Πρώτη νίκη και προβάδισμα για την 2η θέση


 Φωτό 1: Επίθεση της καλύτερης παίκτριάς μας και mvp Χριστίνα Δαλαγκλή
Πρώτη νίκη
στο πρωτάθλημα Γυναικών της Β΄ Εθνικής για την ομάδα μας, επί των Ελπίδων Λευκάδας με 3-1 σετ. Η νίκη είναι σημαντική όχι μόνο βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά στην προσπάθεια που κάνουμε φέτος να προκριθούμε στην 2η φάση και αποκτήσαμε προβάδισμα έναντι των Ελπίδων με το σημερινό τρίποντο.

 Φωτό 2: Μπλοκ των Ν. Σωτηρίου, Καραβάτσιου στην Τούρου
Στο 1ο σετ έγινε μεγάλη μάχη και κρίθηκε στις λεπτομέρειες με 25-23 υπέρ της ομάδος. Καμιά ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ μέχρι το 20-20, όταν και με ένα σερί 3-0 προηγηθήκαμε 23-20, όμως το χαμένο σέρβις της Πλακιά και δύο καταπληκτικές άμυνες των Ελπίδων φέρανε την ισοφάριση 23-23. Εκεί μίλησε η Δαλαγκλή που με ένα μπλοκ άουτ και ένα μπλοκ μας έδωσε το σετ και προηγηθήκαμε 1-0 σετ.

 Φωτό 3: Επίθεση της Κουρκούτα που με τα σερβίς της βοήθησε στα μέγιστα για την νίκη
Στο 2ο από την αρχή πήραμε κεφάλι στο σκορ, προηγηθήκαμε 9-3, όμως οι Ελπίδες με όπλο την άμυνά τους και το καλό σέρβις της Κουτσογιαννοπούλου μειώσανε σε 10-8. Το time-out του προπονητή μας Γιάννη Σταμούλη έπιασε τόπο και με καλό σέρβις της Κουρκούτα φτάσαμε στο 18-11 και εύκολα κατακτήσαμε το σετ με 25-18.

 Φωτό 4: Επίθεση της Φασουλή που στο παιχνίδι είχε καλές και κακές στιγμές
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τελείωνε με 3-0 σετ, αφού προηγηθήκαμε 6-1, 13-8, όλα αντιστράφηκαν και άρχισαν τα λάθη κυρίως στον αμυντικό τομέα όπου δεν υπήρχε σωστή κάλυψη και οι Ελπίδες με ένα σερί 1-10 προηγηθήκανε 14-18. Η επική ανατροπή για την ομάδα του Γεώργου Ναζόπουλου έγινε από την Κουτσογιαννοπούλου που με το σέρβις της έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Πόντο πόντο μέχρι το 18-22, όταν και η Νεφέλη Σωτηρίου με δύσκολα σέρβις ισοφάρισε σε 22-22, όμως ήταν αυτή στη συνέχεια που όχι μόνο έχασε το σέρβις, αλλά και με δύο λάθος πάσες έδωσε το σετ στην Λευκάδα με 22-25.

 Φωτό 5: Επίθεση της διαγωνίου Μπίκα, που δεν βοήθησε όσο ήθελαν οι προπονητές μας
Οι φωνές του προπονητής μας, αλλά και ο πληγωμένος εγωισμός λειτούργησαν θετικά και με τις Πλακιά, Κουρκούτα προηγηθήκαμε 11-1, 15-6. Οι Ελπίδες ρισκάρανε στο σέρβις για να μπουν ξανά στο παιχνίδι, μάταια, αφού οι αθλήτριές μας είχανε ρυθμό και ψύχραιμα το κατακτήσανε σαν σε προπόνηση 25-11 και τον αγώνα με 3-1 σετ.
Αρίστη η διαιτησία του κ. Μπούτη.
Κορυφαία για την ομάδα μας η Δαλαγκλή, ενώ από τις Ελπίδες η Κουτσογιαννοπούλου.
ΑΡΤΑ VOLLEY (Σταμούλης, Πορτοβάρας): Κουρκούτα, Καραβάτσιου, Σωτηρίου Ν., Πλακιά, Πραμαγκιούλη λ., Σωτηρίου Ε., Παπαδημητρίου, Δήμου, Φασουλή, Δαλαγκλή, Μπίκα, Ζιώβα.
Ελπίδες Λευκάδας (Ναζόπουλος): Ασπρογέρακα, Καρσέρα λ., Ζούρου, Σκούρα, Μπατιστάτου, Λάζαρη, Λουκά, Καρτάνου, Βερύκιου, Βαφειάδη, Κουτσογιαννοπούλου, Τούρου.

 Φωτό 6: Οδηγίες των προπονητών πριν το 4ο σετ, που ξύπνησαν τον εγωισμό των παικτριών
Ο προπονητής μας Γιάννης Σταμούλης παρά την πρώτη νίκη της ομάδος μας στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, δεν ήταν ευχαριστημένος από την εμφάνιση και είπε «δεν είχαμε καθόλου συγκέντρωση και πολλές φορές κάνανε άλλα από αυτά που κάνουμε στην προπόνηση και είχαμε σχεδιάσει. Επίσης χάσαμε πολλά σέρβις χωρίς λόγο και μάλιστα χωρίς να πιέσουμε τον αντίπαλο. Για άλλους η νίκη μετράει, για μένα και τον συνάδελφό μου όχι, αφού δεν είδαμε αυτά που περιμέναμε και που δουλεύουμε στην προπόνηση. Η εμφάνιση με την Γ.Ε.Μ. παρά την ήττα στην 1η αγωνιστική μας είχε αφήσει ικανοποιημένους, σήμερα όχι και πρέπει να κάνουν αυτοκριτική οι αθλήτριές μου, να καταλάβουν τι έκαναν λάθος, για να γίνουμε πιο καλύτεροι και ανταγωνιστικοί στο μέλλον».
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Γ.Ε. Μεσολογγίου διπλασίασε τις νίκες της στο πρωτάθλημα, νίκησε σήμερα την Φιλία με 3-0 σετ (25-13, 25-20, 25-10).