Λυγισαν στο tie-breik οι Ανδρες στην Κερκυρα

Με μόλις εφτά  (7) παίκτες και χωρίς καμιά αλλαγή ταξίδεψε η ομάδα μας στην Κέρκυρα, αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να παίξουμε καλό Βόλεϊ, χάνοντας την νίκη στις λεπτομέρειες. Μάλιστα προηγηθήκαμε δύο φορές 0-1 και 1-2 στα σετ, όμως η κούραση και η έλλειψη συγκέντρωσης ειδικά στο  5ο μας καταδίκασε σε ήττα στο τέλος. Ένα σετ που δεν είχε τέλος, ένα σετ που  σπάσανε καρδιές και έληξε 20-18, με την ομάδα μας να χάνει 5 set-ball!!!
Όλα τα αποτελέσματα όλης της 9ης αγωνιστικής καθώς και την βαθμολογία μπορείτε να τα δείτε στις αντίστοιχες ενότητες.

Αναλυτικά το παιχνίδι
Ονειρικό ήταν το ξεκίνημα της ομάδος μας, προηγηθήκαμε 1-10 και 2-12 αιφνιδιάζοντας τους Κερκυραίους. Με τον Κουρή πρωταγωνιστή επιθετικά η Βολίδα ροκάνισε την διαφορά αρχικά σε 5-12 και 10-14, μεταφέροντας πίεση και άγχος στην ομάδα μας. Αντέξαμε όμως και με μαξιλαράκι ασφαλείας 4 πόντων φτάσαμε στο 19-23. Ένα χαμένο σέρβις μας και συνεχόμενα καλά σέρβις του Καρύδη φέρανε την ισοφάριση 23-23. Με μπλοκ προηγηθήκαμε ξανά 23-24, ισοφάρισε η Βολίδα με τον Κουρή, όμως ο Κυριακίδης με δύο συνεχόμενες επιθέσεις μας έδωσε το σετ 24-26, προηγούμενοι 0-1.
Η ενέργεια που βγάλανε οι Κερκυραίοι κυνηγώντας με την απίστευτη άμυνά τους κάθε φάση, τους  έκανε πρωταγωνιστές στο 2ο σετ, με την ομάδα μας να υποπίπτει σε πολλά λάθη. Από την αρχή πήρε κεφάλι στο σκορ 4-2, 8-4 και 14-7. Με μέτρια την υποδοχή μας και κακή ανάπτυξη δεν είχαμε λύσεις και η Βολίδα με 25-15 μας ισοφάρισε σε 1-1.
Αντιστρόφως ανάλογη εικόνα στο 3ο σετ, βελτίωση σε όλους τους τομείς και με αλάνθαστη επίθεση πήραμε εμείς το σετ 15-25 προηγούμενοι ξανά 1-2. Από την αρχή πήραμε κεφάλι στο σκορ, προηγούμενοι σταθερά με 4 πόντους 4-8, 8-12 όταν και πήγε στο σέρβις ο Κυριακίδης που διέλυσε εντελώς την υποδοχή των Κερκυραίων, αυξάνοντας την διαφορά στους 10 πόντους και εύκολα το κερδίσαμε 15-25.
Στο 4ο σετ η ομάδα μας μέχρι τα μισά ήταν συνεχώς μπροστά με τρεις (3) πόντους, 2-5, 6-9, 9-12. Η Βολίδα έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Κουρή- δεν τον σταματήσαμε ποτέ στο μπλοκ βρήκε ρυθμό και κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει , αλλά προηγήθηκε 15-12, τρέχοντας ένα σερί 6-0. Μάλιστα ρισκάροντας αρκετά στο σέρβις μας αναγκάσανε σε μέτριες έως κακές υποδοχές και ξεσηκώνοντας την κερκίδα, παίρνοντας διαφορά 6 πόντων 20-14. Με την κούραση να μας καταβάλλει και  κάνοντας συνεχόμενα λάθη, η Βολίδα πήρε το σετ 25-15, ισοφαρίζοντας σε 2-2.
Το 5ο σετ ήταν σετ για γερά νεύρα, ακατάλληλο για καρδιακούς και «όλα τα λεφτά» στο παιχνίδι. Μάλιστα είχε φάσεις που δεν τελειώνανε ποτέ με απίστευτες άμυνες και από τις δύο ομάδες. Με τον Αντωνίου στο σέρβις προηγηθήκαμε 0-3, 2-5 και 4-8 αλλάζοντας τερέν. Σε μια προσπάθεια για άμυνα είχαμε την ατυχία ο Σάνκα-Παπανάτσιος να γυρίσει το πόδι του και μη έχοντας αλλαγή απλά γύριζε στο υπόλοιπο του σετ στο γήπεδο. Η Βολίδα κατάφερε να γυρίσει το σετ και ισοφάρισε σε 9-9 σε ένα σημείο όπου ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας διαμαρτυρήθηκε εντόνως σε μια φάση που η μπάλα χτύπησε στην αντένα από μπλοκ των Κερκυραίων και αντί να γίνει το 8-10 ήρθε η ισοφάριση. Οι επιθέσεις και των δύο ομάδων ήταν ασταμάτητες και φτάσαμε πρώτοι σε set-ball 13-14. Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το σετ, σε επίθεση άουτ του Πουλιάση, το λίμπερό μας έκανε κακή εκτίμηση και η Βολίδα ισοφάρισε σε 14-14. Η τύχη δεν μας ήθελε και μετά από 5 συνεχόμενα set-ball χάσαμε 20-18, έχοντας στο σημείο αυτό δύο χαμένα σέρβις και ένα φιλέ του πασαδόρου μας.
«Χωρίς αλλαγή παλέψαμε στα ίσια το παιχνίδι που θα μπορούσαμε να το πάρουμε στο τέλος, εάν λόγω κόπωσης δεν χάναμε σέρβις. Συγχαρητήρια στην Βολίδα για την νίκη, όπως και στους αθλητές μου που κατά διαστήματα παίξανε πολύ καλό Βόλεϊ, παρά την αποχή από αγώνες για περισσότερο από ένα μήνα. Το στοιχείο που σε κάθε παιχνίδι μας έδινε πολλούς πόντους σήμερα δεν λειτούργησε και αυτό θεωρώ ως αιτία της ήττας» δήλωσε ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας  με την  λήξη του παιχνιδιού.
Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο με αντίπαλο την Βολίδα η ομάδα μας στα τελευταία 5 χρόνια στην Κέρκυρα έχει 3 νίκες και 2 ήττες, με όλα τα παιχνίδια να παίζονται στα πέντε (5) σετ!!!
Ο Κουρής ήταν με διαφορά ο καλύτερος των Κερκυραίων κάνοντας το παιχνίδι της ζωής του, ενώ για την ομάδα μας ο Κυριακίδης.