Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα με ανατροπή

Με ψυχή και μπλοκ τείχος ειδικά στα τρία τελευταία σετ ήλθε η πρώτη και συνάμα ιστορική νίκη στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών. Η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 σετ, όμως με τεράστια ψυχικά και σωματικά αποθέματα έκανε την μεγάλη ανατροπή και πήρε την νίκη με 3-2 σετ. Πρωταγωνιστής μας ο Λάμπρος Αθανασίου που μπήκε ως αλλαγή, ήταν ανίκητος πάνω στο φιλέ και συμπαρέσυρε και τους υπόλοιπους στην αγωνιστική άνοδο και στην νίκη με 3-2 σετ.
Τα σετ: 27-25, 25-23, 12-25, 20-25 και 10-15. 

Αναλυτικά το παιχνίδι
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η ομάδα μας το παιχνίδι, προηγήθηκε 5-11, 11-16, όταν και οι γηπεδούχοι  αποφάσισαν να ρισκάρουν στο σέρβις και σε συνδυασμό με το προβλέψιμο παιχνίδι μας όχι μόνο ροκάνισαν  την διαφορά, αλλά και προηγηθήκανε 21-19. Με το μπλοκ να λειτουργεί καλά δύο φορές φτάσαμε στο set-ball 24-23, 25-24, όμως ένα πιαστό του πασαδόρου μας και δύο κακά στησίματα στην άμυνα δώσανε το σετ στους Κερκυραίους με 27-25.
Στο 2ο σετ η ομάδα μας από την αρχή διατηρούσε μια ισχνή διαφορά 2 πόντων, όμως στο τέλος η Βολίδα εκμεταλλευόμενη πάλι τα αμυντικά κενά προηγήθηκε 23-20. Καταφέρανε να ισοφαρίσουμε 23-23, όμως ένα πλασέ που δεν βγάλαμε και μια άουτ επίθεση, έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους κατακτώντας το σετ 25-23, κάνοντας το 2-0.

  Φωτό 1: Ένα από πολλά έξυπνα μπλοκ άουτ του Πλακιά στο παιχνίδι
Ο άσσος που έβγαλε από το μανίκι ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας ήταν η είσοδος στο παιχνίδι του Αθανασίου που αλάνθαστος και ταυτόχρονα ανίκητος πάνω στο φιλέ, συμπαρέσυρε όλη την ομάδα σε αγωνιστική άνοδο και μετατρέψαμε το σετ σε παράσταση για ένα ρόλο κερδίζοντάς το 12-25, μειώνοντας σε 2-1.

Η Βολίδα με δύσκολο σέρβις στο 4ο σετ προηγήθηκε 9-2, όταν και ο προπονητής μας πήρε το 2ο time-out. Τα πάντα διορθώθηκαν και με επιθέσεις 1ου χρόνου από Τσήνα, Τάνα αλλά και μπλοκ πραγματικό τείχος αμέσως ισοφαρίσαμε 11-11, αγχώνοντας τους Κερκυραίους που δεν μπορούσαν να τελειώσουν μπάλες και εύκολα με 20-25 ισοφαρίσαμε σε 2-2 σετ.

Στο 5ο σετ η ομάδα μας ήταν αποφασισμένη για την νίκη και με όπλο πάλι το μπλοκ ξεφύγανε 2-4, 6-8, 8-12 και εύκολα με 10-15 πήραμε την νίκη  3-2, κάνοντας την απόλυτη ανατροπή.
Κορυφαίος για την ομάδα μας ο Αθανασίου, που με την είσοδό του στο παιχνίδι άλλαξε το ρου του παιχνιδιού. Βέβαια στα τελευταία 3 σετ, λειτουργήσαμε πραγματικά σαν ομάδα και αυτό ανήκει στα υπέρ μας.
Αρίστη
η διαιτησία των κ.κ. Ψύχου, Πάγκαλη.
Βολίδα Κέρκυρας: Σουπιώνης Β., Καρδάμης, Παιταρίδης, Οικονόμου, Παπανικολάου, Αριστείδου, Καρύδης, Σουπιώνης Α., Δάφνης.
ΑΡΤΑ VOLLEY (Αποστόλης Πορτοβάρας): Πλακιάς, Κωστανίκος, Χαττάρι, Τασηνίκος, Τάνας, Τσήνα, Κουτσούπας λ., Λιανός λ., Αθανασίου, Δάσκαλος.

Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας είχε ανάμικτα συναισθήματα με την λήξη του παιχνιδιού και είπε « είμαι ευχαριστημένος από την εξέλιξη του παιχνιδιού και την μεγάλη ανατροπή που επιχειρήσανε οι αθλητές μου, που πραγματικά δείξανε χαρακτήρα. Όμως πρέπει να μας προβληματίσει η έλλειψη συνεργασίας μπλοκ-άμυνας που στα πρώτα δύο σετ πραγματικά ήταν πολύ κακή και η αιτία που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Ένα μεγάλο μπράβο αρχικά στον Αθανασίου που με την είσοδό του στο παιχνίδι ανέβασε κατακόρυφα όλους τους παίκτες και γίναμε ομάδα, γι΄αυτό και κερδίσαμε και μετέπειτα στους υπόλοιπους αθλητές μου. Βελτιωνόμαστε μέρα με την μέρα, αυτό είναι το ευχάριστο. Όπως ευχάριστο είναι ότι αντέχουμε 5 σετ παίζοντας καλό Βόλεϊ. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους της Κέρκυρας που μας χειροκροτήσανε, όπως και τους παίκτες της Βολίδας που παρά την πίκρα τους μας δώσανε το χέρι και τους ευχόμαστε να πετύχουν τους στόχους τους».
Οι αθλητές μας αφιερώσανε την νίκη στον αρχηγό της ομάδος Κώστα Πλακιά, που σήμερα έχει τα γενέθλια του και του ευχόμαστε τα καλύτερα.
Στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής άλλο ένα παιχνίδι έγινε και ο Α.Ο. Πρέβεζας νίκησε στα Γιάννενα την Φ.Ε. Ιωαννίνων με 3-1 σετ, ενώ το άλλο παιχνίδι Αρχίλοχος – Ελπίδες Λευκάδας δεν έγινε γιατί την ίδια ώρα ήταν προγραμματισμένος αγώνας Μπάσκετ!!!