Υγιεινός περίπατος στα Γιάννενα, 3-0 την Φ.Ε.Ι.


Και μαθηματικά μετά την σημερινή νίκη επί της Φ.Ε. Ιωαννίνων στα Γιάννενα με 3-0 σετ, η ομάδα των Ανδρών μας εξασφάλισε την συμμετοχή στα play-off ανόδου για την Α2. Η επιτυχία μας αποκτά ιδιαίτερη αξία, γιατί το σωματείο μας στην πρώτη του χρονιά όχι μόνο είναι ανταγωνιστικό, αλλά μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, εξασφαλίσαμε και την συμμετοχή στα play-off, τρεις αγωνιστικές πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Για την 11η αγωνιστική είχαμε ακόμη ένα παιχνίδι, στην Κέρκυρα η Βολίδα νίκησε 3-1 σετ (25-11, 25-19, 22-25, 25-23) τις Ελπίδες Λευκάδας, ενώ το παιχνίδι Αρχίλοχος - Γ.Ε.Μ. αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή, μια αναβολή που ζήτησε και πήρε η ομάδα του Μεσολογγίου, παρά τις διαφωνίες των ανθρώπων της Λευκίμμης.

Αναλυτικά το παιχνίδι

Με εξάδα τους Χαττάρι, Κωστανίκο, Πλακιά, Τσήνα, Τάνα, Αθανασίου και λίμπερο τον Κουτσούπα ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα μας και μέχρι το 7-7 υπήρχε απόλυτη ισορροπία. Στη συνέχεια πατήσαμε γκάζι και πολύ εύκολα κατακτήσαμε το σετ 13-25. Η επίθεσή μας, όπως και στα υπόλοιπα δύο σετ, ήταν άκρως αποτελεσματική, με τον Κωστανίκο να οργανώνει σωστά το παιχνίδι και τους επιθετικούς να εκτελούν.

Στο 2ο σετ ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας απέσυρε τους Αθανασίου-Τάνα, βάζοντας στη θέση τους Τασηνίκο, Κομζιά. Η ανωτερότητα της ομάδος μας ήταν εμφανής και παρά τα 10 χαμένα σέρβις, κερδίσαμε το σετ 16-25, έχοντας τέλεια επίθεση και πολλά μπλοκ.

Στο 3ο σετ η ομάδα μας χαλάρωσε, η Φ.Ε.Ι. μας πίεσε από το σέρβις και κάνοντας λάθη, στα μισά χάναμε 14-13. Εκεί ένας τέλειος πρώτος χρόνος του Κομζιά και το πολύ καλό σέρβις του Πλακιά που αποσυντόνισε την υποδοχή της Γιαννιώτικης ομάδας αποκατέστησε την τάξη και προηγηθήκαμε 14-23. Εύκολα τελικά κατακτήσαμε και αυτό το σετ 16-25 και συνάμα το παιχνίδι με 3-0.
Ο Κομζιάς μαζί με Τασηνίκο, Πλακιά ξεχώρισαν για την ομάδα μας, όπως και ο πασαδόρος  Κωστανίκος που οργάνωσε σωστά το παιχνίδι. Από την Γιαννιώτικη ομάδα Σιάμπαλης και Λαγός ήταν οι διακριθέντες.
Αρίστη η διαιτησία του κ. Μπαλτζώη.

Φ.Ε.Ι.(Καλογήρου)
: Υφαντής, Λαγός, Σιάμπαλης, Λειβαδιώτης, Βάσσιος, Καλογήρου, Τροκάνης, Παπασπύρου
Γ.Σ. ΑΡΤΑ VOLLEY (Πορτοβάρας); Πλακιάς, Χαττάρι, Τάνας, Κουτσούπας λ., Τσήνα, Κωστανίκος, Αθανασίου, Τασηνίκος, Κομζιάς, Δάσκαλος, Λιανός.
Ενδεικτικό του πολύ καλού κλίματος, αλλά και του συναισθηματικού δεσίματος των αθλητών της ομάδας μας είναι το γεγονός ότι την αποστολή στα Γιάννενα ακολούθησαν και οι Λιανός, Δάσκαλος παρότι ο πρώτος ήταν άρρωστος και ο δεύτερος τραυματίας.