Τριτωσε το καλο για τις Κορασιδες

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι Κορασίδες μας προκριθήκανε στο final-four της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε., γράφοντας ιστορία. Η συνέπεια και η συνέχεια στην 4άδα δείχνει ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, δεν  είμαστε «κομήτης» κερδίζοντας τον σεβασμό και την αναγνώριση όλων.
Με το 3-0 του 1ου παιχνιδιού που μας έδωσε ψυχολογικό αβαντάζ κατεβήκαμε στο σημερινό παιχνίδι και επιβάλλοντας από την αρχή το ρυθμό μας κατακτήσαμε το 1ο σετ 22-25 βάζοντας τέλος στα όνειρα του Ιωνικού για ανατροπή. Ο Ιωνικός που παρά την απώλεια του σετ και τον αποκλεισμό του, δεν το έβαλε κάτω και με πρωταγωνίστριες τις Μουτζούρη, Σιακαβέλα  πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να πάρει μια νίκη γοήτρου, όμως οι αθλήτριές μας ήταν αποφασισμένες για την νίκη και το πέτυχαν, κάνοντας μάλιστα μια τεράστια ανατροπή στο 2ο σετ-βρεθήκαμε πίσω 23-18 και το κερδίσαμε 24-26. Πρωταγωνίστρια η αρχηγός μας Θ. Πορτοβάρα που με έξοχο σέρβις άλλαξε τα δεδομένα. Η ίδια αθλήτρια ήταν αυτή που στο 3ο σετ με εξίσου δύσκολο σέρβις το 14-14 το έκανε 14-23, φέρνοντάς μας μια ανάσα από την νίκη, κατακτώντας το τελικά 16-25 και το παιχνίδι με 3-0. Πολύ υψηλή απόδοση είχε και η Βαρέλη, όμως όλες προσφέρανε το δικό τους λιθαράκι για την δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί του Ιωνικού.
Το final-four φέτος έχει αλλάξει και δεν γίνεται σε μια πόλη, αλλά σε διπλές αναμετρήσεις, αναμετρήσεις που έχουν οριστεί από πριν στην Ειδική προκήρυξη και η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τον αιώνιο πρωταθλητή Ηρακλή Ιωαννίνων. 
Ο προπονητής μας Γιάννης Σταμούλης απόλυτα ευχαριστημένος από τις αθλήτριές του είπε «αρχικά συγχαρητήρια στην ομάδα του Ιωνικού που ενώ έχασε το 1ο σετ και είχε αποκλεισθεί πάλεψε στα ίσια το παιχνίδι, έπαιξε πολύ ωραίο Βόλεϊ και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Αυτός είναι για μένα υγιής αθλητισμός. Πολλά συγχαρητήρια και στις αθλήτριές μου που πραγματικά σήμερα παίξανε άμυνα, ένα στοιχείο που χωλαίναμε από την αρχή της χρονιάς και δείξαμε ότι έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Ταυτόχρονα θέλω να τονίσω ότι είμαστε ο μοναδικός σύλλογος στην Άρτα που τα τελευταία χρόνια δίνουμε το παρόν στα μεγάλα ραντεβού, αποδεικνύοντας την σωστή δουλειά που κάνουμε. Και φανταστείτε ότι σήμερα στο Αγρίνιο πήγαμε χωρίς την βασική πασαδόρο Λαϊνά και την διαγώνιο Σεντόρη, αλλά οι υπόλοιπες όχι μόνο τις καλύψαμε , αλλά και παίξαμε σε πολύ υψηλά στάνταρ».

Αναλυτικά το παιχνίδι
Η ομάδα μας ξεκίνησε πολύ καλά, προηγήθηκε 1-5, όμως ο Ιωνικός κατάφερε να ισοφαρίσει 5-5 και μέχρι τον 10ο πόντο υπήρχε απόλυτη ισορροπία. Ο Ιωνικός με την Σιακαβέλλα στο σέρβις μας δημιούργησε προβλήματα στην υποδοχή και πήρε προβάδισμα τριών πόντων 15-12 στα μισά του σετ.  Μια επίθεση της Θ.  Πορτοβάρα και με την Νταούλια στο σέρβις ανατρέψαμε το σκηνικό, προηγούμενοι 15-18 τρέχοντας ένα σερί 5-0. Ο Ιωνικός δεν τα παράτησε, βρήκε λύσεις με την Μουντζούρη επιθετικά και συνδυασμό με καταπληκτικές άμυνες όχι μόνο μείωσε, αλλά και πέρασε μπροστά 20-21. Με μπλοκ άουτ της Θ. Πορτοβάρα και την ίδια στο σέρβις φτάσαμε μια ανάσα από την κατάκτηση του σετ προηγούμενοι 21-24. Η Σιακαβέλλα μείωσε σε 22-24, ο προπονητής μας πήρε το δεύτερό του time-out, συνέστησε ηρεμία και καλή υποδοχή και με επίθεση της Βαρέλη πήραμε το σετ 22-25. Ένα σετ που σήμαινε πρόκριση στην 4άδα.
Και ενώ όλοι περιμέναμε απογοήτευση για την ομάδα του Ιωνικού, έγινε το αντίθετο και παίχτηκε ένα σετ με σπουδαίο Βόλεϊ, με καταπληκτικές άμυνες  και τους πολλούς φιλάθλους να καταχειροκροτούν τις προσπάθειες όλων των κοριτσιών. Καμιά ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ μέχρι τοα μισά, όπου είχαμε συνεχόμενες ισοπαλίες 12-12. Ο Ιωνικός τρέχοντας ένα σερί 4-0 στηριζόμενος στο πολύ καλό σέρβις της Σιακαβέλα προηγήθηκε 16-12. Με επίθεση της Βαρέλη και με δύσκολο σέρβις της ίδιας αθλήτριας τρέξαμε εμείς ένα σερί 5-0 και προηγηθήκαμε 16-17. Όμως δεν είχαμε συνέχεια και κάνοντας συνεχόμενα λάθη κυρίως στην επίθεση όπου καρφώσαμε δύο φορές άουτ με την Νταούλια, ενώ δώσαμε και δύο άσσους ο Ιωνικός προηγήθηκε 23-17. Η Σάρκα με μπλοκ σταμάτησε το σερί του Ιωνικού μειώσαμε 23-18 και με την αρχηγό μας Θ. Πορτοβάρα στο σέρβις όχι μόνο ισοφαρίσαμε, αλλά και προηγηθήκαμε 23-24.  Μάλιστα βγάλαμε εντυπωσιακή άμυνα, αλλά η επίθεση της Βαρέλη ήταν άουτ και ισοφάρισε ο Ιωνικός 24-24. Η ίδια αθλήτρια μας έβαλε μπροστά 24-25 και με μπλοκ από τις Βαρέλη-Σάρκα κατακτήσαμε το σετ 24-26, προηγούμενοι 0-2.
Και στο 3ο σετ υπήρχε ισορροπία μέχρι το 5-5, όταν και ο προπονητής μας έβαλε στο παιχνίδι την Α.  Πορτοβάρα στη θέση της Σάρκα, που με το σέρβις της χάλασε την υποδοχή της Αγρινιώτικης ομάδος και μαζεύοντας ταυτόχρονα όλες τις άμυνες πήραμε διαφορά 6 πόντων 5-11. Τα πολλά χαμόγελα των κοριτσιών μας  και η έλλειψη συγκέντρωσης για λίγο μας ανάγκασε σε λάθη, ο Ιωνικός το εκμεταλλεύτηκε και σταδιακά ροκάνισε την διαφορά, ισοφαρίζοντας εν τέλει σε 14-14. Όμως η αρχηγός μας ήταν εκεί, αρχικά με επίθεση μας έδωσε προβάδισμα και με συνεχόμενα σέρβις έφερε την διαφορά στους 9 πόντους 14-23, απογοητεύοντας πλήρως την γηπεδούχο ομάδα. Εύκολα κατακτήσαμε το σετ 16-25 και το παιχνίδι με 3-0.
Πολύ καλή η διαιτησία των κ.κ. Σιαδήμα, Πιτταροκοίλη.
Έπαιξαν για τον Ιωνικό οι: Ζήσιμου, Μπλιώνα, Γεωργούση, Μουντζούρη, Σιακαβέλλα, Καλαμπαλίκη.
Για την ομάδα μας οι: Θ. Πορτοβάρα, Σάρκα, Νταούλια, Δ. Κόκκινου, Παπαδημητρίου, Βαρέλη/ Α. Πορτοβάρα, Ζυγούρη, Χρ. Κόκκινου λ.