Χρυσή σελιδα στην ιστορια μας η 2η θεση των Κορασιδων

Η δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή μας σε final-four Κορασίδων έφερε και την μεγαλύτερη επιτυχία στο σύλλογό μας, με την κατάκτηση της 2ης θέσης και του ασημένιου μεταλλίου.  Πέρυσι στα Γιάννενα δεν καταφέραμε να προκριθούμε στον τελικό, χάσαμε από τον Α.Σ. Γιάννενα με 3-1 σετ, ενώ και στον μικρό τελικό γνωρίσαμε την ήττα από τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας με 3-2 σετ.
Φέτος στην Ηγουμενίτσα γράψαμε ιστορία με την πρόκριση στον τελικό, επικρατώντας του γηπεδούχου Ερμή  με 3-2 σετ, όμως στον τελικό εκτός του 1ου σετ που το χάσαμε στο τέλος από δικά μας λάθη, παραδοθήκαμε άνευ όρων στον μόνιμο Πρωταθλητή Ηρακλή Ιωαννίνων. Η κούραση από την υπερπροσπάθεια στον ημιτελικό και η επιστροφή στα σπίτια μας λίγο μετά τις 2:00 π.μ., δεν επέτρεψε στις αθλήτριές μας να έχουν ζωντάνια και ενέργεια στον τελικό που κύλησε όχι όπως τα είχε σχεδιάσει ο προπονητής μας Γιάννης Σταμούλης.
«Το ταξίδι προς την Ιθάκη»  μας αφήνει πολύ ευχάριστες αναμνήσεις και ταυτόχρονα μας οπλίζει με περισσότερη δύναμη για να συνεχίσουμε στο δρόμο των επιτυχιών και κάποια στιγμή να σπάσουμε το «μονοπώλιο» του Ηρακλή. Άλλωστε το να φτάσεις στην κορυφή είναι  δύσκολο, αλλά περισσότερο δύσκολο να παραμείνεις εκεί.
Ο προπονητής μας Γιάννης Σταμούλης  είπε με το τέλος του final-four «η δεύτερη θέση είναι μεγάλη επιτυχία για το σύλλογό μας, σε ένα final-four όπου μπορείς να βγεις από πρώτος έως τέταρτος. Είναι παιχνίδια ειδικών συνθηκών, θέλουν διαφορετική προσέγγιση-διαχείριση και εν μέρει είμαι ευχαριστημένος από την δεύτερη θέση, αλλά όχι από την εικόνα μας στον τελικό, ειδικά στα τελευταία δύο σετ που κατεβάσαμε ρολά.  Θέλουμε αλλαγή νοοτροπίας και με τον συνάδελφό μου Αποστόλη Πορτοβάρα θα προσπαθήσουμε να την διορθώσουμε από την νέα χρονιά. Συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριές μου, συγχαρητήρια στον Ηρακλή που έδειξε ότι είναι ένα κλικ πιο πάνω και τέλος συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Ερμή για την άρτια διοργάνωση. Οι υποχρεώσεις μας δεν τελειώσανε, έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα Παγκορασίδων, θέλουμε και εδώ μια καλή πορεία και γιατί όχι την συμμετοχή μας στο final-four για τέταρτη (4η) συνεχόμενη χρονιά».
Οι αθλήτριες που χρησιμοποιήθηκαν στο final-four ήταν Νεφέλη Σωτηρίου, Θεοδώρα Πορτοβάρα, Φωτεινή Ρίζου, Αλεξάνδρα Δημοθεόδωρου, Θεοδώρα Βαρέλη, Ιωάννα Δημοθεόδωρου, Σάρα Νταούλια, Μελιτίνα Παπαδημητρίου, Κατερίνα Προτοντουάρι, Έλενα Σεντόρη, Χριστίνα Κόκκινου, Αμαλία Πορτοβάρα, Αγγελική Σάρκα.
Μαζί μας και τις δύο μέρες εκτός των γονέων των αθλητριών που δημιούργησαν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα ήταν και ο Άλκης Παπαχριστάκης ,επίτιμος Πρόεδρος του συλλόγου  μας και  άνθρωπος που μαζί με τον προπονητή μας Γιάννη Σταμούλη έχουν ιδρύσει τον Γ.Σ. Άρτας.  Μάλιστα ο κ. Παπαχριστάκης παρακολούθησε τα παιχνίδια με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ. κ. Καραμπέτσιο.