Τρίτη (3η) θέση και Χάλκινο μετάλλιο οι Παγκορασίδες μας!!!


Την τρίτη θέση(3η) και το χάλκινο μετάλλιο – όπως και πέρυσι κατέκτησαν οι Παγκορασίδες μας στο final-four που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Πρέβεζα, αποδεικνύοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας. «Θα μπορούσαμε ακόμη καλύτερα, υπήρχαν οι προϋποθέσεις και το υλικό, αλλά το όνομα και μόνο του Ηρακλή λειτούργησε αρνητικά για μας και χάσαμε φυσιολογικά στον ημιτελικό. Δεν είμαστε αχάριστοι και η τρίτη θέση (3η) και μάλιστα για 2η συνεχόμενη χρονιά είναι τεράστια επιτυχία, αν αναλογιστούμε ότι στο πρωτάθλημα συμμετείχανε 22 ομάδες. Συγχαρητήρια στις αθλήτριές μου για την υπομονή τους όλη την χρονιά, συγχαρητήρια στον συνάδελφό μου Αποστόλη Πορτοβάρα που μαζί αφιερώσαμε πολλές προπονητικές ώρες, συγχαρητήρια στον Ηρακλή για την κατάκτηση του τίτλου, όπως και στην ομάδα του Φιλαθλητικού για την 2η θέση. Τέλος συγχαρητήρια στην Βολίδα και στον Σπύρο Καρδάμη για την ομολογουμένως τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει για να αναδείξει το Κερκυραϊκό Βόλεϊ και που για πρώτη φορά σε final-four έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Καλό καλοκαίρι πλέον σε όλους» είπε ο 1ος προπονητής μας Γιάννης Σταμούλης με την λήξη του μικρού τελικού..
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Ηρακλής κατέκτησε τον 10ο του τίτλο στις Παγκορασίδες στα 16 χρόνια του θεσμού, νικώντας στον τελικό τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας με 3-0 σετ (25-16, 25-21, 25-11). Στον μικρό τελικό η ομάδα μας νίκησε 3-1 σετ την Βολίδα Κέρκυρας (25-19, 25-15, 20-25, 25-09), με τις αθλήτριές μας να στήνουν τρελό πανηγύρι και να αποθεώνονται από την κερκίδα μας, που και σε αυτό το παιχνίδι κέρδισε τις εντυπώσεις.

Αναλυτικά το παιχνίδι

Με τον αέρα του νικητή και το μάτι να γυαλίζει
μπήκαν οι αθλήτριες μας στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας τις προθέσεις μας από την αρχή. Προηγηθήκαμε 5-1 και 9-2 και 15-6.  Η Βολίδα όμως με όπλο την πολύ καλή άμυνά της, κατάφερε να μας στρεσάρει, μας ανάγκασε σε λάθη και τρέχοντας ένα σερί  4-11, μείωσε σε απόσταση αναπνοής 19-17, αναγκάζοντας τον προπονητή μας Γιάννη Σταμούλη να πάρει time-out. Το time-out έκοψε τον ρυθμό της Κερκυραϊκής ομάδος, η Σεντόρη με πολύ καλά σέρβις χάλασε την υποδοχή τους και με επιθέσεις της Βαρέλη, Θ. Πορτοβάρα και μπλοκ της Γκούμα, πήραμε διαφορά ασφαλείας, προηγούμενοι 23-17. Ψύχραιμα κατακτήσαμε το σετ 25-19, κάνοντας το 1ο βήμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Στο 2ο σετ η Βολίδα δυσκολεύοντας το σέρβις  αλλά και, αλλάζοντας την τακτική της, κάνοντας πολλά πλασέ, ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 10-8. Η αρχηγός μας Θεοδώρα Πορτοβάρα με δύο συνεχόμενες επιθέσεις από την άμυνα και ένα μπλοκ της Σεντόρη μας δώσανε διαφορά 5 πόντων 13-8, ανεβάζοντας ταυτόχρονα και στροφές. Ο ρυθμός μας  συνεχίστηκε, ξεφύγαμε 17-11 και 21-13. Α. Πορτοβάρα, Λαινά, Ζυγούρη και Δ. Κόκκινου αντικατέστησαν τις Γκούμα, Σεντόρη, Σάρκα, Παπαδημητρίου δίνοντάς τους την ευκαιρία ο προπονητής μας να πάρουν εμπειρίες και με ελάχιστα λάθη, πήραμε εύκολα  το σετ 25-15.

Στο 3ο σετ η Βολίδα ξεκίνησε πολύ καλά, προηγήθηκε 1-5 και 4-11. Μάλιστα ο προπονητής μας απέσυρε νωρίς την Σάρκα και στη θέση της έβαλε την Λαινά, όπως επίσης «αναγκαστικά» αντικατέστησε την πολύ καλή Σεντόρη, με την Α. Πορτοβάρα, γιατί αισθάνθηκε αδιαθεσία. Η Κερκυραϊκή ομάδα είχε καλύτερο ρυθμό από την δική μας ομάδα και κατάφερε μάλιστα να μας προηγηθεί 11-19 με 8 πόντους. Με επίθεση της Βαρέλη, αλλά και την Α. Πορτοβάρα να κλέβει την παράσταση στο σέρβις, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε 19-19. Παρά το εντυπωσιακό σερί μας, δεν καταφέραμε να πάρουμε το σετ, που το χάσαμε 20-25, με την Βολίδα να μειώνει σε 2-1 στα σετ.

Το 4ο σετ ήταν παράσταση για ένα ρόλο για την ομάδα μας, όλες μα όλες οι αθλήτριές μας ήταν σχεδόν άριστες και σαν σε προπόνηση το πήραμε με 25-09, περιορίζοντας την Βολίδα σε παθητικό ρόλο. Το βάπτισμα του πυρός πήρε και η Χρ. Κόκκινου, στο 21-07, διασκεδάζοντάς το και αυτή, όπως και οι υπόλοιπες που το πανηγυρίσανε δεόντως, πηγαίνοντας ταυτόχρονα και στους φιλάθλους μας, που πραγματικά τις αποθεώσανε. Η διακύμανση στο σετ αυτό ήταν 5-1, 9-4, 16-6, 21-07 και 25-09.

Αρίστη
η διαιτησία του κ. Νάσση.

Έπαιξαν
για την ομάδα μας Θεοδώρα Πορτοβάρα, Κατερίνα Γκούμα, Αγγελική Σάρκα, Μελιτίνα Παπαδημητρίου, Θεοδώρα Βαρέλη, Έλενα Σεντόρη, Αμαλία Πορτοβάρα, Χριστίνα Λαινά, Χριστίνα Κόκκινου, Δέσποινα Κόκκινου και Ζωή Ζυγούρη.
Για την Βολίδα αγωνιστήκανε οι: Σουρβίνου, Καπεντάνι, Καποδίστρια, Τόντι, Κοτσουλούκα, Βιτέζ, Κασφίκη, Κόντη, Λάτσα.

Την  απονομή στην ομάδα μας
έκανε ο Λευτέρης Βαρέλης, μέλος της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε., μαζί με την Ιφιγένεια Τέφα Πρόεδρος του Φιλαθλητικού Πρέβεζας

Τα "επινίκια" γιορτάστηκαν στον Λούρο Πρέβεζας
και στο Ψητοπωλείο Κέντρο Γεύσης 
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό στην σελίδα μας στο facebook. Πατήστε εδώ για να δείτε