Επιβλητική νίκη επί της Γ.Ε. Μεσολογγίου και 1η θέση


Μεγάλη νίκη
πέτυχαν οι Άνδρες μας επί της Γ.Ε. Μεσολογγίου με 3-0 στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και πλέον μοιράζονται την κορυφή με τον Α.Ο. Πρέβεζας που νίκησε τον Αρχίλοχο 3-1 σετ. Ο Αρχίλοχος που είναι ο επόμενος αντίπαλός μας, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στην Κέρκυρα. Αυτή ήταν η 6η συνεχόμενη νίκη για την ομάδα μας μοναδική μας ήττα στο Μεσολόγγι από την Γ.Ε.Μ. την 1η αγωνιστική), μια νίκη που συνοδεύτηκε από σπουδαία εμφάνιση όλων των παικτών. Στο τρίτο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής η Βολίδα νίκησε στα Γιάννενα την ουραγό Φ.Ε.Ι. με 3-0 (18-25, 16-25, 19-25).
Αναλυτικά το παιχνίδι

  Φωτό: Οι αρχηγοί Πλακιάς, Σπανός πλαισιωμένοι από τους διαιτητές κ.κ. Γκόλφη, Γεράνιο
Από τον 1ο πόντο του παιχνιδιού οι παίκτες της ομάδος μας, ήταν συγκεντρωμένοι στις οδηγίες του προπονητή μας Αποστόλη Πορτοβάρα και αφού προηγηθήκανε 4-1 και 9-5, με συνεχόμενα μπλοκ που ήταν απόρροια του πολύ καλού σέρβις μας, ξεφύγαμε με 10 πόντους 16-6. Ο ξέφρενος ρυθμός μας συνεχίστηκε, προηγηθήκαμε 21-7 και ο προπονητής μας άλλαξε πασαδόρο με τον Μαζιώτη στη θέση του άριστου Κωστανίκου. Η καλή μας εικόνα συνεχίστηκε, οι Μεσολογγίτες έδειχναν να μην πιστεύουν σε αυτό που βλέπανε από την ομάδα μας και το σετ έληξε 25-09.

  Φωτό: Επιτυχημένο ατομικό μπλοκ του Τσήνα στο παιχνίδι
Στο 2ο η Γ.Ε. Μεσολογγίου μας πίεσε από το σέρβις, μας ανάγκασε σε λάθη και το σετ πήγαινε πόντο πόντο μέχρι το 14-14, όταν και κολλήσαμε επιθετικά-δεν βρίσκαμε λύσεις και οι Μεσολογγίτες προηγηθήκανε 14-17, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Υφαντή. Η διαφορά των 3 πόντων συνεχίστηκε μέχρι το 17-20, όταν και ο προπονητής μας πήρε το 1ο time-out. Ηρεμία, αυτοσυγκέντρωση και περισσότεροι πρώτοι χρόνοι, αλλάξανε αμέσως την εικόνα μας που με ένα σερί 7-1 προηγηθήκαμε 24-21. Η Γ.Ε. Μεσολογγίου παίζοντας το τελευταίο της χαρτί, κατάφερε να μειώσει σε 24-23, ο προπονητής μας πήρε το 2ο time-out και με επίθεση του πολύ καλού Αθανασίου κατακτήσαμε το σετ 25-23, προηγούμενοι 2-0.

  Φωτό: Προσπάθεια για διπλό μπλοκ Κωστανίκου, Τσήνα στον Γιωτάκη
Στο 3ο σετ η ομάδα μας δεν ξεκίνησε καλά, πολλά χαμένα σέρβις, επιθέσεις κακές με αποτέλεσμα η Γ.Ε.Μ. να ξεφύγει στα μισά με 5 πόντους 8-13. Το μπλοκ όμως ήταν εκεί, μας έβαλε ξανά στο σετ, ισοφαρίσαμε 14-14 και με πολύ καλό σέρβις των Αθανασίου, Πλακιά πήραμε πάλι κεφάλι στο σκορ, 17-15, 19-17. Ήταν η σειρά του Χαττάρι να αποδιοργανώσει πλήρως την υποδοχή της Γ.Ε.Μ., και εύκολα φτάσαμε στο 23-17 με ένα σερί 4-0. Εξίσου εύκολα κατακτήσαμε το σετ με 25-20 και τον αγώνα με 3-0.
Μια νίκη καθοριστική για την συνέχεια, που μας βάζει σε θέση οδηγού και μόνο με αυτοκτονία θα χάσουμε την 1η θέση πλέον, μια πρώτη θέση που δίνει αβαντάζ στα play-off που θα ακολουθήσουν με την λήξη του πρωταθλήματος.

  Φωτό: Διπλό επιτυχημένο μπλοκ των Αθανασίου-Τάνα
Αρίστη η διαιτησία των κ.κ. Γκόλφη, Γεράνιου από την Πάτρα.

 
Φωτό: Επίθεση του διαγωνίου μας Αθανασίου, που ήταν πολύ καλός σήμερα
Ξεχώρισαν για την ομάδα μας Κωστανίκος, Αθανασίου και Χαττάρι, ενώ για τους Μεσολογγίτες Υφαντής, Πλαστήρας.
Γ.Σ. ΑΡΤΑ VOLLEY (Αποστόλης Πορτοβάρας): Κωστανίκος, Πλακιάς, Τάνας, Τσήνα, Αθανασίου, Χαττάρι, Λιανός λ., Κουτσούπας λ., Μαζιώτης, Δάσκαλος, Κομζιάς, Τασηνίκος.
Γ.Ε. Μεσολογγίου: Υφαντής, Πλαστήρας, Σπανός, Γιωτάκης, Κασκαρίκας, Σαρτζής, Γεωργακόπουλος, Αναγνωστόπουλος Ι., Αναγνωστόπουλος Β., Ζίου.

  Φωτό: Οι φίλαθλοί μας που πάντα μας ενισχύουν και τους ευχαριστούμε
Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας παρά την μεγάλη νίκη μας κρατά χαμηλούς τόνους και χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του «συγχαρητήρια στους αθλητές μου και αυτό γιατί κάνανε μέσα στο γήπεδο σωστά, όσα είχαμε δουλέψει και είχαμε σχεδιάσει όλη την βδομάδα. Έγιναν  λάθη και λογικό ήταν, όμως βγάλαμε μια καλή εικόνα που πρέπει να την συνεχίσουμε στα επόμενα παιχνίδια, μένοντας προσγειωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο μας. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων. Επίσης να δώσω συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας, που πάλι μας συμπαρασταθήκαμε παρά το ακατάλληλο της ώρας. Τους θέλουμε κοντά μας για να παίζουμε καλύτερα, άλλωστε αυτό είναι το κίνητρο και ταυτόχρονα η επιβράβευση για αυτούς».