Νίκη με 3-0 επί του Αρχίλοχου και 1η θέση για τους Άνδρες μας


Παρά τις απουσίες βασικών παικτών (Τασηνίκος, Τάνας) αλλά και απροπόνητο τον αρχηγό μας Κώστα Πλακιά, που χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή μας στα δύο πρώτα σετ, η ομάδα μας έδειξε χαρακτήρα, σοβαρότητα, ήταν ανώτερη και εύκολα επιβλήθηκε του Αρχίλοχου με 3-0 σετ (25-17, 25-09, 25-11) στο αναβληθέν παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής. Η νίκη αυτή ήταν η 5η στον 1ο γύρο και φτάσαμε τους 13 βαθμούς, όσους ο Α.Ο. Πρέβεζας και Γ.Ε. Μεσολογγίου (επόμενος αντίπαλός μας), που ισοβαθμούμε μαζί τους στην 1η θέση. Στο άλλο αναβληθέν παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής οι Ελπίδες Λευκάδας κάνανε την έκπληξη και νικήσανε την Βολίδα Κέρκυρας με 3-1 σετ.

Από την αρχή η ομάδα μας μπήκε δυνατά, προηγήθηκε 9-3, 13-5 και 19-10, όταν και ο προπονητής μας άλλαξε τους Κωστανίκο, Τάνα, με τους Καραμπά, Δάσκαλο (τις μοναδικές αλλαγές που είχε σήμερα). Αυτό δεν άλλαξε την εικόνα μας και εύκολα φτάσαμε στο 25-17, αφού το σέρβις μας και το μπλοκ λειτουργούσε άριστα.
Στο 2ο σετ η ομάδα μας πίεσε ακόμη περισσότερο τους Λευκιμμιώτες από το σέρβις, αναγκάζοντάς τους σε πολλά λάθη, φτάνοντας πολύ εύκολα στο 21-08. Στο σημείο αυτό ο  προπονητής μας άλλαξε τον  πασαδόρο μας Κωστανίκο με τον Καραμπά, με τον τελευταίο να οργανώνει σωστά, συνεχίζοντας την καλή του εικόνα που έδειξε και στο 1ο σετ και εξίσου εύκολα κατακτήσαμε το 2ο σετ 25-09.
Η ομάδα μας έδειξε σοβαρότητα και στο 3ο σετ, προηγήθηκε 13-6, όταν και τραυματίστηκε ο Πλακιάς στο γόνατο και αποσύρθηκε, παίρνοντας την θέση του ο 2ος πασαδόρος μας Καραμπάς. Παίζοντας με δύο πασαδόρους στο υπόλοιπο του σετ, δεν κάναμε λάθη, αντίθετα με τον Αρχίλοχο και με 25-11 κερδίσαμε και το  σετ και τον αγώνα με 3-0.

Για άλλο ένα παιχνίδι η υποδοχή μας ήταν πολύ καλή και ξεχώρισαν Κωστανίκος, Τσήνα, Χαττάρι. Καλός και ο Πλακιάς, παρά την απουσία του, ενώ και ο 2ος πασαδόρος μας Καραμπάς ήταν πολύ καλός.
Αρίστη η διαιτησία των κ.κ. Μπαλτζώη, Μπούτη.
Γ.Σ. ΑΡΤΑ VOLLEY (Αποστόλης Πορτοβάρας): Τάνας, Κομζιάς, Κωστανίκος, Τσήνα, Χαττάρι, Πλακιάς, Αθανασίου, Δάσκαλος, Κουτσούπας λ., Λιανός λ., Καραμπάς
Αρχίλοχος: Σαμοήλης Χρυσ. ,Κοντομάρης, Βούλγαρης, Ασπιώτης, Πανδής, Σαμοήλης Χρ. λ., Σαμοήλης Αν., Κοσκινάς.


Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας έδωσε συγχαρητήρια στους αθλητές μας και ταυτόχρονα έκανε και ένα μικρό απολογισμό για τον 1ο γύρο λέγοντας «σήμερα παρά τα προβλήματα και τις απουσίες είχαμε διάρκεια στην απόδοσή μας, όλοι ήταν πολύ καλοί, ειδικά  στο σέρβις και μπλοκ και φτάσαμε πολύ εύκολα στην νίκη. Μια νίκη, η 5η του 1ου γύρου που μας ανέβασε στην 1η θέση της βαθμολογίας μαζί με Πρέβεζα και Μεσολόγγι και έχω κάθε λόγο να χαμογελώ με τους αθλητές μου. Μακάρι να σταματήσουν τα προβλήματα ειδικά με τους τραυματισμούς για να δουλέψουμε πιο σκληρά και να παίξουμε καλύτερο Βόλεϊ. Έχουμε τα φόντα, έχουμε τους αθλητές και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για όλους μας. Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια που έκαναν έως τώρα και εύχομαι να παραμείνουν προσγειωμένοι δουλεύοντας ακόμη πιο σκληρά στις προπονήσεις για να πετύχουμε το στόχο μας».