Βαρια προστιμα για μη δηλωσεις συμμετοχης και αποχωρησεις

Του Στάθη Νικολούζου
Στη Γενική Συνέλευση της ΕΟΠΕ αποφασίστηκαν σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς για τις ομάδες που αποχωρούν ή δεν δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα. 
Το ''πνεύμα'' δε των ποινών είναι εντελώς λανθασμένο κατά την άποψη μας αφού βάζει στην ουσία όλες τις ομάδες στο ίδιο καλάθι ενώ τιμωρεί τις ειλικρινείς ομάδες αλλά και δεν το ενδιαφέρει η ανταγωνιστικότητα των πρωταθλημάτων.
Ένα άλλο εμπόδιο που δημιούργησε με τις αποφάσεις της η Γενική συνέλευση είναι ότι ως τις 6 Ιουνίου θα πρέπει όλες οι ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν.
Όποια ομάδα δηλώσει ότι δεν μπορεί να συμμετέχει για οποιοδήποτε λόγο στην κατηγορία που έχει δικαίωμα συμμετοχής ως τις 6 Ιουνίου η ομοσπονδία την βάζει πλέον στο ίδιο καλάθι με την ομάδα που αποχωρεί από το πρωτάθλημα κατά την διάρκεια του.
Έγινε ένας τύπος διαβούλευσης με 6-7 παράγοντες από ομάδες των εθνικών κατηγοριών, όλες από την Αθήνα που εισηγήθηκαν αυτά τα μέτρα που σίγουρα δεν έχουν ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων αλλά απλά το να συμμετέχουν 12 ομάδες αδιαφορώντας αν κάποιες από αυτές συμμετέχουν μόνο με αθλήτριες- αθλητές από τις αναπτυξιακές ομάδες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η CEV δεν βάζει κανένα  πρόστιμο στις ομάδες που δεν δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα της ενώ αν αποχωρήσουν κατά την διάρκεια τους το πρόστιμο που ορίζει φτάνει τις 10.000 ευρώ δηλαδή το μισό από αυτό που όρισε η ΕΟΠΕ.
Αναλυτικά τα πρόστιμα έχουν ως εξής:

Αν ομάδα της Α1 Εθνικής γυναικών επιλέξει να αγωνιστεί σε χαμηλότερη κατηγορία θα της επιβληθεί πρόστιμο 6.000 ευρώ και -12 βαθμοί. Αν δηλώσει συμμετοχή και αποχωρήσει στη διάρκεια το πρόστιμο θα είναι 20.000 ευρώ και -15 βαθμοί! Αν ομάδα της Α1 Εθνικής γυναικών δεν δηλώσει συμμετοχή το πρόστιμο θα είναι 9.000 ευρώ και -12 βαθμοί. 
Για την Pre League Γυναικών στις αντίστοιχες περιπτώσεις το πρόστιμο είναι 3.000 ευρώ με -12 βαθμούς, 10.000 ευρώ με -15 βαθμούς και 4.800 ευρώ με -12. 
Για την Α2 Εθνική ανδρών και γυναικών αντίστοιχα προβλέπονται 1.500 ευρώ και -12 βαθμοί, 5.000 ευρώ και -15 βαθμοί και 2.250 ευρώ με -12 βαθμούς.
Για την Β' Εθνική ανδρών και γυναικών αν ομάδα επιλέξει χαμηλότερη κατηγορία θα ισχύσει μόνο η ποινή των -12 βαθμών, αν δηλώσει συμμετοχή και δεν συμμετάσχει 1.000 ευρώ πρόστιμο και -12 βαθμοί και εάν αποχωρήσει στη διάρκεια 1.000 ευρώ και -15 βαθμοί.
Στην γενική συνέλευση παραβρέθηκαν 31 σωματεία (το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΠΕ αποτελείται από 21 μέλη  – έλειπαν οι μισοί) με 6-7 σωματεία παρόντα από την επαρχία και τα υπόλοιπα από την Αττική.
Οι αποφάσεις που αφορούσαν περισσότερα από 400 σωματεία πέρασαν κατά πλειοψηφία των 31 εκπροσώπων!!!
Πηγή: volleyland.gr