1ος τελικός και η μεγάλη πρόκληση της Α2


Ραντεβού με την ιστορία
έχει η ομάδα μας αύριο Πέμπτη στις 7:30 στο Δ.Α.Κ. Άρτας, στον 1ο μεγάλο τελικό των play-off. Θα υποδεχθούμε την Γ.Ε. Μεσολογγίου σε ένα παιχνίδι, που ο νικητής του κατά 90% θα κατακτήσει τον τίτλο και το πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας ταυτόχρονα στην Α2 Εθνική κατηγορία. Για την ομάδα μας οι στιγμές είναι μοναδικές, ανεπανάληπτες, αφού στον 1ο μας χρόνο καταφέραμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο και ταυτόχρονα να τερματίσουμε στην 1η θέση στην regural season. Αν μας τα έλεγε κάποιος πέρυσι τέτοια εποχή όταν και σχεδιάζαμε την ομάδα θα τον περνούσαμε για τρελό. Και όμως η συστηματική δουλειά των δύο προπονητών μας Αποστόλη Πορτοβάρα-Γιάννη Σταμούλη, καθώς και η αφοσίωση των αθλητών στις προπονήσεις, όπου χύσανε πολλά κιλά ιδρώτα φέρανε αυτά τα αποτελέσματα.
Όμως ο ορισμός των τελικών μέσα στο Πάσχα από την Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. δεν επέτρεψε στον Αποστόλη Πορτοβάρα να δουλέψει πάνω σε αυτά που είχε σχεδιάσει (κλεισμένο το γυμναστήριο από Μ. Πέμπτη, αναγκαστική φυγή των αθλητών μας στις αγαπημένες τους πατρίδες για το Πάσχα) και με μόνο μία προπόνηση, την σημερινή η ομάδα μας ρίχνεται στην αυριανή μάχη με στόχο την νίκη. Εκτός της απροπονησίας των αθλητών μας, προβλήματα απουσιών στον τελικό θα έχουμε, όπως όλη την χρονιά και είναι του Φάνη Παυλάκη, Κώστα Δάσκαλου, Μανώλη Μαζιώτη, Δημήτρη Ζαχάρου, Κέρι Τσήνα. Με πιο σημαντικό βέβαια του τελευταίου που ήταν παρόν σε όλα τα παιχνίδια μας και μάλιστα από τους πιο ουσιώδεις παίκτες μας.
Την αποστολή στον 1ο τελικό θα αποτελέσουν οι: Κώστας Πλακιάς, Ιωσήφ Χαττάρι, Γεώργιος Τασηνίκος, Δημήτρης Μπίκας, Αλέξανδρος Λιανός, Διονύσης Κουτσούπας, Αλέξανδρος Κωστανίκος, Λάμπρος Αθανασίου, Φάνης Κομζιάς και Κώστας Δραγατάκης.
Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας μετά το τέλος της σημερινής τελευταίας προπόνησης απογοητευμένος από την έλλειψη προπονήσεων της ομάδος τις τελευταίες 10 μέρες είπε «λόγω του πνεύματος των ημερών δεν κάναμε την  προετοιμασία που έπρεπε για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι και σε συνδυασμό με την αποχή μας από επίσημα παιχνίδια για περισσότερες από 25 μέρες καθιστά το έργο μας αύριο πολύ δύσκολο. Η φιλοξενούμενη ομάδα της Γ.Ε.Μ. προέρχεται από μια σειρά αγώνων και θα είναι πιο έτοιμη από μας αγωνιστικά. Εμείς πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς για να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη, να διατηρήσουμε δηλαδή το πλεονέκτημα που κατακτήσαμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και γι΄αυτό απευθύνω έκκληση σε όλους τους Αρτινούς να μας συμπαρασταθούν στον πιο δύσκολο αγώνα της χρονιάς.
Τους καλώ να γίνουν μαζί μας κομμάτι της ιστορίας της ομάδος μας, του Αρτινού Βόλεϊ και του Αρτινού Αθλητισμού»
.