Ιστορική νίκη και πρόκριση στο Κύπελλο


Πρώτη και ιστορική νίκη
για την ομάδα μας  στο Κύπελλο Ελλάδας, μέσα στην Πρέβεζα νικήσαμε  3-1 σετ τον Α.Ο. Πρέβεζας (25-27, 18-25, 25-11, 20-25).
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα μας να παίρνει προβάδισμα στο σκορ από την αρχή  και μέχρι το 18-23 όλα έδειχναν ότι θα το πάρουμε εύκολα. Όμως οι Πρεβεζιάνοι ρισκάρανε στο σερβίς και σε συνδυασμό με την είσοδο των μικρών στο παιχνίδι από τον κ. Πορτοβάρα, κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση, ισοφαρίζοντας σε 24-24. Ξανά η είσοδος στο παιχνίδι του Πλακιά που είχε τραυματιστεί στο 8-12, έδωσε ηρεμία και ψύχραιμα το κερδίσαμε 25-27.
Στο 2ο σετ η ομάδα μας με ανεβασμένη ψυχολογία και καλύτερη σε όλους τους τομείς το κέρδισε 18-25, προηγούμενη 0-2.
Λίγο η χαλάρωση από το 0-2, λίγο οι αλλαγές του προπονητή μας έφεραν την Πρέβεζα σε θέση οδηγού, που σαν σε προπόνηση και παίρνοντας περισσότερους από 8 άσσους , το 5-8 υπέρ μας έγινε 19-8 και εύκολα το σετ πήγε στους Πρεβεζιάνους με 25-11.

Αυτό δεν μας πτόησε  που είχαμε σωστή αντίδραση και εύκολα πήραμε το σετ με 20-25 και τον αγώνα με 1-3 σετ. Χαρακτηριστικό σε αυτό το σετ, ήταν το πολύ καλό σέρβις του Πλακιά, που απέφερε 10 συνεχόμενους πόντους.
Διαιτητές της συνάντησης οι κ.κ. Μπαλτζώης, Φλούδας πολύ καλοί στις υποδείξεις τους.
Α.Ο. Πρέβεζας (Γρηγόρης Τσεκούρας): Παλαιοκάτερος, Αντύπας, Σακκάς, Κανέλλος, Σωτηρίου, Τόσκου με λίμπερο τον Μπουτόπουλο αρχική εξάδα, ενώ ως αλλαγές έπαιξαν Γεωργοκίτσος, Βαγγέλι, Τσαμπάφτι, Κωστούλας.
ΑΡΤΑ VOLLEY (Αποστόλης Πορτοβάρας): Πλακιάς, Κωστανίκος, Χαττάρι, Τάνας, Τασηνίκος, Τσήνα  με λίμπερο τους Λιανό, Κουτσούπα ως αρχική εξάδα και αλλαγές έπαιξαν Κομζιάς, Αθανασίου, Δάσκαλος, Μαζιώτης και Ζαχάρος.
Χαττάρι, Πλακιάς και Τάνας ήταν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων, χωρίς βέβαια να υστερήσουν οι υπόλοιποι που καθένας πρόσφερε στην νίκη-πρόκριση. Από τους Πρεβεζιάνους Παλαιοκάτερος, Κανέλλος και Αντύπας ξεχώρισαν.
Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας είπε για το παιχνίδι « είχαμε καλά και κακά διαστήματα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είχαμε παίξει ως τώρα ούτε ένα φιλικό παιχνίδι και μπήκαμε αμέσως στα βαθιά. Ευτυχώς κολυμπήσαμε καλά και δείξανε ένα καλό πρόσωπο, που όμως δεν είναι αυτό που περιμένω. Θέλουμε πολύ δουλειά. Όμως το ευχάριστο είναι ότι έχω παίκτες για να δουλέψω και να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα, αφού όλοι οι μικροί μας είναι αρκετά καλοί και με πολλά προσόντα. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μου, στους αντιπάλους που είχανε άψογη φιλοξενία και στους διαιτητές που ήταν δίκαιοι στις αποφάσεις τους».