Νίκη οι Παγκορασίδες, ήττα οι Παμπαίδες


Νίκη
επί του Ηρακλή Ιωαννίνων με 3-1 πέτυχαν οι Πανκορασίδες μας σήμερα στα Γιάννενα, αντίθετα με τους Παμπαίδες που ηττηθήκανε με 3-2 σετ.
Και στα δύο παιχνίδια οι προπονητές μας Γιάννης Σταμούλης, Αποστόλης Πορτοβάρας λόγω απουσιών, χρησιμοποιήσανε παιδιά πολύ μικρότερα σε ηλικία, παιδιά των Ακαδημιών του συλλόγου, που δείξανε καλά στοιχεία και κλέψανε τις εντυπώσεις.


Οι Παγκορασίδες όπως και σε κάθε παιχνίδι ξεκινήσανε νωθρά, με πολλά λάθη στην υποδοχή και στο σέρβις, με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να είναι συνέχεια μπροστά στο σκορ με 3 έως 4 πόντους. Μάλιστα η διαφορά αυξήθηκε στους 7 πόντους 21-14, όταν και το 2ο time-out του προπονητή μας Γιάννη Σταμούλη ξύπνησε τις αθλήτριες, που με πρωταγωνίστρια την Κοσμά από το σέρβις, αλλά και την Νεφέλη Σωτηρίου άριστη στην Επίθεση, καταφέραμε να περάσουμε μπροστά 21-23. Και αν δεν κάρφωνε στο φιλέ η Ελπινίκη Σωτηρίου στην αμέσως επόμενη φάση, πολύ δύσκολα θα χάναμε το σετ. Το σετ που το πήρε στις λεπτομέρειες ο Ηρακλής με 25-23 κάνοντας το 1-0.
Στο 2ο από την αρχή εμείς είμαστε αυτοί που είχαμε σταθερό προβάδισμα 4 έως 5 πόντων και στα μισά προηγηθήκαμε 10-15. Την διαφορά αυτή την διατηρήσαμε ως το τέλος, όταν και ο Ηρακλής με αρκετό ρίσκο στο σέρβις κατάφερε να μειώσει στον πόντο 22-23, όμως η Ν. Σωτηρίου με δύο επιθέσεις μας έδωσε το σετ, 23-25 και ισοφαρίσαμε σε 1-1.
Πλέον το άγχος έφυγε από τις αθλήτριες μας, που χωρίς να κάνουν λάθη, προηγηθήκαμε και με διαφορά 10 πόντων 10-20, κατακτώντας το εύκολα 17-25.


Ίδια εικόνα
και στο 4ο σετ πάλι αποκτήσαμε μεγάλη διαφορά, 11-18 και 15-24, όταν και πάλι ο Ηρακλής μας πίεσε από το σέρβις, αναγκάζοντας μας σε συνεχόμενα λάθη, μειώνοντας σε 21-24. Δεν έφτασε αυτό όμως και με επίθεση της Ε. Σωτηρίου από την ζώνη άμυνας τελειώσαμε το σετ 21-25 και ταυτόχρονα τον αγώνα με 1-3 σετ.
Η Ν. Σωτηρίου ήταν με διαφορά η καλύτερη όλων, ενώ πολύ καλά πήγε και η μικρότερη όλων Θεοδώρα Βαρέλη, που από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται όλο και καλύτερη και μπορεί πλέον ο προπονητής μας να την υπολογίζει σαν μια αξιόλογη μονάδα.
Ο Γιάννης Σταμούλης χρησιμοποίησε τις Ν. Σωτηρίου, Ε. Σωτηρίου, Θ. Πορτοβάρα, Κοσμά, Προτοντουάρι, Βαρέλη, Α. Δημοθεόδωρου και Α. Πορτοβάρα.



Οι Παμπαίδες μας παρότι απουσιάζανε Ναξάκης, Δημητρίου, Λέκκας, Αθανασίου καταφέρανε να παίξουν αρκετά καλά και στις λεπτομέρειες χάσανε την νίκη στο tie-break με 17-15, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που το χαρήκανε όλοι όσοι το παρακολουθήσανε μαζί βέβαια με τους αθλητές και των δύο ομάδων.

Με πολύ καλό σέρβις από τον Σάνκα προηγηθήκαμε 0-9 και πολύ εύκολα κατακτήσαμε το 1ο σετ 09-25. Η απειρία των δύο μικρών που αγωνιστήκανε για πρώτη φορά (Ζιώγα, Σταμούλη) καθώς το χάσιμο της αυτοσυγκέντρωσης μας ειδικά μετά το 12-15 υπέρ της ομάδος μας, αντέστρεψε το κλίμα και με ένα σερί 13-2 ο Ηρακλής κατέκτησε το σετ 25-17, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Με τους Ζαχάρο, Κομζιά και Σάνκα να είναι ασταμάτητοι πάνω στο φιλέ, αλλά και με καλό σέρβις πήραμε πολύ εύκολα το 3ο σετ 13-25, προηγούμενοι 1-2.
Όπως και στο 2ο σετ, έτσι και στο 4ο μετά τον 13ο πόντο κάναμε πολλά λάθη, φάγαμε πολλά πλασέ και ο Ηρακλής με τον Διβάρη πρωταγωνιστή κατάφερε να πάρει μια διαφορά 5 πόντων 21-16, που την διατήρησε ως το τέλος, κατακτώντας το σετ 25-19, ισοφαρίζοντας εκ νέου σε 2-2.
Στο 5ο σετ η ομάδα μας ήταν συνέχεια μπροστά, έχοντας ισχνή διαφορά 2 πόντων. Φτάσαμε μάλιστα πολύ κοντά στην νίκη προηγούμενοι 12-14, όμως δεν είχαμε καθαρό μυαλό και υπομονή και το χάσαμε 17-15, με δύο συνεχόμενα λάθη του καλύτερού μας παίκτη του Φάνη Κομζιά.

Ο προπονητής μας δεν είχε την πολυτέλεια να κάνει ούτε μία αλλαγή, αφού με 6 αθλητές πήγαμε στα Γιάννενα και η κόπωση των αθλητών μας ήταν βασική αιτία της ήττας μας.
Αγωνίστηκαν οι Κομζιάς, Σταμούλης, Σάνκα, Ζαχάρος, Προτοντουάρι, Ζιώγας.
Κομζιάς, Ζαχάρος και Προτοντουάρι ξεχώρισαν για την ομάδα μας.
Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας παρά την ήττα χαμογελούσε στο τέλος και αυτό γιατί οι δύο πιο μικροί Ζιώγας και Σταμούλης που δεν είχανε ξαναπαίξει πήγανε αρκετά καλά, δημιουργώντας με τους υπόλοιπους ένα πολύ καλό σύνολο. Για τον Σταμούλη αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι γιός του προπονητή μας Γιάννη Σταμούλη και είναι μόλις 9 χρονών.
Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει!!!