Αγχωτική νίκη επί του Αρχίλοχου με 3-2


Στον τελικό Κυπέλλου της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε.  προκριθήκανε οι Άνδρες μας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα  συμμετοχή στην Γ΄ Φάση, όπου στην κλήρωση θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες της Α2.
Το παιχνίδι  κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς, όμως οι 100 περίπου φίλαθλοι που το παρακολούθησαν ασφαλώς και θα αποζημιωθήκανε με τα 5 σετ που παρακολούθησαν. Και στο τέλος το χαρήκανε διπλά, αφού πανηγυρίσανε μαζί με τους αθλητές μας την νίκη-πρόκριση.
Η ομάδα μας θα βρει αντιμέτωπη στον τελικό Κυπέλλου της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. την Γ.Ε. Μεσολογγίου που νίκησε στην Λευκάδα τις Ελπίδες με 3-1 σετ.

Οι δύο προπονητές μας με τον Άλκη Παπαχριστάκη στον πάγκο της ομάδας μας
Αναλυτικά το παιχνίδι

Νωχελικό ξεκίνημα για την ομάδα μας, αντίθετα με τους Κερκυραίους που είχανε μεγαλύτερη ενέργεια και πάντα ακολουθούσαμε στο σκορ. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι προηγηθήκανε 17-23, όμως η αλλαγή του Πλακιά με τον Αθανασίου έδωσε ζωντάνια και με συνεχόμενα μπλοκ μειώσαμε σε 22-23. Μια λάθος κάλυψη και μια επίθεση άουτ έδωσε το σετ στον Αρχίλοχο με 22-25.
Αντίθετο σκηνικό στο 2ο σετ, με την ομάδα μας να βρίσκει ρυθμό και από την αρχή να παίρνει κεφάλι στο σκορ  και  αυξήσαμε την  διαφορά στους 7 πόντους 23-16. Αναπάντεχα πολλά λάθη κυρίως επιθετικά έβαλαν τον Αρχίλοχο στο σετ, που κατάφερε να ισοφαρίσει 24-24 και στις λεπτομέρειες το κερδίσαμε 28-26, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Πήρε τις περισσότερες επιθέσεις και για δεύτερο παιχνίδι ήταν κορυφαίος επιθετικός για την ομάδα μας
Με την ψυχολογία στα ύψη και τον Πλακιά ξανά στο παιχνίδι στη θέση του Αθανασίου, παίξαμε καταπληκτικό Βόλεϊ με απόρροια να φτάσουμε στο 22-8. Στο σημείο αυτό ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας έριξε στο παιχνίδι όλους τους αναπληρωματικούς (Μαζιώτη, Παυλάκη, Αθανασίου, Ζαχάρο) παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός και στην μεγάλη κατηγορία και το σετ τελείωσε 25-12, προηγούμενοι 2-1 σετ.
Η εύκολη κατάκτηση του 3ου σετ ήταν αρνητικός παράγοντας για την ομάδα μας, που ξεκίνησε πολύ άσχημα και το πληρώσαμε αφού το μονοδιάστατο παιχνίδι μας  διαβάστηκε καλά από τον Αρχίλοχο που σχετικά εύκολα το κέρδισε 19-25, ισοφαρίζοντας σε 2-2 σετ.

Διπλό Μπλοκ με τους Τάνα-Κωστανίκο στον τελευταίο μας πόντο στο 5ο σετ
Ψυχοφθόρο ήταν το 5ο σετ
, που ευτυχώς είχε θετική κατάληξη για την ομάδα μας και το κερδίσαμε 15-13 με δύο μπλοκ το ένα από τους Χαττάρι-Τάνα και το άλλο από Κωστανίκο-Τάνα. Σε αυτό το σετ ξεκινήσαμε καλά, προηγηθήκαμε 5-1, όμως ο Αρχίλοχος με επιθέσεις 1ου χρόνου κατάφερε να μας ισοφαρίσει σε 7-7. Πόντο πόντο μέχρι την λήξη του σετ, που έληξε όπως σας περιγράψαμε και τους αθλητές μας μαζί με τους φιλάθλους να πανηγυρίζουν την μεγάλη νίκη-πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και οι παίκτες του Αρχίλοχου που εκτός της εξαιρετική τους εικόνα έβγαλαν εκπληκτικές άμυνες και συνέβαλαν στο να γίνει ένα σπουδαίο παιχνίδι, από αυτά που χαίρονται οι φίλαθλοι.
Ξεχώρισαν για την ομάδα μας επιθετικά οι Χαττάρι, Πλακιάς και Αθανασίου, ενώ και τα δύο λίμπερό μας είχαν υψηλή απόδοση.
Αρίστη η διαιτησία των Μπούτη, Φλούδα.

Διπλό Μπλοκ των Τάνα-Αθανασίου
Γ.Σ. ΑΡΤΑ VOLLEY(Αποστόλης Πορτοβάρας)
: Πλακιάς, Τάνας, Κωστανίκος, Τσήνα, Τασηνίκος, Χαττάρι, Λιανός λ., Κουτσούπας λ., Ζαχάρος, Μαζιώτης, Αθανασίου, Παυλάκης.
Αρχίλοχος Λευκίμμης (Γιάννης Σαμοίλης): Σαμοίλης Χ., Λευτέρης, Βλάσσης, Παγιάζης, Κοντομάρης, Κουρής, Πανδής, Σαμοίλης Ι.

Ατομικό μπλοκ του Τασηνίκου στο παιχνίδι
Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας δήλωσε με την λήξη του παιχνιδιού "η πρωινή και ακατάλληλη ώρα του παιχνιδιού μας βρήκε κυριολεκτικά να κοιμόμαστε και να μην έχουμε διάθεση, αλλά και ενέργεια, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που λόγω της αναχώρησης τους από Κέρκυρα ήταν ψυχολογικά και σωματικά καλύτερα από μας. Βέβαια αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την μέτρια εμφάνισή μας, όμως υπήρξαν διαστήματα που παίξαμε αυτό που μπορούμε. Δεύτερο παιχνίδι για την ομάδα μου ήταν αυτό και θέλουμε ακόμη πολύ δουλειά για να βρούμε χημεία και να σταθεροποιηθούμε σε ένα επίπεδο. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου σε όλους, αρχικά στους αθλητές μου, που καταφέρανε μια σπουδαία διάκριση με την πρόκρισή μας στην επόμενη Πανελλήνια φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετέπειτα στους φιλοξενούμενους για το ωραίο Βόλεϊ που παίξανε και τέλος στους φιλάθλους που μας βοηθήσανε με τις ιαχές τους και εύχομαι και στο μέλλον να είναι κοντά μας και να πανηγυρίζουμε μαζί επιτυχίες, που μόνο καλό κάνουν στο Αρτινό Βόλει".


Στην κερκίδα και ο Γιάννης Μπασιούκας μαζί με τον Ε. Αθανασίου παρακολούθησαν το παιχνίδι