Σηκώσαμε το Κύπελλο


Η ομάδα των Ανδρών μας κατέκτησε το Κύπελλο στην Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, πραγματικά διαφήμιση για το Βόλει, με 3-2 σετ.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, η ομάδα μας προηγήθηκε 2-0, η Γ.Ε. Μεσολογγίου ισοφάρισε σε 2-2 και όλα κρίθηκαν στην δίψα και αποφασιστικότητα των παικτών μας στο 5ο σετ, που με καθαρό μυαλό και σωστές επιθετικές επιλογές πήρανε την νίκη και το τρόπαιο.
Στο 1ο σετ η ομάδα μας είχε ξέφρενο ρυθμό από την αρχή πήρε κεφάλι στο σκορ 8-2, 11-5, 16-10, 23-16 και χωρίς να απειληθεί το κέρδισε 25-21.
Στο 2ο σετ η Γ.Ε.Μ. ήταν αυτή που ξεκίνησε με ορμή και κατάφερε με αιχμές του δόρατος τους Υφαντή, Βάσσιο  να προηγείται από την αρχή 5-10, 5-12, 14-19. Στο σημείο αυτό η είσοδος στο παιχνίδι του Αθανασίου στον Τσήνα άλλαξε το σκηνικό και με ένα εντυπωσιακό σερί 9-2, προηγηθήκαμε 23-21 και τελικά στις λεπτομέρειες το κερδίσαμε 26-24.
Εκεί η ομάδα μας πίστεψε ότι το παιχνίδι τελείωσε και η Γ.Ε.Μ. μας πίεσε από το σερβίς, η ανάπτυξη της ομάδος μας διαβαζόταν εύκολα και σχετικά εύκολα το κατέκτησε με 21-25, όπως και το 4ο με 15-25, ισοφαρίζοντας σε 2-2 σετ.
Ηρεμία, κατάλληλες οδηγίες από τους προπονητές μας, αλλά και το ασίγαστο πάθος των αθλητών μας για νίκη ήταν το συστατικό της επικράτησης στο 5ο σετ, που κύλησε όπως πραγματικά το θέλαμε. Προηγηθήκαμε 8-4, 11-8, 14-10, με τον Τσήνα να τελειώνει όλες τις επιθέσεις. Δεν είχαμε όμως υπομονή και με λάθος επιθέσεις βάλαμε την Γ.Ε.Μ. στο παιχνίδι, όμως το μπλοκ-άουτ του Χαττάρι στον Υφαντή έφερε ξέφρενους πανηγυρισμούς, αφού η κατάκτηση του τροπαίου ήταν πια γεγονός.
Υφαντής και Βάσσιος ξεχώρισαν από τους Μεσολογγίτες, ενώ για την ομάδα μας σε αυτή την μεγάλη και ιστορική στιγμή όλοι συνεισφέρανε με τον τρόπο τους στην νίκη και όλοι ήταν διακριθέντες.
Τα σετ: 25-21, 26-24, 21-25, 15-25, 15-13 σε 2 ώρες και 10 λεπτά παιχνιδιού.
ΑΡΤΑ VOLLEY (Αποστόλης Πορτοβάρας): Χαττάρι, Κωστανίκος, Πλακιάς, Τάνας, Παυλάκης, Τσήνα, Λιανός λ., Κουτσούπας λ., Αθανασίου, Μαζιώτης, Δάσκαλος, Κομζιάς
Γ.Ε. Μεσολογγίου (Βασίλης Μανθάτης): Σπανός, Σφυρής, Βάσσιος, Υφαντής, Πλαστήρας, Αναγνωστόπουλος Δ., Σαρτζής, Πετρόπουλος, Ζίου λ., Γιωτάκης, Γεωργακόπουλος, Αναγνωστόπουλος Ι.

Πολύ καλή η διαιτησία των κ.κ. Μπούτη, Φλούδα.
Την απονομή στους δύο αρχηγούς της ομάδος μας Κώστα Δάσκαλο και Κώστα Πλακιά έκανε ο Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. Δημήτρης Παρασκευάς.
Ο Αποστόλης Πορτοβάρας ένας εκ των προπονητών της ομάδας μας μετά το τέλος του αγώνα μας είπε «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, αλλά και στους αντιπάλους για το ωραίο Βόλεϊ που φαντάζομαι ότι αποζημίωσε τους πολλούς φιλάθλους που το παρακολουθήσανε. Εμείς είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά για αυτό το παιχνίδι και για 3  τουλάχιστον σετ το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει τακτικά έπιασε τόπο. Είναι το πρώτο Κύπελλο για την νέα μας ομάδα και αυτό μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση για να δημιουργήσουμε κάτι καλό για την Άρτα. Δεν πετάμε στα σύννεφα, θέλουμε όπως το έχω τονίσει και στο παρελθόν να καθιερωθούμε και δεν περνάει καθόλου από το μυαλό μας η άνοδος στην Α2, αντίθετα δεν το θέλουμε. Αυτό που θέλουμε είναι να φέρουμε πολλά μικρά παιδιά στο γήπεδο, να αγαπήσουν το Βόλεϊ για να έχει μέλλον στην πόλη μας. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους».
Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το παιχνίδι που σημαδεύτηκε με τον πρώτο τίτλο της ιστορίας μας.

Οι δύο προπονητές μας με την φανέλα του μεγάλου χορηγού μας capital cafe πριν τον τελικό

Φοβερή σύμπτωση: 17 Νοέμβρη ώρα 17:00 και με το Νο 17 οι δύο αρχηγοί Πλακιάς και Σπανός

Επίθεση του Υφαντή και αποτελεσματικό μπλοκ με τους Κωστανίκο, Παυλάκη

Επίθεση του πολύ καλού, ειδικά στο 5ο σετ Τσήνα, μπροστά από το μπλοκ του Υφαντή

Επίθεση του Πλακιά, μπροστά από το διπλό μπλοκ Υφαντή, Πλαστήρα

Επίθεση του Τσήνα στο παιχνίδι

Εντυπωσιακό διπλό μπλοκ με τους Χαττάρι, Τάνα στον Υφαντή

Προσπάθησε ο Χαττάρι για το μπλοκ, όμως ο Υφαντής κατάφερε το μπλοκ-αουτ

Στα ουράνια ο Χαττάρι σε εντυπωσιακό χτύπημα

Στον πάγκο με πολλά χαμόγελα μετά την νίκη

1ος χρόνος άριστα παιγμένος από τον Κωστανίκο και εκτελεστή τον Τάνα

Αθανασίου και Τάνας μπλοκάρουν τον Υφαντή

Ανταλλαγές χειραψιών και φιλοφρονήσεων με την λήξη του μεγάλου τελικού

Ανυπόμονοι οι αθλητές μας, περιμένουν πως και πως το Κύπελλο

Επιτέλους στα χέρια των αρχηγών Πλακιά, Δάσκαλου από τα χέρια του κ. Παρασκευά