Πρεμιερα στη Β Εθνικη Γυναικων

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Γυναικών της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. έχουμε το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Νοεμβρίου, με την ομάδα μας τυπικά γηπεδούχος να αντιμετωπίζει την συμπολίτισσα Φιλία στο παραδοσιακό Αρτινό ντέρμπι. Στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής συμμετέχουν οκτώ (8) σωματεία και είναι Ιωνικός Αγρινίου, Ηρακλής Ιωαννίνων, Παναιτωλικός Αγρινίου, Φ.Ε. Ιωαννίνων, Βολίδα Κέρκυρας, Φιλαθλητικός Πρέβεζας, Φιλία Άρτας και η ομάδα μας. Για πρώτη ίσως φορά τα τελευταία πέντε (5) χρόνια δεν υπάρχει κάποια ομάδα φόβητρο, ομάδα που θα ήταν αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ο περυσινός πρωταθλητής Φιλαθλητικός Πρέβεζας που για δύο πόντους έχασε την άνοδο στην Α2, από την ομάδα της Καβάλας, έχει αποδυναμωθεί και έκανε ριζική ανανέωση, έχοντας στη σύνθεσή του Νεάνιδες και Κορασίδες. Η Μαρία Πιέτα, μαζί με την Μαριάννα Ντούσκου αναμένεται να σηκώσουν όλο το βάρος και είναι οι αθλήτριες που ο νέος προπονητής Γεώργιος Ναζόπουλος θα περιμένει πολλά.
Ο φιναλίστ του τελικού πέρυσι Ηρακλής Ιωαννίνων και πρωταθλητής σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες θεωρούμε ότι θα είναι από τις πρωταγωνίστριες ομάδες. Και αυτό γιατί αθλήτριες σαν την πασαδόρο  Τσαβδάρη, τις Κεντρικές Καρατζόγλου, Ζερβοπούλου, αλλά και ακραίες τις Ράπτη, Παππά δεν συναντάς σε άλλες ομάδες. Προπονητής παραμένει ο Κώστας Ζιώγος που πάντα έχει τον τρόπο να παίζει η ομάδα του καλό Βόλεϊ, αλλά και να βγάζει αθλήτριες.
Ο Ιωνικός Αγρινίου που πέρυσι ήταν στην Α2, είναι το ερωτηματικό κατά την γνώμη μας, δεν γνωρίζουμε ποιες αθλήτριες παρέμειναν. Στον πάγκο του θα έχει φέτος τον Δημήτρη Λεμονίδη που θέλει να δημιουργήσει ένα κράμα παλαιών και νέων αθλητριών, ικανό να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.
Για τις  ομάδες της Φ.Ε. Ιωαννίνων, Βολίδα Κέρκυρας, Παναιτωλικού και Φιλίας δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα, αλλά όπως τα προηγούμενα χρόνια θα στηριχθούν σε δικά τους παιδιά, με στόχο την παραμονή στην κατηγορία.
Τέλος η ομάδα μας όπως κάθε χρόνο στοχεύει και φέτος στην 3άδα του πρωταθλήματος που σημαίνει play-off για άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία. Μόνο που φέτος τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και αυτό γιατί βασικές και αναντικατάστατες αθλήτριες είναι στην Γ΄ Λυκείου (Νεφέλη Σωτηρίου, Ιωάννα Δημοθεόδωρου, Αλεξάνδρα Δημοθεόδωρου, Φωτεινή Ρίζου) και λογικό είναι να συμμετέχουν ελάχιστα στις προπονήσεις, πόσο άλλωστε στους εκτός έδρας αγώνες που δεν θα δίνουν το παρόν. Εκτός των παραπάνω σταμάτησε λόγω σπουδών και η βασική κεντρικός μας τα τελευταία χρόνια Λευκωθέα Καραβάτσιου, επομένως το έργο του προπονητή μας Γιάννη Σταμούλη είναι πολύ δύσκολο. Όμως η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες και που φαίνεται άλλωστε τα τελευταία τρία χρόνια και στα ηλικιακά πρωταθλήματα μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε. Ο προπονητής μας θα προωθήσει πολλές Παγκορασίδες και θα προσπαθήσει να «παντρέψει» μικρές-μεγάλες, δημιουργώντας μια ανταγωνιστική ομάδα που όχι μόνο θα παίζει καλό Βόλεϊ, αλλά και θα επιδιώκει θετικά αποτελέσματα. Βάσω Πραμαγκιούλη, Βιβή Κουρκούτα, Αλεξάνδρα Κούκου, Χριστίνα Πάνου, Κωνσταντίνα Μπίκα είναι οι πιο έμπειρες, ακολουθούν Θεοδώρα Πορτοβάρα, Θεοδώρα Βαρέλη, Σάρα Νταούλια, Αγγελική Σάρκα, Μελιτίνα Παπαδημητρίου, Έλενα Σεντόρη και τέλος οι πιο μικρές Χριστίνα Λαϊνά, Αμαλία Πορτοβάρα, Δέσποινα Κόκκινου, Ζωή Ζυγούρη, Χριστίνα Κόκκινου, μαζί με τις Νεφέλη Σωτηρίου, Αλεξάνδρα Δημοθεόδωρου, Ιωάννα Δημοθεόδωρου, Φωτεινή Ρίζου αποτελούν το ρόστερ της νέας χρονιάς.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος Γυναικών μπορείτε να το δείτε στα Πρωταθλήματα 2017-18. 
Το παιχνίδι της ομάδος μας με την Φιλία είναι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο Δ.Α.Κ. Άρτας και ώρα 4:00 μ.μ. και σας περιμένουμε όλους κοντά μας να γίνετε ο έβδομος (7ος) παίκτης μας.