Η Ε.Α.Πατρών αντίπαλός μας στο Κύπελλο Ελλάδας


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ. η κλήρωση της Β΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας και η ομάδα των Ανδρών θα αντιμετωπίσει στην Πάτρα την Ε.Α. Πατρών. Η Ε.Α. Πατρών που την προηγούμενη δεκαετία μεσουρανούσε στην Ελλάδα και είχε μεγάλες επιτυχίες, ακόμη και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Το παιχνίδι θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 27 Νοεμβρίου.
Κάθε άλλο παρά καλή ήταν η κλήρωση για την ομάδα μας, όχι τόσο από πλευράς δυναμικότητας, αλλά μετακίνησης και εξόδων που δεν θέλαμε να κάνουμε στην παρούσα φάση. Και εδώ επιρρίπτουμε ευθύνη στην Κ.Ε.Π. που άλλα μας είπε 24 ώρες πριν και άλλα έπραξε σήμερα. Για να γίνουμε κατανοητοί αφού η κλήρωση θα γινόταν με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια, όπως ειπώθηκε από το στόμα του κ. Σύλλα, Προέδρου επιτροπής πρωταθλημάτων, έπρεπε να παίξουμε εμείς με τον Ερμή Ηγουμενίτσας και η Γ.Ε. Μεσολογγίου με την Ε.Α. Πατρών.
Μάλιστα η ομάδα μας σήμερα κοινοποίησε και επιστολή προς την Κ.Ε.Π. και τον Πρόεδρό της κ. Σύλλα όπου εξηγούμε το λάθος τους, που πραγματικά ματώνει οικονομικά δύο σωματεία, το δικό μας, αλλά και του Ερμή Ηγουμενίτσας.

Αναλυτικά η επιστολή που στείλαμε στην Ε.Ο.ΠΕ.
"Κύριε Πρόεδρε
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Γ.Σ. ΑΡΤΑΣ με νέους ανθρώπους που πρεσβεύουν τα ιδανικά του Αθλητισμού ξεκίνησε το καλοκαίρι μια νέα προσπάθεια για την ανάπτυξη του αθλήματος μας στην Άρτα και κατ΄ επέκταση στην Δυτική Ελλάδα.  Βάλαμε ως μεγάλο στόχο να καθιερωθούμε στο χώρο μας και τα επόμενα χρόνια να προσπαθήσουμε να ανεβούμε στην Α2, αλλά πάντα μέσα από το «ευ αγωνίζεσθε», με τις δικές μας δυνάμεις και όχι της Πολιτείας που πολύ καλά γνωρίζετε ότι αδυνατεί να βοηθήσει.

Οι οικονομικές συγκυρίες είναι τέτοιες στη χώρα μας που πρέπει να ζυγίζονται από την ομοσπονδία κατάλληλα. Σε προχθεσινό άρθρο στην ιστοσελίδα σας με θέμα «ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ Β’ Φάση: από 26/11/2013 έως 16/1/2014» πολύ σωστά γινόταν αναφορά για τις μετακινήσεις των σωματείων και την κλήρωση που θα γίνει με αυστηρώς  γεωγραφικά κριτήρια. Επί λέξει αναφερόταν «Συμμετέχουν οι 19 ομάδες που προκρίθηκαν από την Α’ Φάση και οι 16 ομάδες της Α2 που δήλωσαν συμμετοχή. Λαμβάνοντας υπόψη τη γεωγραφική θέση των ομάδων και προς αποφυγή μεγάλων μετακινήσεων».
Και σήμερα Κύριε Πρόεδρε εσείς ο ίδιος είπατε πριν την κλήρωση «Λαμβάνοντας υπόψιν τις δυσκολίες που επικρατούν, χωρίσαμε τις ομάδες με στόχο να αποφύγουμε τις μετακινήσεις και νομίζω πως το καταφέραμε όσο καλύτερα γινόταν. Σκοπός μας είναι να μην φέρουμε άλλα έξοδα, άλλες ταλαιπωρίες, άλλα προβλήματα στα σωματεία».
Τελικά έγιναν έτσι όπως τα λέτε;
Γιατί χωρίς αυτό να είναι παρατήρηση ή μομφή προς το πρόσωπό σας εμείς θα αντιμετωπίσουμε στην Πάτρα την Ε.Α.Π. και η Γ.Ε. Μεσολογγίου στο Μεσολόγγι τον Ερμή Ηγουμενίτσας.
Δεν θα ήταν καλύτερα τα ζευγάρια να ήταν Γ.Σ. ΑΡΤΑΣ – Ερμής Ηγουμενίτσας και Ε.Α.Π – Γ.Ε.Μ. ή αντίστροφα;
Η επιβάρυνση των σωματείων δεν είναι μεγαλύτερη έτσι;"