Αλωσαν και την Πρεβεζα οι Παμπαιδες μας

Αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 2-0, κάναμε ολική ανατροπή και κατακτήσαμε την 5η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα.  Η απουσία λόγω ίωσης της τελευταίας στιγμής του βασικού μας επιθετικού Παύλου Στεργιούλη αποσυντόνισε την ομάδα μας που δείχνοντας πολύ κακό πρόσωπο δικαίως βρεθήκαμε  πίσω στο σκορ με 2-0 σετ.  Με τον προπονητή μας Αποστόλη Πορτοβάρα να λέει στους αθλητές μας «αδικείτε τον εαυτό σας και είναι κρίμα να δείχνουμε τέτοια εικόνα» αλλάξαμε προσωπείο, και από κομπάρσοι γίναμε πρωταγωνιστές, περιορίζοντας την γηπεδούχο ομάδα σε παθητικό ρόλο, κερδίζοντας τελικά το παιχνίδι με 3-2 σετ. Ο αρχηγός μας Βασίλης Χουλιάρας ήταν με διαφορά ο καλύτερος, έκανε πραγματικά τα πάντα, ενώ και ο Σκήπος που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Στεργιούλη τα πήγε θαυμάσια.

Για όλα τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος καθώς και την βαθμολογία μπορείτε να τα δείτε στις αντίστοιχες ενότητες Πρωταθλήματα 2017-18 και Βαθμολογία Παμπαίδων 2017-18.

Αναλυτικά το παιχνίδι
Το ξεκίνημά μας δεν ήταν κακό και μετά το 4-4, ξεφύγαμε 5-9 και 8-12, όμως κακή ανάπτυξη και έλλειψη καθαρού μυαλού μας οδηγήσανε σε λάθη με την γηπεδούχο ομάδα να μειώνει σταδιακά 13-15 και να μας ισοφαρίσει 17-17. Ένας πρώτος χρόνος άουτ και δύο λάθη στην υποδοχή βάλανε σε θέση οδηγού την ομάδα της Πρέβεζας που προηγήθηκε 20-17. Με τον Μπρακάϊ να μας πιέζει από το σέρβις συνεχίσαμε να κάνουμε λάθη χάνοντας το σετ 25-18.
Χωρίς να είμαστε καλύτεροι και παίρνοντας πόντους από προσωπικές ενέργειες των Χουλιάρα, Σκήπο το 2ο σετ μέχρι τα μισά πήγαινε πόντο πόντο 4-4, 8-8, 13-13, 15-15. Η Πρέβεζα με τον Ρούσσο να τελειώνει πολύ δύσκολες επιθέσεις προηγήθηκε 17-15 και με τον Καζούκα στο σέρβις μας ξέφυγε 21-15. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε όμως ήταν αργά και χάσαμε το σετ 25-20.
Ο προπονητής μας απογοητευμένος από την συνολική εικόνα μας στα δύο πρώτα σετ είπε στους αθλητές μας «αδικείτε τους εαυτούς σας, κρίμα…». Ο εγωισμός των παικτών μας ξύπνησε και πλέον παίζοντας σαν ομάδα περιορίσαμε την Πρέβεζα σε παθητικό ρόλο, προηγούμενοι 0-6 και 1-12. Ο ρυθμός μας ήταν καταιγιστικός και φτάσαμε την διαφορά στους 12 πόντους 4-16. Η Πρέβεζα προσπάθησε να μαζέψει την διαφορά και το μόνο που κατάφερε ήταν να χάσει αξιοπρεπώς το σετ με 13-25.
Το 4ο σετ μέχρι τον 10ο πόντο είχε πολύ ωραίες φάσεις και από τις δύο ομάδες και καμιά δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Με πρωταγωνιστή και πάλι τον αρχηγό μας Χουλιάρα ξεφύγαμε 10-13 και 14-19, παίρνοντας εύκολα το σετ 20-25, ισοφαρίζοντας σε 2-2.
Στο 5ο σετ όλα κρίθηκαν μετά την αλλαγή του τερέν, όταν και η ομάδα μας ήταν πίσω 8-7. Ο Καραγεώργος  ισοφάρισε 8-8 και με τον Χουλιάρα στο σέρβις ξεφύγαμε 8-12, τρέχοντας ένα σερί 0-5. Ο Σκήπος άψογος επιθετικά συνέχισε την «δουλειά» του Χουλιάρα και ψύχραιμα προηγηθήκαμε 10-14. Ο Α.Ο. Πρέβεζας εκμεταλλευόμενος δύο λάθη μας, μείωσε σε 12-14, όμως η επόμενη επίθεση του Ρούσσου ήταν άουτ και η ομάδα μας με 12-15 πήρε το σετ και την νίκη με 3-2, κάνοντας την απόλυτη ανατροπή.
Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας με την λήξη είπε «για δύο σετ η εικόνα μας ήταν ανεπίτρεπτη. Ευτυχώς οι αθλητές μου καταλάβανε τις δυνατότητές τους και με τεράστια σωματικά-ψυχικά αποθέματα για την ηλικία τους ανατρέψανε την κατάσταση, παίζοντας ταυτόχρονα και ωραίο Βόλεϊ. Η απουσία του Στεργιούλη λειτούργησε αρνητικά, μας επηρέασε όλους, όμως όταν ο Σκήπος κατάλαβε το ρόλο του ήταν πολύ καλός και τον αντικατέστησε επάξια. Συγχαρητήρια πολλά για την ανατροπή και ελπίζω η εικόνα στα δύο πρώτα σετ να μας γίνει ένα καλό μάθημα».
Αρίστη η διαιτησία του κ. Φλούδα.
Κορυφαίος για την ομάδα μας ο Χουλιάρας, ενώ υψηλή απόδοση είχανε Σκήπος, Καραγεώργος. Για την ομάδα της Πρέβεζας ο Ρούσσος για άλλο ένα παιχνίδι ήταν αυτός που ξεχώρισε.
Έπαιξαν για την ομάδα της Πρέβεζας: Μπρακάϊ, Ρούσσος, Καζούκας, Κακαβούλης, Γκάλιος, Μικρώνης, Μπούτσι λ./ Καρμανιόλας, Γιώτης, Μαυρόπουλος.
Για την ομάδα μας Χουλιάρας, Στόγιας, Ντάλιας, Αγγέλης, Καραγεώργος, Σκήπος/ Γουγούλας, Μπόλης, Σεντόρης.