Πρεμιέρα με ήττα οι Άνδρες


Μετά τις Γυναίκες ήταν η σειρά των Ανδρών να χάσουν σήμερα από την Γ.Ε. Μεσολογγίου στο Μεσολόγγι, με 3-1 σετ. Οι απουσίες των Πλακιά, Παυλάκη, αλλά και ο τραυματισμός του λίμπερό μας Κουτσούπα στο 1ο σετ αποδείχθηκαν κάτι παραπάνω από δυσαναπλήρωτες, παρά την προσπάθεια των υπολοίπων και τις αλχημείες του προπονητής μας Αποστόλη Πορτοβάρα.
Μάλλον τον καλό μας εαυτό τον ξεχάσαμε στην Πρέβεζα στον τελικό Κυπέλλου και στο 1ο σετ δεν υπήρχαμε στο γήπεδο με αποτέλεσμα η Γ.Ε.Μ. να μας το πάρει εύκολα 25-13 προηγούμενη 1-0. Στο 2ο ισορροπήσανε σαν ομάδα, όμως δεν είχαμε λύσεις από το κέντρο με αποτέλεσμα μετά τα μισά του σετ, η Γ.Ε.Μ. να μας ξεφύγει και να το κερδίσει 25-19, προηγούμενη 2-0 σετ.

Η αλλαγή του Τσήνα από Διαγώνιος σε Ακραίος άλλαξε την εικόνα της ομάδος μας, που από την αρχή πήρε κεφάλι στο σκορ και με όπλο τους πολλούς τελειωμένους 1ους χρόνους ειδικά από τον Τάνα , καταφέραμε να προηγηθούμε ακόμη και με 8 πόντους. Όμως πάλι λάθη στην άμυνα και ατολμία επιθετική έβαλε την Γ.Ε.Μ. στο παιχνίδι, που κατάφερε να ισοφαρίσει 24-24 και στις λεπτομέρειες το κερδίσαμε 26-28. Χαρακτηριστικό για την ομάδα μας σε αυτό το σετ, τα 11 χαμένα σέρβις, ένα απίστευτο κακό νούμερο.
Η κατάκτηση του σετ ανέβασε την απόδοση της ομάδος μας, αντίθετα με τους γηπεδούχους που πάθανε καθίζηση και με διαφορά τριών πόντων σταθερή, προηγηθήκαμε 21-18. Και ενώ βγάλαμε απίστευτη άμυνα και είχαμε την ευκαιρία με τον Αθανασίου να κάνουμε το 22-18 και να τελειώσουμε το σετ, ένα ανόητο πλασέ, δύο συνεχόμενοι άσσοι και δύο πλασέ του Υφαντή που δεν βγάλαμε, αναπάντεχα βάλανε μπροστά την Γ.Ε.Μ. που προηγήθηκε 23-21. Μία λάθος απόφαση του κ. Μπαλτζώη σε διπλή μπαλιά καταφανέστατη των γηπεδούχων, αλλά και η κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο αρχηγός μας Αλέξης Κωστανίκος δικαίως για τις εντονότατες διαμαρτυρίες δώσανε το σετ στην Γ.Ε.Μ. με 25-21 και τον αγώνα με 3-1 σετ.

Από τους γηπεδούχους κορυφαίος ο Υφαντής, ενώ υψηλή απόδοση είχανε οι Πλαστήρας, Κασκαρήκας.
Για την ομάδα μας ο πασαδόρος Κωστανίκος και ο Κεντρικός Τάνας ήταν με διαφορά οι καλύτεροι.
Γ.Ε.Μ. (Βασίλης Μανθάτης): Υφαντής, Σπανός, Κασκαρίκας, Γιωτάκης, Πλαστήρας, Ζίου λ., Αναγνωστόπουλος, Σφυρής, Γεωργακόπουλος, Κοντογιάννης, Πετρόπουλος.
Γ.Σ. ΑΡΤΑ VOLLEY (Αποστόλης Πορτοβάρας): Χαττάρι, Τασηνίκος, Τσήνα, Δάσκαλος, Λιανός λ., Κουτσούπας λ., Τάνας, Ζαχάρος, Μαζιώτης, Κωστανίκος, Αθανασίου.
Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας εμφανώς στενοχωρημένος από την ήττα είπε «παρά τις απουσίες των Παυλάκη, Πλακιά, αλλά και του Κουτσούπα που τραυματίστηκε στο 1ο σετ, παλέψαμε το παιχνίδι και θα μπορούσαμε να πάρουμε τουλάχιστον άλλο ένα σετ. Έτσι είναι ο αθλητισμός έχει και χαρές, αλλά και λύπες. Δεν γίναμε υπερομάδα που κατακτήσαμε το Κύπελλο την προηγούμενη βδομάδα. Θέλουμε περισσότερη δουλειά, αλλά και αυτοπεποίθηση από τους αθλητές μου για να πετύχουμε. Τα συγχαρητήρια μου στους παίκτες και τον προπονητή του Μεσολογγίου για την δίκαιη νίκη τους. Τέτοια παιχνίδια ανεξαρτήτου νικητή είναι η καλύτερη διαφήμιση για το άθλημά μας».
Στα άλλα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής είχαμε Αρχίλοχος-Α.Ο. Πρέβεζα: 3-2 και Βολίδα Κέρκυρας - Φ.Ε.Ιωαννίνων: 3-1