9η θεση στην Ελλαδα οι Παμπαιδες μας

Με ανάμεικτα συναισθήματα επέστρεψε η αποστολή της ομάδος μας από την ακριτική Ορεστιάδα. Και αυτό γιατί υπήρχαν οι δυνατότητες, αλλά ο τραυματισμός του καλύτερου μας παίκτη  μας Στέλιου Στόγια στοίχισε εκτός από αγωνιστικά και ψυχολογικά. Η εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι με τα Μουδανιά που ουσιαστικά ήταν  τελικός ήταν απογοητευτική, τα Μουδανιά μας νικήσανε 3-0 εύκολα και προκριθήκανε στο final four μαζί με Ελπίδα Αμπελοκήπων , Πανερυθραικό και Ολυμπιακό. Την τελευταία μέρα με αντίπαλο την γηπεδούχο Ορεστιάδα, η ομάδα μας πάλεψε το παιχνίδι, χάσαμε 3-1, καταλαμβάνοντας την τρίτη (3η) θέση στον όμιλο και την 9η Πανελληνίως. Η ομάδα μας έδειξε μέρος των δυνατοτήτων της στο παιχνίδι αυτό και αν οι αθλητές μας δουλέψουν  σκληρά  την επόμενη χρονιά θα μπορούμε να φτάσουμε πιο ψηλά.
Η φουρνιά αυτών των αθλητών έχει τα προσόντα, ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας έχει τον τρόπο και την θέληση να τους οδηγήσει ψηλά, επομένως το ταξίδι τους τώρα ξεκινάει.
Οι εμπειρίες που αποκομίσανε από την Ορεστιάδα είναι πολύτιμα εφόδια. Ας μην ξεχνάμε ότι ήμασταν η «σταχτοπούτα» του Πανελληνίου πρωταθλήματος, με μηδενικές εμπειρίες από τέτοιου είδους τουρνουά, απουσία παραστάσεων και έχοντας τα περισσότερα παιδιά μας μόνο 6 μήνες Βόλεϊ.  
Η φιλοξενία της Ορεστιάδας ήταν κάτι παραπάνω από καταπληκτική, οι άνθρωποί της ήταν διαρκώς κοντά μας και τους ευχαριστούμε δημόσια, ευχόμενοι ξανά η Ορεστιάδα να φτάσει ψηλά, να αποκαταστήσει το όνομά της και να γίνει και πάλι μητρόπολη του Βόλεϊ.
Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας που περίμενε περισσότερα από τους αθλητές μας είπε με το τέλος του τουρνουά "η απειρία , το άγχος και ο τραυματισμός του καλύτερου μας παίκτη Στέλιου Στογια δεν μας επέτρεψαν να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Ο αθλητισμός έχει χαρές, λύπες, νίκες, ήττες. Θα το διαχειριστούμε όπως πρέπει, θα δουλέψουμε στις αδυναμίες μας και του χρόνου θα φτάσουμε πιο ψηλά. Υπομονή... Τέλος συγχαρητήρια στους αθλητές μου, τον συνάδελφο μου Γιάννη Σταμούλη που με βοήθησε για να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι, τον Πρόεδρό μας Άλκη Παπαχριστάκη και βέβαια τους γονείς που ακολούθησαν την αποστολή. Καλό καλοκαίρι σε όλους".

Μουδανιά – Γ.Σ. Άρτας
Με πολύ άγχος και φοβισμένοι μπήκανε οι αθλητές μας στο παιχνίδι και χωρίς να το καταλάβουμε βρεθήκαμε πίσω 9-1. Η υποδοχή μας ήταν πολύ κακή, το σέρβις μας απαράδεκτο και εύκολα τα Μουδανιά κατακτήσαμε το σετ 25-10, προηγούμενοι 1-0.
Στον 2-2 του 2ου σετ ο Στόγιας πάτησε πάνω στο πόδι του Ντάλια στην προσπάθεια του για μπλοκ, έπαθε διάστρεμμα, αποχωρώντας από το παιχνίδι. Η απώλειά του εκτός από αγωνιστική- το κενό του δεν καλύπτεται στην ομάδα μας ήταν και ψυχολογική με αποτέλεσμα η ψυχολογία όλων των αθλητών μας να πέσει στα τάρταρα. Καθόλου όρεξη για παιχνίδι, κανείς δεν ήθελε να παίξει και τα Μουδανιά κάνανε περίπατο κερδίζοντας τα σετ 25-11 και 25-06. Πραγματικά σάκος του μποξ, με εμφάνιση κάτι παρακάτω από αρνητική.
Ο προπονητής μας παρά τις προσπάθειες να τους ξυπνήσει, δεν το πέτυχε ποτέ και δικαίως χάσαμε από τα Μουδανιά που ήταν ΟΜΑΔΑ με όλη την σημασία της λέξης,  δεν χαλάρωσε ποτέ, αποδεικνύοντας μας ότι  Σεβασμός δεν είναι να λυπάσαι τον αντίπαλο. Οι αθλητές μας πήρανε πραγματικά ένα σπουδαίο μάθημα.

Ορεστιάδα – Γ.Σ. Άρτας
Η ομάδα μας έχοντας τραυματία τον Στόγια ετοιμάστηκε από τον προπονητή μας να πάρει λύσεις από τους υπόλοιπους. Στο 1ο σετ δεν τα καταφέραμε και το χάσαμε εύκολα 25-10, έχοντας πολλά λάθη στην υποδοχή, με τους παίκτες της Ορεστιάδας Μποζίδη, Βλασακίδη, Παπαναστασίου  να έχουν φοβερό ρυθμό στα επιθετικά τους σέρβις.
Η ομάδα μας στο 2ο σετ προσαρμόστηκε  στις συνθήκες του παιχνιδιού, παίξαμε μετά τον 10ο πόντο πολύ καλό Βόλεϊ, ξεφύγαμε 13-19 και 17-23, κατακτώντας τελικά το σετ 19-25, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο 3ο σετ και μέχρι τα μισά συμβαδίζαμε στο σκορ, όμως πάλι η Ορεστιάδα μας έβαλε πίεση με το σέρβις της και ξέφυγε 18-14. Βγάζοντας πολύ καλές άμυνες καταφέραμε να μειώσουμε 21-18, όμως η γηπεδούχος ομάδα βρήκε άμεσα λύσεις και με πρωταγωνιστή τον Μποζίδη πήρε το σετ 25-18, προηγούμενη 2-1.
Στο 4ο και τελευταίο σετ όπως αποδείχθηκε η Ορεστιάδα πήρε προβάδισμα 7 πόντων από την αρχή, 9-2, όμως η ομάδα  μας κατάφερε παίζοντας πολύ καλά να μειώσει στους τρεις (3) 14-11. Ο Παπαναστασίου πήρε πάλι το όπλο του και με 4 συνεχόμενους άσσους έδωσε διαφορά ασφαλείας στην ομάδα του 18-11. 
Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας αφού πήρε το τελευταίο του time-out έβαλε στο παιχνίδι και τους πιο μικρούς Μπόλη, Π. Σταμούλη και Ο. Σταμούλη , αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να χαρούν και να πάρουν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον τους. Μάλιστα ο Ο. Σταμούλης μαθητής της Ε΄ Δημοτικού δεν φοβήθηκε καθόλου έπαιξε λίμπερο και έγινε ο μικρότερος αθλητής που συμμετέχει σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα.  Με εξάδα το 2004 και μικρότερους παλέψαμε όσο μπορούσαμε το σετ και χάσαμε αξιοπρεπώς 25-16 και το παιχνίδι με 3-1 σετ.
Αρίστη η διαιτησία των κ.κ. Τσεπκινλή, Σταματόπουλου και Μαργαριτίδη που μας σφυρίξανε τα δύο παιχνίδια.
Μία ομάδα μια οικογένεια Γ.Σ. ΑΡΤΑΣ

Σημ. περισσότερα από τον απόηχο του πανελληνίου πρωταθλήματος καθώς και πλούσιο φωτορεπορτάζ τις επόμενες μέρες.