θα ξεχαστεί ποτέ ειδικά στις Γυναίκες όπου καταφέραμε να είμαστε μέσα σε όλα τα final-fourΤρίτη (3η)θέση στα play-off στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Γυναικών, τρίτη (3η) θέση στο Πρωτάθλημα Νεανίδων και Χάλκινο μετάλλιο, τρίτη (3η) θέση στο πρωτάθλημα Παγκορασίδων-χάλκινο μετάλλιο και δεύτερη (2η) θέση στο πρωτάθλημα Κορασίδων και ασημένιο μετάλλιο.
Στους Άνδρες μετά από τέσσερα (4) συνεχόμενα χρόνια δεν καταφέραμε να μπούμε στα play-off ανόδου για την Α2-τερματίσαμε στην πέμπτη (5η) θέση, στους Παίδες τερματίσαμε στην δεύτερη (2η) θέση, ενώ στους Παμπαίδες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα στην Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε.
Όλα τα παραπάνω πιστώνονται στους δύο προπονητές μας Γιάννη Σταμούλη, Αποστόλη Πορτοβάρα που με την εξαιρετική δουλειά τους , ο σύλλογός μας είναι πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση στην Δυτική Ελλάδα. Και βέβαια όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως οι αθλητές-τριες μας προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου, τις ακαδημίες μας και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας οπλίζει με περισσότερη δύναμη για να συνεχίσουμε να έχουμε τον σύλλογό μας στον αστερισμό των επιτυχιών. Ταυτόχρονα αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που αθλητές-τριες μας αγωνίζονται σε άλλα σωματεία και σε υψηλότερο επίπεδο.
Όσο αφορά για την νέα σαιζόν που τα πρωταθλήματα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, όλα τα τμήματά μας είναι μέσα στους στόχους, ενώ έχουμε και παιδιά στα κλιμάκια.
Υπερηφάνεια και μόνο υπερηφάνεια νιώθουμε όλοι στο σύλλογο, ένας σύλλογος πρότυπο, μια πραγματική οικογένεια που μεγαλώνει μέρα με μέρα και που Αθλητισμός και Πρωταθλητισμός συνυπάρχουν  και μαζί με όλους εσάς τους αγνούς φιλάθλους μας, γράφουμε  ιστορία στο Βόλεϊ της Άρτας.
 

Γυναίκες
Για τρίτη (3η) συνεχόμενη σαιζόν καταφέραμε να είμαστε στα play-off για την Α2, γνωρίζοντας τον σεβασμό και την αναγνώριση σε όποιο γήπεδο και αν παίζαμε. Κατακτήσαμε την 2η θέση στον όμιλό μας, πίσω από τον Φιλαθλητικό που ήταν τελικά και ο Πρωταθλητής Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. Συγκεντρώσαμε 22 βαθμούς, πετυχαίνοντας εφτά (7) νίκες, ενώ γνωρίσαμε τρεις (3)  ήττες. Συνολικό συντελεστή στα σετ 25-12.  Στα play-off που ακολούθησαν επικρατήσαμε της Φ.Ε.Ιωαννίνων με 3-1, κατακτώντας τελικά την τρίτη (3η) θέση.  Η επιτυχία ήταν μεγάλη για τον σύλλογο μας που στηρίχθηκε σε ένα κράμα μικρών και μεγάλων αθλητριών, ο προπονητής μας Γιάννης Σταμούλης βρήκε την κατάλληλη χημεία, μια χημεία που φάνηκε με τα αποτελέσματα που φέραμε. Αναλυτικά χρησιμοποιήθηκαν 18 αθλήτριες οι: Βασιλική Πραμαγκιούλη, Βιβή Κουρκούτα, Χριστίνα Πάνου, Ρούλα Κιτσοπάνου, Λευκωθέα Καραβάτσιου, Κωνσταντίνα Μπίκα, Αλεξάνδρα Κούκου, Νεφέλη Σωτηρίου, Φωτεινή Ρίζου, Αλεξάνδρα Δημοθεόδωρου, Ιωάννα Δημοθεόδωρου, Θεοδώρα Πορτοβάρα, Θεοδώρα Βαρέλη, Κατερίνα Προτοντουάρι, Σάρα Νταούλια, Μελιτίνα Παπαδημητρίου, Δέσποινα Κόκκινου.
Η χρονιά στιγματίστηκε με ένα μοναδικό ρεκόρ (Πατήστε εδώ), στο παιχνίδι με τον Λιάκατα Αιτωλικού στις 29 Ιανουαρίου κερδίσαμε το δεύτερο σετ 25-00, με την Νεφέλη Σωτηρίου να σερβίρει 25 συνεχόμενες φορές!!!

Νεανίδων
Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, προκριθήκαμε σε final-four Νεανίδων, όμως η κλήρωση μας έβγαλε αντίπαλο τον μόνιμο πρωταθλητή Ηρακλή, που ήταν ανυπέρβλητο εμπόδιο και με 3-0 σετ μας απέκλεισε από τον τελικό. Ο Ηρακλής που όχι μόνο κατέκτησε το πρωτάθλημα νικώντας 3-0 στον τελικό τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας, αλλά και κατάφερε να φτάσει στις τέσσερις (4) καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, προσθέτοντας μια μεγάλη διάκριση στο παλμαρέ του.
Στα προημιτελικά κληρωθήκαμε με τον Λιάκατα Αιτωλικού και τον αποκλείσαμε, κερδίζοντάς τον 3-0 σετ.
Στο πρωτάθλημα Νεανίδων όλες όσες χρησιμοποιήθηκαν ήταν Κορασίδες και μικρότερες οι εξής: Σωτηρίου Ν., Πορτοβάρα Θ., Νταούλια, Ρίζου, Βαρέλη, Δημοθεόδωρου Α., Δημοθεόδωρου Ι., Σεντόρη, Παπαδημητρίου, Κόκκινου Χρ. και Σάρκα.

Κορασίδων
Χρονιά όνειρο ήταν για  τις Κορασίδες - για δεύτερη συνεχόμενη σαιζόν προκριθήκαμε στο final-four της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. κατακτώντας μάλιστα την δεύτερη (2η) θέση και το αργυρό μετάλλιο. Το final-four  έγινε στην Ηγουμενίτσα και στον ημιτελικό αποκλείσαμε τον διοργανωτή Ερμή, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με 3-2 σετ. Στον τελικό μείναμε από «ενέργεια και δυνάμεις», χάσαμε από τον Ηρακλή Ιωαννίνων που κατέκτησε τον τίτλο (πατήστε εδώ). Για να φτάσουμε στο final-four αποκλείσαμε στη  φάση των 8 τις Ελπίδες Λευκάδας με 3-0 σετ, ενώ κατακτήσαμε την πρώτη (1η) θέση στον όμιλό μας, με 5 νίκες και 1 ήττα, συγκεντρώνοντας 11 βαθμούς και σετ 16-4.
Ο προπονητής μας Γιάννης Σταμούλης χρησιμοποίησε τις: Νεφέλη Σωτηρίου, Θεοδώρα Πορτοβάρα, Φωτεινή Ρίζου, Αλεξάνδρα Δημοθεόδωρου, Θεοδώρα Βαρέλη, Ιωάννα Δημοθεόδωρου, Σάρα Νταούλια, Μελιτίνα Παπαδημητρίου, Κατερίνα Προτοντουάρι, Έλενα Σεντόρη, Χριστίνα Κόκκινου, Αμαλία Πορτοβάρα, Αγγελική Σάρκα.

Παγκορασίδες
Final-four  χωρίς την ομάδα μας δεν νοείται τα τελευταία τρία χρόνια. Η συστηματική δουλειά στις ακαδημίες  έφερε αποτελέσματα και μας έγιναν συνήθεια τα μετάλλια. Για τρίτη (3η) συνεχόμενη χρονιά κρεμάσαμε στο στήθος το χάλκινο μετάλλιο, νικώντας στον μικρό τελικό τον Πανηπειρωτικό Ιωαννίνων με 3-1 σετ. Στον ημιτελικό αντιμετωπίσαμε τον «κακό μας δαίμονα» Ηρακλή Ιωαννίνων, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και το χάσαμε 3-0, μην πιστεύοντας στις δυνατότητές μας. Μάλιστα ο Ηρακλής στο τουρνουά των πρωταθλητών από οκτώ (8)ενώσεις (Πανελλήνιο πρωτάθλημα δεν υπάρχει σύμφωνα με την Γενική προκληρυξη της Ε.Ο.ΠΕ.) που έγινε στην Λάρισα αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας.
Στον όμιλό μας τερματίσαμε στην 2η θέση πίσω από τον Φιλαθλητικό, πετυχαίνοντας 8 νίκες, ενώ γνωρίσαμε 2 ήττες, συγκεντρώνοντας 18 βαθμούς με 25-06 τα σετ.  Στην φάση των 8, στα χιαστί αντιμετωπίσαμε με ντεζαβαντάζ έδρας τον Ιωνικό στο Αγρίνιο και με 3-0 πήραμε το εισιτήριο για το final-four , ένα final-four που το διοργανώσαμε εμείς και αποσπάσαμε τα κολακευτικά σχόλια όλων.
Χρησιμοποιήθηκαν  σε όλα τα παιχνίδια οι: Θεοδώρα Βαρέλη, Αγγελική Σάρκα, Σάρα Νταούλια, Μελιτίνα Παπαδημητρίου, Έλενα Σεντόρη, Χριστίνα Λαϊνά, Αμαλία Πορτοβάρα, Χριστίνα Κόκκινου, Δέσποινα Κόκκινου, Ζωή Ζυγούρη, Μαριλένα Τσαμπά, Ειρήνη Σκαμνέλου.

Άνδρες
Μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια δεν καταφέραμε να μπούμε στα play-off προς την Α2, τερματίσαμε στην 5η θέση, πετυχαίνοντας στο πρωτάθλημα 5  νίκες  και 9 ήττες, συγκεντρώνοντας 14  βαθμούς με σετ 18-31. Η πέμπτη (5η) θέση δεν ήταν αποτυχία και αυτό γιατί προωθηθήκαμε πολλά νέα παιδιά, ενώ οι αποχωρήσεις συνεχίστηκαν  (Κραψίτης, Κωστανίκος, Γιώτης, Καλλιμάνης, Καραβασίλης, Αθανασίου)… Από τους παλιούς μείνανε και παίξανε  οι: Τσίνα, Μπίκας, Αντωνίου, Σαλεμής, Κουτσούπας, Πλακιάς, Κομζιάς, με τους δύο τελευταίους να παίζουν σε ελάχιστα παιχνίδια, ενώ προωθηθήκανε από τους μικρούς στην μεγάλη ομάδα οι: Κυριακίδης, Σάνκα-Παπανάτσιους, Χήτας, Ρίζος, Χουλιάρας, Σπ. Αναστασιάδης, Βούλγαρης.
Το Πρωτάθλημα το κατέκτησε η Αναγέννηση Άρτας που ανέβηκε στην Α2 Εθνική κατηγορία, έχοντας στη σύνθεσή της αθλητές που τα προηγούμενα χρόνια ήταν βασικά και αναντικατάστατα στελέχη (Χαττάρι, Τασηνίκος, Λιανός, Παυλάκης).

Παίδες
Συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα μόνο για την απόκτηση εμπειριών και μόνο με έναν αθλητή Παίδα(Χήτας)-οι υπόλοιποι Παμπαίδες, η ομάδα μας έφτασε ψηλά και κατέκτησε την δεύτερη (2η) θέση πίσω από τον αήττητο πρωταθλητή Α.Ο. Πρέβεζας. Συνολικά πετύχαμε 6 νίκες, συγκεντρώνοντας 13 βαθμούς και σετ 18-10.
Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας χρησιμοποίησε τους Βασίλη Χήτα, Βλάσση Χαρλαύτη, Νίκο Τσελά, Σπύρο Αναστασιάδη, Γεώργιο Αναστασιάδη, Ανδρέα Ρίζο, Χρήστο Βούλγαρη, Πάνο Βασιούλα, Βασίλη Χουλιάρα, Παύλο Στεργιούλη, Θωμά Χρήστου και Νίκο Σκήπο.

 

 

 

Παμπαίδες
Η πολύ καλή μας πορεία στους Παίδες και η κατάκτηση της δεύτερης θέσης μας  έδωσε ώθηση και κερδίζοντας όλες τις ομάδες με 3-0 σετ κατακτήσαμε αήττητοι το πρωτάθλημα, υπερασπίζοντας τον τίτλο που είχαμε κατακτήσει και την προηγούμενη περίοδο. Συνολικά σε 6 παιχνίδια συγκεντρώσαμε 12 βαθμούς με σετ 18-00 και τον προπονητή μας να χρησιμοποιεί 21 αθλητές σε όλο το πρωτάθλημα-αριθμός ρεκόρ, δίνοντας τους την ευκαιρία να κρεμάσουν στο στήθος τους ένα χρυσό μετάλλιο και να βάλουν  στόχους μελλοντικούς πιο υψηλούς (πατήστε εδώ). Και ήταν οι: Βλάσσης Χαρλαύτης, Νίκος Τσελάς, Ανδρέας Ρίζος, Χρήστος Βούλγαρης, Σπύρος Αναστασιάδης, Γεώργιος Αναστασιάδης, Παναγιώτης Βασιούλας, Κώστας Δήμος, Δημήτρης Αντωνίου, Λάμπρος Αντωνίου, Βασίλης Χουλιάρας, Στέλιος Στόγιας, Σπύρος Ντάλιας, Νίκος Σκήπος, Παύλος Στεργιούλης, Ευρυβιάδης Γεωργούλας, Θωμάς Χρήστου, Νίκος Μπόλης, Δημήτρης Λαϊνάς, Παναγιώτης Σταμούλης, Κώστας Αγγέλης.
Οι περισσότεροι από τους παραπάνω αθλητές θα συμμετέχουν και την επόμενη σαιζόν στο πρωτάθλημα Παμπαίδων, ενώ οι μεγαλύτεροι θα προωθηθούν στο Ανδρικό τμήμα-άλλωστε αυτό είναι το νόημα των Ακαδημιών και το μέλλον χτίζεται με το παρόν.

Το σωματείο μας δικαίως με βάση τις επιτυχίες είναι το πρώτο σωματείο της πόλης, δικαίως κέρδισε το σεβασμό και την καταξίωση όλων  και ευχαριστούμε όλους όσους μας εμπιστεύεστε τα παιδιά σας. Μαζί σας  γράφουμε και θα γράφουμε ιστορία!!!

Προπονητές
Για 5η συνεχόμενη χρονιά προπονητές του συλλόγου μας ήταν και είναι οι Γιάννης Σταμούλης, Αποστόλης Πορτοβάρας που έχουν οργανώσει τον σύλλογό μας σε επαγγελματικά πρότυπα. Η συστηματική δουλειά τους στις Ακαδημίες και η προώθηση των αθλητών-αθλητριών αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας του συλλόγου μας.
Μη  ξεχνάμε ότι αποχωρήσανε  από τον σύλλογό μας αθλητές-πρότυπα. Ο Αλέξανδρος Κωστανίκος αρχηγός της Ανδρικής ομάδος και ηγέτης μας μεταγράφηκε στον Πανελλήνιο, η Άννα Ζιώβα στις Αμαζόνες Μαΐστρου, η Ναταλία Μίγδου στον Πανηπειρωτικό Ιωαννίνων, η Αναστασία Δήμου στον Περσέα Θεσσαλονίκης, ο Αλέξανδρος Καραβασίλης στην Αναγέννηση Άρτας όπως και ο Λάμπρος Αθανασίου, ο Παναγιώτης Δημοθεόδωρος στην Φ.Ε. Ιωαννίνων, ο Δημήτρης Αθανασίου επίσης στην Φ.Ε.Ι. ενώ σταματήσαμε για διάφορους λόγους Κώστας Πλακιάς, Φάνης Κομζιάς, Βασίλης Χήτας, Νίκος Κραψίτης, Νίκος Καλλιμάνης, Χριστόφορος Γιώτης. «Ουδείς αναντικατάστατος» και ήδη προωθηθήκανε μικροί αθλητές –μικρές αθλήτριες στα αγωνιστικά τμήματα ακόμη και των μεγάλων τμημάτων Ανδρών-Γυναικών.

Φίλαθλοι
Κομμάτι των επιτυχιών και της ιστορίας μας είστε και εσείς οι υπέροχοι φίλαθλοί μας, ανώνυμοι και επώνυμοι, που μας συμπαραστεκόσαστε σε όλα τα παιχνίδια και με το χειροκρότημά σας επιβραβεύεται τις προσπάθειες των αθλητών-αθλητριών μας. Αποτελέσατε και αποτελείται τον έβδομο (7ο) παίκτη μας . Δημιουργήσαμε μαζί σας μια σχέση αμφίδρομη που ευχόμαστε να κρατήσει αρκετά χρόνια.
Χρόνια πολλά, Καλή Χρονιά σε όλους  με υγεία πάνω από όλα και το 2018 να μας φέρει περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες!!!