Οι κληρωσεις των πρωταθληματων

Έγιναν χθες Τετάρτη 22 Αυγούστου στα Γιάννενα στα γραφεία της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. οι κληρώσεις όλων των πρωταθλημάτων (Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων).
Στους Άνδρες η ομάδα μας ξεκινάει το φετινό μαραθώνιο εκτός έδρας με την Φ.Ε. Ιωαννίνων, ενώ οι Γυναίκες υποδέχονται την Βολίδα Κέρκυρας. Αναλυτικά η πρώτη αγωνιστική σε Άνδρες έχει Α.Σ. Γιάννενα – Α.Ο. Πρέβεζας, Ερμής – Βολίδα Κέρκυρας και Φ.Ε.Ιωαννίνων – Γ.Σ. Άρτας. Ρεπό έχει η νεοσύστατη ομάδα του Πανηπειρωτικού.
Στις Γυναίκες έχουμε την πρώτη αγωνιστική Φιλαθλητικός Πρέβεζας – Ιωνικός Αγρινίου, Ηρακλής Ιωαννίνων – Ελπίδα Ιωαννίνων, Φ.Ε. Ιωαννίνων – Α.Ο. Φιλία Άρτας και Γ.Σ. Άρτας – Βολίδα Κέρκυρας.
Στους Εφήβους μόνο τρεις (3) ομάδες δηλώσανε συμμετοχή Α.Σ. Γιάννενα, Α.Ο. Πρέβεζας και Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων και για να γίνει πρωτάθλημα απαιτείται έγκριση από την Ε.Ο.ΠΕ. Αν ο Α.Γ.Σ.Ιωαννίνων δεν συμμετέχει (υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο) τότε οι παραπάνω δύο ομάδες πρέπει να συμμετέχουν σε πρωτάθλημα άλλης κοντινής περιφέρειας για να έχει το δικαίωμα ο Πρωταθλητής συμμετοχής στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.
Στις Νεάνιδες δηλώσανε συμμετοχή 12 ομάδες και χωριστήκανε κατόπιν κληρώσεως σε δύο ομίλους. 
1ος όμιλος: Βολίδα Κέρκυρας, Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, Γ.Ε. Ηπείρου, Ελπίδα Ιωαννίνων, Γ.Ε. Αγρινίου και Λέων Μεσολογγίου
2ος όμιλος: Α.Σ. Γιάννενα, Ηρακλής Ιωαννίνων, Πανηπειρωτικός, Φιλαθλητικός Πρέβεζας, Α.Γ.Ο. Φιλιππιάδας, Α.Ο. Γουβιών.
Στις Κορασίδες υπήρξε η μεγαλύτερη συμμετοχή – 17 ομάδες δηλώσανε και χωριστήκανε σε δύο ομίλους. 
Στον 1ο όμιλο όπου και η ομάδα μας είναι Φιλαθλητικός Πρέβεζας, Βολίδα Κέρκυρας, Α.Ο. Φιλία Άρτας, Ελπίδες Λευκάδας, Παναιτωλικός, Γ.Ε. Αγρινίου, Λιάκατας Αιτωλικού, Λέων Μεσολογγίου. Στον 2ο όμιλο Ηρακλής Ιωαννίνων, Ελπίδα Ιωαννίνων, Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, Πανηπειρωτικός, Α.Σ. Γιάννενα, Ερμής Ηγουμενίτσας, Α.Γ.Ο. Φιλιππιάδας, Α.Ο. Γουβιών. Θα γίνει πρωτάθλημα ενός γύρου με τις τέσσερις (4) πρώτες να προκρίνονται στην Β΄ φάση.
Τέλος στους Παίδες δηλώσανε συμμετοχή έξι (6) ομάδες με την ομάδα μας την πρώτη αγωνιστική να υποδέχεται τον Ερμή Ηγουμενίτσας, ενώ τα άλλα παιχνίδια είναι Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων – Πανηπειρωτικός, Α.Ο. Πρέβεζας – Α.Σ. Γιάννενα.
Στα αξιοσημείωτα των κληρώσεων που χρίζουν  προσοχής και είναι ταυτόχρονα άξιον απορίας είναι γιατί χωριστήκανε οι ομάδες της Κέρκυρας (Νεάνιδες, Κορασίδες), ενώ θα μπορούσαν με γεωγραφικά κριτήρια να γίνει η τοποθέτηση. Και ήταν εύκολο αρκεί να γινόταν μια αλλαγή με την ομάδα της Φιλιππιάδας. Ίσως το σύστημα των τεσσάρων (4) ομίλων στις Κορασίδες που υπήρξε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια να ήταν το καλύτερο. 
Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και αναλυτικά όλα τα προγράμματα θα έχετε την ευκαιρία τις επόμενες μέρες να τα δείτε στην ενότητα Πρωταθλήματα 2018-19.