Σπασανε το ροδι οι Παιδες

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχαν οι Παίδες μας, σήμερα στην Ηγουμενίτσα επικρατήσανε του Ερμή με 3-1 σετ, σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που αποζημίωσε τους φιλάθλους που το παρακολούθησαν. Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας χρησιμοποίησε και τους 10 αθλητές που είχε μαζί του και ήταν ευχαριστημένος σχεδόν από όλους.

Αναλυτικά το παιχνίδι
Καλό ξεκίνημα για τον Ερμή που προηγήθηκε 4-2, όμως η ομάδα μας αμέσως ανέκαμψε και προηγηθήκαμε 4-6. Όμως τα πολλά χαμένα σέρβις και τα πολλά φιλέ των αθλητών μας βάλανε σε θέση οδηγού την ομάδα της Ηγουμενίτσας που προηγήθηκε στα μισά 16-10. Το time-out του προπονητή μας έπιασε τόπο και με ένα σερί 6-0 ισοφαρίσαμε 16-16. Καμιά ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει και μέχρι τον 22ο πόντο είχαμε συνεχόμενες ισοπαλίες. Με δύο πρώτους χρόνους του Στόγια προηγηθήκαμε 22-24  και είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε το σετ, με τον Στεργιούλη να βγάζει καταπληκτική άμυνα, αλλά ο Χουλιάρας κάρφωσε άουτ. Ο Ερμής μας ισοφάρισε με άσσο 24-24, προηγηθήκαμε ξανά 24-25 με τον Βούλγαρη , όμως ο Γ. Αναστασιάδης έχασε το σέρβις και νέα ισοφάριση 25-25. Με επίθεση του Χουλιάρα προηγηθήκαμε 25-26 και με μπλοκ των Αντωνίου-Σπ. Αναστασιάδη πήραμε το σετ 25-27.
Στο 2ο σετ η ομάδα μας υπέπεσε σε πολλά λάθη ειδικά στην υποδοχή όπου ο Μιχαλάς μας αποσυντόνισε πλήρως. Μετά το αρχικό 4-3 πήγε στο σέρβις και έμεινε εκεί μέχρι το 14-3. Ο προπονητής μας αντικατέστησε σχεδόν όλη την εξάδα και καταφέραμε σιγά σίγα να ροκανίσουμε την διαφορά μειώνοντας  σε 15-12. όμως και πάλι δεν είχαμε συνέχεια και ο Ερμής κατέκτησε το σετ 25-16, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Αντιστρόφως ανάλογη εικόνα στο 3ο σετ και παίζοντας εντυπωσιακό Βόλεϊ, ειδικά από το κέντρο ξεφύγαμε στην αρχή 4-9, και μετέπειτα 6-14, 8-20. Σαν σε προπόνηση το κερδίσαμε 15-25, προηγούμενοι 1-2 στα σετ.
Το 4ο σετ ήταν το καλύτερο του παιχνιδιού, έχοντας πολλές εντυπωσιακές φάσεις που καταχειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους. Η ομάδα μας επιθετικά ήταν αυτή που ξεχώρισε και ο Ερμής αμυντικά. Συντηρούσαμε από την αρχή μια διαφορά 2 πόντων, 3-5, 7-9, 13-15 στα μισά του σετ. Η αμφίρροπη εικόνα συνεχίστηκε μέχρι τον 22ο πόντο, όταν με δύο επιθέσεις από τους Βούλγαρη, Σπ. Αναστασιάδη προηγηθήκαμε 22-24. Μείωσε με επίθεση του Σβετζούρη ο Ερμής 23-24, όμως ο Στόγιας με πρώτο χρόνο τελείωσε το σετ 23-25 και το παιχνίδι με 3-1 υπέρ της ομάδος μας.
«Είμαι ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά» είπε ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας με την λήξη του παιχνιδιού. Και συνέχισε «τα παιδιά σιγά σιγά αφομοιώνουν αυτά που ζητάω, σήμερα και με τους δύο πασαδόρους γυρίσαμε σωστά και είχαμε διαστήματα πολύ καλού Βόλεϊ. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ερμή για την μεγάλη αγωνιστικότητά του και την πολύ καλή άμυνα που παίξανε όλοι οι αθλητές του και είναι κρίμα το πρωτάθλημα να είναι τόσο μικρό, γιατί τα παιδιά θέλουν παιχνίδια για να γίνουν καλύτεροι. Εύχομαι η Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. να το εξετάσει καλύτερα και να δοθεί μεγαλύτερο βάρος σε αυτά τα πρωταθλήματα, αν θέλουμε να φέρουμε περισσότερα αγόρια στο Βόλεϊ».
Έπαιξαν οι: Σπ. Αναστασιάδης, Γ. Αναστασιάδης, Λ. Αντωνίου, Χουλιάρας, Βούλγαρης, Στόγιας, Στεργιούλης λ./ Σκήπος, Καραγεώργος, Ντάλιας.