Επιστροφη στις νικες οι Ανδρες μας, 3-0 στα Γιαννενα την Φ.Ε.Ι.

Πρώτη νίκη στον 2ο γύρο πέτυχαν οι Άνδρες μας, επικρατήσανε στα Γιάννενα της Φ.Ε.Ι. με 3-0 σετ και όπως όλα δείχνουν θα τερματίσουμε στην 5η θέση. Μια θέση που μπορεί να μας αφήνει μεν πικρία γιατί δεν καταφέραμε να μπούμε στα play-off,  τιμητική δε λόγω των πολλών τραυματισμών και αποχωρήσεων που είχαμε την φετινή χρονιά.
Όλα τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής καθώς και την βαθμολογία μπορείτε να τα δείτε στις αντίστοιχες ενότητες Πρωταθλήματα 2017-18 και Βαθμολογία Ανδρών 2017-18.

Αναλυτικά το παιχνίδι
Η ομάδα μας είχε νωχελικό ξεκίνημα  και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την αρχή 5-1, 8-4, 10-6 λόγω πολλών χαμένων σέρβις, αλλά και άστοχων επιθέσεων. Με τον Σαλεμή στο σέρβις δημιουργήσαμε προβλήματα στην υποδοχή της Φ.Ε.Ι. και ισοφαρίσαμε 11-11. Μέχρι τον 19ο πόντο είχαμε συνεχόμενες ισοπαλίες και καμιά ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Με δύο συνεχόμενα μπλοκ και επίθεση του Τσίνα προηγηθήκαμε 20-23, όμως δεν είχαμε υπομονή και η Φ.Ε.Ι. μείωσε στον πόντο 22-23. Με επίθεση πρώτου χρόνου του Στόγια προηγηθήκαμε 22-24, η Φ.Ε.Ι. με τον ίδιο τρόπο μείωσε ξανά σε 23-24. Time-out από τον προπονητή μας Αποστόλη Πορτοβάρα που συνέστησε ηρεμία και καλή υποδοχή όπως και έγινε και ο Κυριακίδης με εντυπωσιακή επίθεση έδωσε τέλος στο σετ, 23-25 υπέρ της ομάδος μας.
Στο 2ο σετ ξεκινήσαμε πολύ καλά προηγηθήκαμε 0-4 και με μια κόντρα επίθεση χωρίς μπλοκ που καρφώθηκε άουτ, ανέτρεψε το σκηνικό. Η Φ.Ε.Ι. με τον Αγγελή στο σέρβις έτρεξε ένα σερί 8-0, προηγούμενη 8-4, αναγκάζοντας τον προπονητή μας εσπευσμένα σε time-out. Με πρωταγωνιστή τον Κυριακίδη πήραμε μπροστά, ισοφαρίσαμε άμεσα σε 9-9. Μέχρι τον 15ο πόντο πηγαίναμε πόντο πόντο, όταν και τρέξαμε  ένα σερί 5-0, προηγούμενοι 16-21. Παρά την πίεση της Γιαννιώτικης ομάδος αντέξαμε και σχετικά εύκολα πήραμε το σετ με 21-25 προηγούμενοι 0-2.
Στο 3ο σετ η ομάδα μας ήταν εντυπωσιακή  μέχρι τον 18ο πόντο. Δεν κάναμε λάθη, ο Σαλεμής οργάνωνε σωστά το παιχνίδι και  από την αρχή πήραμε κεφάλι στο σκορ 0-4, 5-11, 6-14 και 8-18. Απρόσμενα χαλαρώσαμε, η Φ.Ε.Ι. μας πίεσε αρκετά από το σέρβις και μείωσε αρχικά 13-18 και 15-22. Όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει και με σερί 7-0 η Φ.Ε.Ι. μας ισοφάρισε σε 22-22.  Ευτυχώς σοβαρευτήκαμε στο τέλος, το μπλοκ μας δούλεψε σωστά και τρέχοντας ένα 3-0, πήραμε το σετ 22-25 και το παιχνίδι με 3-0.
Έπαιξαν για την ομάδα μας: Τσίνα, Στόγιας, Μπίκας, Κυριακίδης, Κουτσούπας, Σαλεμής.
Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας παρά την νίκη της ομάδος μας δεν ήταν ευχαριστημένος λέγοντας χαρακτηριστικά «μπορεί να πήραμε την νίκη, αλλά δεν μου άρεσε που είχαμε μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή μας. Σήμερα βάλανε άλλο ένα μικρό παιδί τον Στόγια στο παιχνίδι που κέρδισε τις εντυπώσεις και έδειξε ότι έχει μέλλον και με χαροποιεί ιδιαίτερα. Γιατί για μένα προπονητής είναι αυτός που συνεχώς βγάζει νέους αθλητές και όχι αυτός που τους βρίσκει έτοιμους.  Υπάρχουν αρκετά παιδιά από πίσω που πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα καταφέρουν πολλά».