Δεν ανεβηκε ο Φιλαθλητικος - οι ομαδες των νεων πρωταθληματων

Ο πρωταθλητής Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. Φιλαθλητικός Πρέβεζας δεν τα κατάφερε-όπως και πέρυσι, στα μπαράζ ανόδου που έγιναν στην έδρα του να ανέβει στην Α2 Εθνική κατηγορία. Το έργο του εξαρχής ήταν δύσκολο αφού υπήρχαν ομάδες που όχι μόνο είχανε καλύτερο υλικό αλλά και παίζουν σε πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Το εισιτήριο ανόδου πήρανε Πεύκα Θεσσαλονίκης, Ποσειδώνας Βέροιας και Ελασσόνα.  
Επομένως η Β΄ Εθνική κατηγορία στην Δυτική Ελλάδα την σαιζόν που μας έρχεται 2018-19 θα είναι τρομερά ανταγωνιστική και αυτό μόνο προς όφελος του αθλήματος θα είναι. Οι ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ομάδα μας και θα συμμετέχουν είναι Φιλαθλητικός Πρέβεζας, Ηρακλής Ιωαννίνων, Φ.Ε.Ιωαννίνων, Ελπίδα Ιωαννίνων, Βολίδα Κέρκυρας, Φιλία Άρτας, Ιωνικός Αγρινίου. Συνολικά οκτώ (8) ομάδες.
Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η Α΄ κατηγορία Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. στην οποία θα συμμετέχουν τα υπόλοιπα σωματεία. Και θα είναι ο Πανηπειρωτικός, Α.Γ.Σ.Ιωαννίνων, Απείθαρχος Ιωαννίνων, Θινάλι Κέρκυρας, Ελπίδες Λευκάδας, Παναιτωλικός Αγρινίου, Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου, Λιάκατας Αιτωλικού. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και άλλα σωματεία που συμμετέχουν σε αναπτυξιακά τμήματα όπως Ερμής Ηγουμενίτσας, Α.Γ.Ο. Φιλιππιάδας, Γ.Ε.Αγρινίου, Α.Ο. Γουβιών Κέρκυρας όμως αυτό θα το γνωρίζουμε μετά τις δηλώσεις συμμετοχής.