Πρεμιερα με ονειρα και ανετη νικη επι της Φιλιας με 3-1 σετ!!!

Πρεμιέρα με το δεξί οι Γυναίκες μας στο νέο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Στο παραδοσιακό αρτινό ντέρμπι με αντίπαλο την Φιλία επικρατήσαμε με 3-1 σετ , αποδίδοντας πολύ ωραίο Βόλεϊ. Η ήττα στο τουρνουά της Πρέβεζας ήταν η «καλύτερη σφαλιάρα», ο προπονητής μας Γιάννης Σταμούλης παρά τις πολλές απουσίες (Κούκου, Παπαδημητρίου Μ., Κουρκούτα, Μπίκα, Κιτσοπάνου, Πάνου) κέρδισε την μάχη του πάγκου-φάνηκε ότι δούλεψε όλη την βδομάδα πάνω στις αδυναμίες της Φιλίας  και με αριστοτεχνικό κοουτσάρισμα πήρε την νίκη.
Τα σετ: 25-19, 25-19, 23-25, 25-11.
Αρίστη
η διαιτησία των κ.κ. Μπαλτζώη, Φωτιάδη.
Όλα τα αποτελέσματα στα παιχνίδια της πρεμιέρας καθώς και την  βαθμολογία μπορείτε να τα δείτε στις αντίστοιχες ενότητες Πρωταθλήματα 2017-18 και Βαθμολογία Γυναικών 2017-18.

Αναλυτικά το παιχνίδι
Ο προπονητής μας Γιάννης Σταμούλης όπως και στο νικηφόρο παιχνίδι με τον Φιλαθλητικό στις Νεάνιδες ξεκίνησε την ίδια εξάδα, με μόνη αλλαγή το λίμπερο. Την θέση της Ι. Δημοθεόδωρου πήρε η Παπαδημητρίου, ενώ διαγώνιος έπαιξε η Ρίζου, Κεντρικές Σάρκα-Νταούλια, ακραίες Πορτοβάρα-Βαρέλη και πασαδόρος η Σωτηρίου. Το είχε μελετήσει καλά το παιχνίδι και η ομάδα μας είχε εκρηκτικό ξεκίνημα, αιφνιδιάζοντας την Φιλία που μάλλον το μυαλό της έμεινε στο φιλικό της Πρέβεζας όπου είχαμε ηττηθεί. Προηγηθήκαμε 4-1, 8-5 έχοντας πολύ καλή υποδοχή και τελειώναμε εύκολα τις επιθέσεις με Πορτοβάρα, Βαρέλη και Νταούλια. Η Φιλία με την Καπέλη προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση, μείωσε σε 10-8, όμως η κομβική αλλαγή της Ι.  Δημοθεόδωρου στη θέση της Σάρκα άλλαξε τα δεδομένα υπέρ μας. Ξεφύγαμε αμέσως 17-10 και 21-13 κατακτώντας σχετικά εύκολα το 1ο σετ 25-19.
Προβάδισμα από την αρχή και στο 2ο σετ, ξεφύγαμε στην αρχή 5-2, 10-4 και 12-6. Η Φιλία αντέδρασε αυτή την φορά με την Μαρτίνα, μείωσε σε 12-9, όμως η Πορτοβάρα με επίθεση στην ευθεία μας ξεκόλλησε. Και με την Βαρέλη στο σέρβις χτίσαμε μαξιλαράκι ασφαλείας, προηγούμενοι 17-9. Αναίτια κάναμε κάποια λάθη και η Φιλία με σέρβις της Καπέλη ψαλίδισε την διαφορά στους τρεις πόντους 21-18. Το time-out του προπονητή μας  και οι δύο αλλαγές (Α. Δημοθεόδωρου στη θέση της Ρίζου και Ι. Δημοθεόδωρου στη θέση της Σάρκα) μας έδωσαν ηρεμία και αρχικά με επίθεση της Σωτηρίου, άσσος της Νταούλια και νέα επίθεση της Πορτοβάρα προηγηθήκαμε 24-18. Εύκολα πήραμε το σετ 25-19.
Στο 3ο σετ η Φιλία έπαιξε το τελευταίο της χαρτί, ρίσκαρε στο σέρβις, αντίθετα με μας που χαλαρώσαμε. Η Φιλία προηγήθηκε 0-2, 3-6 και 6-12. Ο προπονητής μας αναγκάστηκε να πάρει γρήγορα τα δύο time-out, ανακάτεψε την τράπουλα, βάζοντας στο παιχνίδι τις Πραμαγκιούλη και  Ι. Δημοθεόδωρου, βελτιώθηκε η υποδοχή μας και με αντεπίθεση διαρκείας και πρωταγωνίστριες τις Πορτοβάρα, Νταούλια στο σέρβις μειώσαμε στον πόντο 17-18. Το σετ απέκτησε άγρια ομορφιά και μέχρι τον 22ο πόντο είχαμε συνεχόμενες ισοπαλίες. Η Πορτοβάρα με επίθεση στην ευθεία μας έδωσε προβάδισμα 23-22, δεν βγάλαμε μια εύκολη άμυνα με την Σάρκα και 23-23. Δύο άσσοι της Κοσμά στην Πορτοβάρα έδωσαν το σετ στην Φιλία με 23-25, που μείωσε σε 2-1.
Οι αθλήτριές μας αποφασισμένες για την νίκη και πεισμωμένες από την απώλεια του σετ ήταν καταιγιστικές στο 4ο, περιορίσανε την Φιλία σε παθητικό ρόλο και με 25-13 πήραμε το σετ και το παιχνίδι με 3-1. Με σέρβις της Πορτοβάρα προηγηθήκαμε 7-1 και χωρίς λάθη φτάσαμε την διαφορά στους 11 πόντους 15-4. Η Φιλία πέταξε «λευκή πετσέτα», το σετ δεν γύριζε και πολύ εύκολα το κερδίσαμε, όπως και την νίκη με 3-1 σετ.
Ξεχώρισαν για την ομάδα μας Πορτοβάρα, Νταούλια, Βαρέλη, όπως επίσης και η Σωτηρίου που οργάνωσε πολύ σωστά το παιχνίδι. Από την Φιλία μεγάλη εμφάνιση έκανε το  λίμπερο η Παπαιωάννου και ακολούθησαν Μαρτίνα, Καπέλη.
Ο προπονητής μας Γιάννης Σταμούλης είχε κάθε λόγο να χαμογελά λέγοντας «συγχαρητήρια στις αθλήτριές μου για την εμφάνιση. Ότι δουλέψαμε στην προπόνηση μας βγήκε στον αγωνιστικό χώρο και πλήρης η ομάδα έχει μεγάλες προσδοκίες και δυνατότητες. Μας στενοχώρησε ο άδικος αποκλεισμός από την επόμενη φάση των Νεανίδων, αξίζαμε κάτι παραπάνω και το είδατε σήμερα που παίξαμε με την ίδια σύνθεση. Προχωράμε βήμα, βήμα».
Έπαιξαν για την ομάδα μας: Πορτοβάρα, Σωτηρίου, Βαρέλη, Νταούλια, Σάρκα, Ρίζου, Παπαδημητρίου λ./ Ι. Δημοθεόδωρου, Α. Δημοθεόδωρου, Πραμαγκιούλη.
Για την ομάδα της Φιλίας: Ζαγαλίκη, Καπέλη, Μαρτίνα, Γκαβάγια, Σιαπλαούρα, Κοσμά, Παπαιωάννου λ./ Σταύρου.
Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ