Μικρές οι αλλαγές στην Γενική Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων

Εκδόθηκε από την Ε.Ο.ΠΕ. η Γενική προκήρυξη των πρωταθλημάτων 2014-15 και σε γενικές γραμμές οι αλλαγές είναι ελάχιστες. Σε αυτό που εστιάσαμε την προσοχή μας  και είναι στα θετικά της Ομοσπονδίας είναι ότι από την επόμενη περίοδο 2015-16 οι ομάδες της Α1 και Α2 Εθνικής κατηγορίας είναι υποχρεωμένες να διαθέτουν και Παιδικό τμήμα-Κορασίδων τμήμα, εκτός βεβαίως του Εφηβικού-Νεανίδων που είχε περάσει από πέρυσι. Βέβαια πρόταση του σωματείου μας ήταν και είναι να είναι υποχρεωτική και για την Β΄ Εθνική κατηγορία. Επίσης στα πρωταθλήματα Παμπαίδων-Παγκορασίδων απαγορεύεται η χρησιμοποίηση Λίμπερο καθώς και Σέρβις με Άλμα. Αν κάποιο σωματείο συμμετέχει με 2 ή και περισσότερες ομάδες εκτός από την πρώτη, οι άλλες υποχρεωτικά θα παίζουν το σύστημα 4:2 ( με 2 πασαδόρους).
Όσο αφορά τους πρωταθλητές της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. στις μεν Γυναίκες θα έχουμε απευθείας άνοδο στην Α2, στους δε Άνδρες θα εξαρτηθεί από το πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή. Δηλαδή οι Περιφέρειες με τις λιγότερες ομάδες θα δώσουν μπαράζ για να ανέβει η 1η στην Α2 Ανδρών. Επίσης με βάση την πολύ καλή εικόνα του Α.Ο. Πρέβεζας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων, ενδέχεται να υπάρξει και 2ος εκπρόσωπος στην προημιτελική φάση.
Ένα άλλο αξιοσημείωτο είναι για την διαιτησία στα ηλικιακά πρωταθλήματα, που κάθε ομάδα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει «δικό» της διαιτητή, ή αν η Περιφέρεια αποφασίσει να παίξουν επίσημοι θα πληρώνονται μόνο τα έξοδα μετακίνησης και όχι αμοιβή αγώνος.
Επίσης ορίστηκαν οι ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων και είναι 18 Οκτωβρίου.
Αναλυτικά μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ

Βέβαια εντός της εβδομάδος θα μας κοινοποιηθεί και η Ειδική Προκήρυξη από την Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. όπου σύμφωνα με πληροφορίες μας θα έχει εκπλήξεις σχετικά με παράβολα συμμετοχής και άλλα πολλά…. Αναμένουμε…