Νίκη με 3-0 επί της Φιλίας και πρόκριση στα play-off


Η ομάδα των Γυναικών μας για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, νίκησε 3-0 σετ (25-23, 26-24, 25-17) την Φιλία στο Αρτινό ντέρμπι και για πρώτη φορά στην ιστορία μας, εξασφαλίσαμε την πρόκριση στο final-four ανόδου για την Α2. Αυτή ήταν η 3η μας νίκη στο πρωτάθλημα και με συγκομιδή 9 βαθμούς, όσους και οι Ελπίδες Λευκάδας, υπερισχύσαμε στην διαφορά πόντων και πήραμε την πρόκριση για τα play-off. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι υπήρχε απόλυτη ισοβαθμία και στα σετ - νικήσαμε στην έδρα μας 3-1, χάσαμε στην Λευκάδα 3-1, στους πόντους όμως έχουμε πλεονέκτημα +10 (νικήσαμε στην Άρτα με +20 97-77, χάσαμε στην Λευκάδα με -10 92-82).
Στην 1η θέση τερμάτισε αήττητη η Γ.Ε. Μεσολογγίου με 18 βαθμούς και μαζί με την ομάδα μας, αλλά και τους Φιλαθλητικό Πρέβεζας, Φ.Ε. Ιωαννίνων θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή και την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία. Οι ομάδες της Γ.Ε. Μεσολογγίου, Φιλαθλητικού Πρέβεζας θα ξεκινήσουν στο νέο πρωτάθλημα των play-off με 6 βαθμούς, ενώ η ομάδα μας με την Φ.Ε. Ιωαννίνων με 0 βαθμούς και αυτό γιατί μεταφέρονται τα αποτελέσματα της Ά φάσης.
Αναλυτικά για το παιχνίδι

  Φωτό 1: Παρά το διάστρεμμα που την ταλαιπωρεί η Δαλακλή ήταν πολύ καλή και σήμερα

Με πολύ άγχος ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα μας, αντίθετα με την Φιλία που έπαιζε ελεύθερο Βόλεϊ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κυνηγάμε συνέχεια στο σκορ. Για πρώτη φορά ισοφαρίσαμε στο 17-17 και μπήκαμε σε θέση οδηγού με 20-18 και 24-21. Δεν είχαμε υπομονή και κάνοντας λάθη κυρίως στην αμυντική λειτουργία, η Φιλία μείωσε σε απόσταση αναπνοής 24-23, όταν και ο προπονητής μας Γιάννης Σταμούλης πήρε το δεύτερό του time-out. Το άγχος μεταφέρθηκε στην Φιλία που με την  Κιτσοπάνου έχασε το σέρβις και η ομάδα μας προηγήθηκε 1-0 σετ.

  Φωτό 2: Η Μπίκα βοήθησε, αλλά όχι όσο περίμενε ο προπονητής μας
Στο 2ο σετ η Φιλία με την Καπέλη ασταμάτητη πάνω στο φιλέ, προηγήθηκε 9-2, αναγκάζοντας τον προπονητή μας να πάρει εσπευσμένα και δεύτερο time-out. Με την Δαλακλή να δίνει λύσεις στην επίθεση, αλλά και την Κουρκούτα που  βελτίωσε όλη την αμυντική λειτουργία και την υποδοχή ταυτόχρονα, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε σε 11-11. Μέχρι το 17-17 οι ομάδες εναλλασσόταν συνέχεια στο σκορ, όταν και η Δήμου με πολύ καλό σέρβις κατάφερε να δώσει μαξιλαράκι ασφαλείας στην ομάδα μας, που προηγήθηκε 22-18. Όμως η Φιλία με την Καλαβρουζιώτου στο σέρβις και την Καπέλη πάνω στο φιλέ πολύ καλή, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 23-23 και το σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες και σε ένα πιαστό της Λιάπη, με την ομάδα μας να κάνει το 2-0 με 26-24.
Στο 3ο ο κ. Βίτσιος προπονητής της Φιλίας ξεκίνησε με πολλές μικρές και η ομάδα μας απαλλαγμένη από το άγχος προηγήθηκε εύκολα 14-8. Επαναφορά των βασικών και πάλι από την Φιλία, όμως η Ν. Σωτηρίου με συνεχόμενους άσσους έφερε το 20-8 και ήταν η σειρά του  προπονητή μας να ρίξει στο γήπεδο όλες τις Κορασίδες. Παρά την προσπάθεια των παικτριών της Φιλίας η ομάδα μας εύκολα κατέκτησε το 3ο σετ 25-17 και τον αγώνα με 3-0 σετ.

  Φωτό 3: Επίθεση της Ζιώβα στο παιχνίδι
Ξεχώρισαν για την ομάδα μας η Δαλακλή με την Κουρκούτα, ενώ πολύ καλή ήταν και η Δήμου. Από την Φιλία καλύτερη όλων η Καπέλη, ενώ πολύ καλή ήταν και η Καλαβρουζιώτου.
Πολύ καλή η διαιτησία των κ.κ. Μπαλτζώη, Φλούδα.

 Φωτό 4: Η Κουρκούτα που πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι και ήταν αυτή που έκανε την διαφορά
Γ.Σ. ΑΡΤΑ VOLLEY(Σταμούλης, Πορτοβάρας)
: Δαλακλή, Ν. Σωτηρίου, Μπίκα, Φασουλή, Καραβάτσιου, Πραμαγκιούλη λ., Δήμου, Μίγδου, Κουρκούτα, Ζιώβα, Ε. Σωτηρίου, Παπαδημητρίου

Α.Ο. Φιλία Άρτας (Βίτσιος); Καλαβρουζιώτου, Καπέλη, Λιάπη, Κιτσοπάνου, Πάνου, Καυκιά λ., Κυρτσιά λ., Δάφνου, Βήχα, Καραμέτσιου, Γκαβάγια, Γκούβα.
Ο κ. Σταμούλης προπονητής της ομάδος μας και σήμερα παρά την νίκη δεν το χάρηκε όσο θα ήθελε και χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του "μας έπνιξε το άγχος και κάναμε ειδικά στην άμυνα ανεπίτρεπτα λάθη. Με ανάλογες εμφανίσεις δεν πάμε πουθενά. Έχουμε λίγο χρόνο στη διάθεσή μας για τα play-off, όμως πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο στην άμυνα, όπου πρέπει να ρίξουμε το βάρος για να γίνουμε καλύτεροι. Ο στόχος που θέσαμε με τον συνάδελφό μου Αποστόλη Πορτοβάρα και ήταν η πρόκριση στα play-off επιτεύχθηκε και γι΄αυτό είμαστε χαρούμενοι και αξίζουν συγχαρητήρια οι αθλήτριές μου, που με την συνεχόμενη δουλειά το πετύχαμε. Στόχος μας τώρα είναι να παλαίψουμε όλα τα παιχνίδια, κερδίζοντας εμπειρίες για το μέλλον".