Συνεπεια, Συνεχεια, Καταξιωση

Για 4η συνεχόμενη χρονιά οι Παγκορασίδες μας προκριθήκανε στο final-four της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. αποδεικνύοντας ότι η συστηματική δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες μας από τους εξαίρετους Παιδαγωγούς και Καθηγητές Φυσικής Αγωγής μόνο τυχαία δεν είναι. Οι καταξιωμένοι προπονητές μας Γιάννης Σταμούλης, Αποστόλης Πορτοβάρας με αφοσίωση, μεράκι, προγραμματισμό και υψηλούς στόχους  έχουν καταφέρει να κάνουν τον σύλλογό μας πρότυπο όχι μόνο στην Άρτα, αλλά και σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα. Άλλωστε μόνο τρία σωματεία το έχουν καταφέρει αυτό και είναι εκτός της ομάδος μας, ο Ηρακλής Ιωαννίνων και ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας.
Στο final-four προκριθήκανε ακόμη ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας και ο Πανηπειρωτικός Ιωαννίνων. Αναμένεται ένα ακόμη εισιτήριο που κατά την γνώμη μας θα το πάρει ο Ηρακλής Ιωαννίνων που αντιμετωπίζει το ερχόμενο Σάββατο την Βολίδα Κέρκυρας.
Αναλυτικά το παιχνίδι
Με πιεστικό σέρβις της Λαϊνά προηγηθήκαμε στο 1ο σετ 0-10, περιορίζοντας τον γηπεδούχο Ιωνικό σε παθητικό ρόλο, δείχνοντας ταυτόχρονα ποιος θα ήταν το αφεντικό στο παιχνίδι. Ο Ιωνικός μείωσε σε 5-10, όμως και πάλι η ομάδα μας με πρωταγωνίστρια την Βαρέλη ξέφυγε 5-18, ανεβάζοντας την διαφορά σε 13 πόντους.  Εύκολα κατακτήσαμε το σετ με 14-25.
Με την ψυχολογία στα ύψη και παίζοντας πολύ ωραίο Βόλεϊ ξεφύγαμε από την αρχή στο 2ο σετ 2-7, 4-11. Μάλιστα ο προπονητής μας Γιάννης Σταμούλης έριξε στο παιχνίδι την Πορτοβάρα στη θέση της Σάρκα που με πολύ καλό σέρβις ανέβασε την διαφορά στους 15 πόντους 4-19. Και η Δ. Κόκκινου μέσα στη θέση της Παπαδημητρίου, ο ρυθμός μας παρέμεινε καταιγιστικός και  εύκολα κατακτήσαμε το σετ 09-25.
Στο 3ο η ομάδα μας χαλάρωσε, χάσαμε στην αρχή 4 συνεχόμενα σέρβις, ο Ιωνικός πίστεψε σε ανατροπή και το σετ πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι τα μισά του, 14-15. Με τις Βαρέλη, Νταούλια να τελειώνουν όλες τι; επιθέσεις και την Σάρκα να σκεπάζει το φιλέ, πήραμε διαφορά ασφαλείας 5 πόντων, 14-19. Αλλαγές του προπονητή μας μέσα Χ. Κόκκινου στη θέση της Σάρκα, Πορτοβάρα στη θέση της Παπαδημητρίου και Ζυγούρη στη θέση της  Σεντόρη. Ο ρυθμός μας δεν έπεσε και εύκολα κατακτήσαμε και το 3ο σετ 17-25, το παιχνίδι 3-0, παίρνοντας την πρόκριση στο final-four.
Ο προπονητής μας Γιάννης Σταμούλης χρησιμοποίησε τις Βαρέλη, Σάρκα, Λαϊνά, Σεντόρη, Παπαδημητρίου, Νταούλια/ Πορτοβάρα, Χρ. Κόκκινου, Δ. Κόκκινου, Ζυγούρη και Σκαμνέλου. 
Αρίστη
η διαιτησία του κ. Σταδήμου.
Γιάννης Σταμούλης:
«κάνοντας τα αυτονόητα, πήραμε την νίκη-πρόκριση εύκολα, σφραγίζοντας μια εντυπωσιακή χρονιά που ποτέ σαν σύλλογος δεν είχαμε καταφέρει. Να είμαστε παρόντες σε όλα τα final-four Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων και Παγκορασίδων. Αν μη τι άλλο έχουμε κερδίσει μέσα στο γήπεδο τον σεβασμό, την καταξίωση από όλους και αυτό μας ικανοποιεί στο σύλλογο, δίνοντας μας δύναμη για μεγαλύτερες επιτυχίες. Συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριές μου για την καλή τους εμφάνιση και την πρόκριση στο final-four. Εκεί όπου οα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για να πάρουμε ακόμη ένα μετάλλιο».