Το καλύτερο ποδαρικό με δύο νίκες πέτυχαν οι Παίδες μας στην αρχή του 2014


Καλύτερο ποδαρικό
δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε για το 2014, αφού οι Παίδες πετύχανε δύο νίκες επί του Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων στα Γιάννενα με 3-2 και του Ερμή στην Ηγουμενίτσα με 3-0 σετ, μένοντας αήττητοι στο πρωτάθλημα, όπου έχουμε πλέον τρεις νίκες.

Αναλυτικά τα δύο παιχνίδια
Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων – Γ.Σ. ΑΡΤΑ VOLLEY

Σε ένα παιχνίδι πολύ καλό με φάσεις διαρκείας και αρκετές διακυμάνσεις  στο σκορ η ομάδα μας νίκησε στα Γιάννενα τον Α.Γ.Σ.Ι. με 3-2 σετ για το πρωτάθλημα Παίδων. Και ήταν κρίμα που το παιχνίδι έγινε στη σχολική αίθουσα του 3ου Γυμνασίου Ιωαννίνων και όχι στο Ε.ΑΝ.Κ.Ι., όπου θα μπορούσαν να το παρακολουθήσουν περισσότεροι φίλαθλοι.
Ο Α.Γ.Σ.Ι. πήρε το 1ο σετ με 25-22, η ομάδα μας αντέδρασε και με τον ίδιο τρόπο 22-25 ισοφάρισε σε 1-1. Η κακή μέρα του Λάμπρου Αθανασίου επηρέασε και τους υπόλοιπους, που κάνοντας πολλά λάθη κυρίως επιθετικά χάσαμε το 3ο σετ 25-15.
Στο 4ο σετ η μέτρια έως κακή εικόνα μας συνεχίστηκε μέχρι τα μισά του σετ, όπου ο Α.Γ.Σ.Ι. προηγήθηκε 15-9 και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τελειώσει με νικητή την Γιαννιώτικη ομάδα. Ο Δραγατάκης ήταν ο πρώτος που ξύπνησε από τον λήθαργο και με τελειωμένες όλες σχεδόν τις επιθέσεις έβαλε την ομάδα μας μπροστά, ανατρέποντας την κατάσταση με 17-23. Ο Α.Γ.Σ.Ι. με τον Μάντζιο από το σερβίς προσπάθησε να μπει και πάλι στην διεκδίκηση του σετ, μείωσε σε 20-23, όμως ένα πλασέ του Καραμπά και ένα μπλοκ του Ζαχάρου δώσανε το σετ με 20-25 στην ομάδα μας και την ισοφάρισε με 2-2 σετ.

Στο 5ο σετ μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και ήταν η δική μας, προηγηθήκαμε 4-12 και εύκολα το κερδίσαμε 10-15 και τον αγώνα με 2-3 σετ.
Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας χρησιμοποίησε και τους 8 αθλητές που είχε μαζί του στην αποστολή και ήταν οι: Δημήτρης Αθανασίου λ., Λάμπρος Αθανασίου, Πέτρος Καραμπάς, Φάνης Κομζιάς, Δημήτρης Ζαχάρος, Κώστας Δραγατάκης, Δημήτρης Λέκκας και Μανώλης Μαζιώτης.


Ερμής Ηγουμενίτσας - Γ.Σ. ΑΡΤΑ VOLLEY

Για δύο σετ η ομάδα μας έπαιξε θαυμάσιο Βόλεϊ και κυρίαρχη σε όλους τους τομείς κατέκτησε τα σετ 09-25, 07-25, κάνοντας ελάχιστα λάθη. Στο 3ο η ομάδα μας παρότι προηγήθηκε 1-6, χαλάρωσε και ο Ερμής προηγήθηκε 13-7, αναγκάζοντας τον προπονητή μας να πάρει το 1ο του time-out. Οι οδηγίες για πολλούς πρώτους χρόνους είχανε αποτέλεσμα με τους Ζαχάρο, Κομζιά να είναι ανίκητοι πάνω στο φιλέ και ισοφαρίσαμε 15-15. Μάλιστα προς το τέλος προηγηθήκαμε 21-24, αλλά δεν είχαμε την υπομονή να το τελειώσουμε και ο Ερμής ισοφάρισε 24-24. Το σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στην εμπειρία της ομάδος μας, που αρχικά με ένα μπλοκ άουτ του Αθανασίου και μετέπειτα ένας άσσος του Μαζιώτη τελειώσανε το σετ 25-27 και το παιχνίδι με 3-0 σετ.

Έπαιξαν οι:  Δημήτρης Αθανασίου λ., Λάμπρος Αθανασίου, Πέτρος Καραμπάς, Φάνης Κομζιάς, Δημήτρης Ζαχάρος, Κώστας Δραγατάκης, Δημήτρης Λέκκας και Μανώλης Μαζιώτης.


Ο προπονητής  μας Αποστόλης Πορτοβάρας δήλωσε «συγχαρητήρια στους αθλητές μου για τι δύο νίκες που πετύχανε σήμερα και ξεκινήσαμε το 2014 με τον πιο ιδανικό τρόπο. Δείξαμε κάποια καλά στοιχεία, όμως θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη για να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας και να μην έχουμε μεταπτώσεις. Οι μικροί αρχίζουν να ανταποκρίνονται σωστά και σιγά σιγά βγάζουν αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις και επομένως κάνουμε βήματα προόδου. Και πάλι συγχαρητήρια και καλή χρονιά σε όλους με υγεία και καλή πρόοδο στο σχολείο, γιατί αυτό προέχει και το Βόλεϊ έπεται».