Η τυχη μας γυρισε και σημερα την πλατη

Την ήττα με 3-0 σετ γνώρισαν οι Άνδρες μας από τον Ερμή Ηγουμενίτσας , μια ήττα καταδικαστική αφού λογικά μας αφήνει εκτός play-off για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Όπως χάσαμε το παιχνίδι θα μπορούσαμε να το κερδίσουμε, αλλά φαίνεται ότι η τύχη μας έχει γυρίσει την πλάτη φέτος και αυτό γιατί τα δύο πρώτα σετ τα χάσαμε στις λεπτομέρειες 23-25, 25-27. Συνάμα είχαμε τη  ατυχία να χάσουμε το βασικό μας λίμπερο Διονύση Κουτσούπα που τραυματίστηκε στα μισά του 2ου σετ, όταν και προηγούμασταν 13-11 και τον αντικατέστησε ο 15χρονος Καστός (πρώτη συμμετοχή φέτος).
«Δεν είχαμε υπομονή και  καθαρό μυαλό μετά τον 22ο πόντο, παρότι προηγηθήκαμε με δύο πόντους και φτάσαμε σε set-ball» είπε ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας με την λήξη του παιχνιδιού.

Αναλυτικά το παιχνίδι
Γεμάτη ενέργεια μπήκε η ομάδα μας στο 1ο σετ και με πολύ καλά σέρβις του Σαλεμή ξεφύγαμε 4-0. Η εικόνα μας ήταν πολύ καλή σε άμυνα και επίθεση και παρά την αγωνιστική άνοδο του Ερμή προηγούμασταν σταθερά 4 πόντους, 8-4, 12-8. Μάλιστα με συνεχόμενα μπλοκ ανεβάσαμε την διαφορά στους 7 πόντους 18-11 όταν και ο Ερμής πήρε το πρώτο του time-out. Ένα χαμένο σέρβις, δύο πλασέ των αντιπάλων που ενώ μπορούσαμε δεν βγάλαμε ποτέ και δύο επιθέσεις άουτ φέρανε τον Ερμή σε απόσταση αναπνοής 18-16. Παρά τις αλλαγές του προπονητή μας ο Ερμής κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει, αλλά και να προηγηθεί 18-19. Με επίθεση του Αντωνίου ισοφαρίσαμε 19-19 και με δύσκολα σέρβις του ίδιου περάσαμε μπροστά 21-19. Με τον Νίκου πρωταγωνιστή σε όλες τις τελευταίες επιθέσεις ο Ερμής ισοφάρισε 21-21, ξανά πήραμε κεφάλι στο σκορ 23-21 με επιθέσεις των Κυριακίδη-Μπίκα, αλλά δεν είχαμε υπομονή και με συνεχόμενα λάθη δωρίσαμε το σετ στον Ερμή με 23-25.
Στο 2ο σετ και μέχρι τον 8ο πόντο καμιά ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Ο Ερμής με τον Βαμβέσο κατάφερε να μας ξεφύγει 9-11, αλλά με ένα σερί 4-0 περάσαμε εμείς μπροστά 13-11. Στο σημείο αυτό τραυματίστηκε ο βασικός μας λίμπερο Κουτσούπας και αντικαταστάθηκε από τον μικρό και άπειρο Καστό. Ο Ερμής αμέσως το εκμεταλλεύτηκε και με ένα σερί 6-0 μας ξέφυγε 13-17. Διαφορά που διατηρήθηκε μέχρι το 17-21 όταν ο προπονητής μας έριξε στο παιχνίδι τους Τσίνα, Πλακιά. Με καλό μπλοκ και σωστές επιθέσεις ισοφαρίσαμε 21-21. Με τρομερή άμυνα του Αντωνίου προηγηθήκαμε 24-23, όμως ο ίδιος δεν μπόρεσε να βγάλει την επόμενη άμυνα σε επίθεση του Νίκου και ο Ερμής ισοφάρισε σε 24-24. Εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με 1ο χρόνο του Πλακιά 25-24, νέα ισοφάριση του Ερμή με πλασέ του Βαμβέσου 25-25. Με μπλοκ στον Μπίκα και άσσος στον Καστό ο Ερμής πήρε και το 2ο σετ 25-27 προηγούμενος 0-2.
Με πεσμένη ψυχολογία η ομάδα μας στο 3ο σετ από την αρχή βρέθηκε πίσω 4-5, 5-8, 8-12. Συνέχεια κυνηγάγαμε τον Ερμή που με την εμπειρία του κρατούσε σταθερά την διαφορά στους 3-4 πόντους, 15-19. Με επίθεση του Μπίκα και με διπλό μπλοκ Τσίνα-Μπίκα μειώσαμε στους δύο πόντους 17-19. Το χαμένο σέρβις του Πλακιά και εν συνεχεία του Σαλεμή έβαλε τέλος στις λιγοστές ελπίδες μας για ανατροπή, ο Ερμής ξέφυγε 17-22 και έξυπνα πήρε το σετ 19-25 και το παιχνίδι με 3-0.
Αρίστη η διαιτησία των κ.κ. Φλούδα, Μπαλτζώη.
Έπαιξαν για την ομάδα μας Μπίκας, Σαλεμής, Αντωνίου, Κυριακίδης, Σάνκα-Παπανάτσιος, Κουτσούπας λ./ Πλακιάς, Τσίνα, Χουλιάρας, Καστός λ.
Αποστόλης Πορτοβάρας: ¨
Συγχαρητήρια στην  ομάδα της Ηγουμενίτσας που πλήρης έδειξε ότι οι δυνατότητές της είναι για πιο ψηλά και δικαίως θα είναι στις ομάδες που θα συνεχίσουν στα play-off. Πολλά συγχαρητήρια και στους αθλητές μου που, για δύο σετ παίξανε πολύ καλό Βόλεϊ, αλλά φέτος η τύχη μας έχει γυρίσει την πλάτη έχοντας χάσει τουλάχιστον 9 σετ στον πόντο. Συνεχίζουμε χτίζοντας κάτι καλό για την επόμενη σαιζόν όπου και περισσότερη εμπειρία θα έχουμε και καλύτερη χημεία ως ομάδα¨.