Νέα νίκη επί της Φιλίας με 3-0 στις Πανκορασίδες


Δεύτερη νίκη
επί της Φιλίας στο πρωτάθλημα Πανκορασίδων και μάλιστα με το ίδιο σκορ, με 3-0 σε ένα παιχνίδι που μόνο το 1ο σετ ήταν ντέρμπι (23-25), ενώ τα άλλα δύο τα πήραμε  εύκολα (15-25, 18-25). Αυτή ήταν η τρίτη μας νίκη στο πρωτάθλημα σε 5 παιχνίδια (η άλλη επί του Α.Γ.Ο.Φ. με 3-0 στη Φιλιππιάδα), ενώ μετράμε και δύο ήττες από Φιλαθλητικό στην Πρέβεζα με 3-0 σετ και Ελπίδες στην Λευκάδα με 3-2 σετ.
Αναλυτικά το παιχνίδι

Με νωθρότητα ξεκινήσαμε το παιχνίδι, έχοντας τραγικά ποσοστά στην επίθεση και σε συνδυασμό και με τα χαμένα σέρβις, η Φιλία πήρε από την αρχή κεφάλι στο σκορ και προηγήθηκε στα μισά 15-8. Οι φωνές του προπονητή μας Γιάννη Σταμούλη ξύπνησαν τις αθλήτριες  από το λήθαργο και περιορίζοντας τα λάθη μας, με πρωταγωνίστριες επιθετικά τις Ν. Σωτηρίου, Ε. Σωτηρίου, αλλά και την Πορτοβάρα στο σέρβις όχι μόνο ισοφαρίσαμε σε 16-16, αλλά και περάσαμε μπροστά 17-20. Την διαφορά αυτή την κρατήσαμε μέχρι το τέλος και παρά την προσπάθεια της Φιλίας κερδίσαμε το 1ο σετ δύσκολα 23-25.

Στο 2ο σετ η ομάδα μας από την αρχή πήρε κεφάλι στο σκορ, ανεβάσανε την απόδοση και οι υπόλοιπες και εύκολα προηγηθήκαμε 07-15. Στο σημείο αυτό η Παπαγεωργίου αισθάνθηκε μια αδιαθεσία, αντικαταστάθηκε από την Βαρέλη, όμως αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα μας που είχε ρυθμό και πολύ εύκολα πήραμε το σετ 15-15, χρησιμοποιώντας όλες τις αθλήτριες που είχαμε δηλώσει.
Ίδιο σκηνικό και στο 3ο σετ, από την αρχή ξεφύγαμε 3-8 μετέπειτα 6-15 με τον προπονητή μας να χρησιμοποιεί και πάλι τις αναπληρωματικές, που όμως δεν ανταποκρίθηκαν στις συνθήκες του παιχνιδιού και η Φιλία κατάφερε να μειώσει σε 16-20. Η είσοδος στο παιχνίδι ξανά των Κοσμά, Πορτοβάρα επανέφερε την ηρεμία στην ομάδα μας που κατέκτησε το σετ 18-26 και τον αγώνα με 3-0 σετ.

Διαιτητής της συνάντησης ο Αλέξανδρος Καραβασίλης, κυριολεκτικά άψογος.
Από την Φιλία η Ρίζου ξεχώρισε, ενώ για την ομάδα μας Ε. Σωτηρίου και Ν. Σωτηρίου ήταν με διαφορά οι καλύτερες, ενώ πολύ καλά πήγε και η Πορτοβάρα.

Α.Ο. Φιλία Άρτας (Καλαβρουζιώτη)
: Ρίζου, Γκαβάγια, Σιαπλαούρα, Ράμια, Βήχα, Παπαδήμα, Καραμπίκα Μ., Καραμπίκα Ε., Γιώτη, Γιαννούλη.
Γ.Σ. ΑΡΤΑ VOLLEY (Σταμούλης): Ν. Σωτηρίου, Ε. Σωτηρίου, Κοσμά, Παπαγεωργίου, Πορτοβάρα, Προτοντουάρι, Βαρέλη, Ι. Δημοθεόδωρου, Α. Δημοθεόδωρου, Καπάρου.