Σπουδαια νικη οι Γυναικες μας!!!

Μεγάλη νίκη όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά πέτυχαν οι Γυναίκες μας που  με μέτρια εμφάνιση πήρανε ένα πολύτιμο τρίποντο με την Βολίδα Κέρκυρας, κερδίζοντάς την 3-1 σετ. Η Βολίδα που είχε τρομερή αγωνιστικότητα, κυνήγησε και έβγαλε απίστευτες άμυνες και δικαίως της αξίζουν συγχαρητήρια. Ο προπονητής μας Γιάννης Σταμούλης ανακάτεψε πολλές φορές την τράπουλα, ειδικά στα δύο τελευταία σετ που βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο και δικαιώθηκε στο τέλος. Μάλιστα  στο τελευταίο σετ η Βαρέλη ήταν αυτή που σήκωσε την ομάδα στις πλάτες της, ενώ βρεθήκαμε πίσω 7-13 και συμπαρασύροντας τις υπόλοιπες ανατρέψαμε την κατάσταση.
Τα σετ: 28-26, 22-25, 25-21, 25-19.
Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής καθώς και την βαθμολογία που βρίσκει την ομάδα μας στην κορυφή ισόβαθμη με Ηρακλή και Φιλαθλητικό μπορείτε να τα δείτε στις αντίστοιχες ενότητες Πρωταθλήματα 2017-18 και Βαθμολογία Γυναικών 2017-18.

Αναλυτικά το παιχνίδι
Η ομάδα μας με ακραίες τις Βαρέλη- Πορτοβάρα, κεντρικές τις Ρίζου- Νταούλια, πασαδόρο την Σωτηρίου, διαγώνιο την Κουρκούτα και λίμπερο την Παπαδημητρίου ξεκίνησε το παιχνίδι καλά και μέχρι τα μισά διατηρούσαμε σταθερά μια διαφορά 3 πόντων. Όμως τα πολλά χαμένα σέρβις-συνολικά 11 στο σετ όχι μόνο δίνανε εύκολους πόντους στην Κερκυραϊκή ομάδα, αλλά της ανεβάσανε την ψυχολογία, μπαίνοντας για τα καλά στο παιχνίδι. Ο προπονητής μας άλλαξε τις Πορτοβάρα, Βαρέλη με τις Πραμαγκιούλη, Ι. Δημοθεόδωρου, βελτιωθήκαμε αμυντικά και προηγηθήκαμε 21-18 και 24-20. Χαμένο σέρβις της Κουρκούτα και συνεχόμενα λάθη σε υποδοχή και επίθεση φέρανε ισοφάριση 24-24. Επαναφορά στο παιχνίδι Πορτοβάρα, Βαρέλη, με την πρώτη να τελειώνει δύο δύσκολες επιθέσεις και με άσσο της Νταούλια πήραμε το σετ 28-26.
Στο 2ο σετ η Βολίδα με την Καλούδη να εντυπωσιάζει σε άμυνα και επίθεση μας ανάγκασε σε πολλά λάθη κυρίως στην υποδοχή. Οι επιθέσεις μας ήταν πάντα σε οργανωμένο μπλοκ, με δυσκολία παίρναμε πόντους και σαν να μην έφτανε αυτό, το σέρβις που είναι το όπλο μας έγινε  η «αχίλλειος πτέρνα» μας. Η Βολίδα στα μισά πήρε διαφορά 4 πόντων 11-15,καταφέραμε να  μειώσουμε στον πόντο 19-20, όμως τα λάθη μας συνεχίστηκαν και με 22-25 ήρθε η ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 3ο σετ η Βολίδα με την ψυχολογία υπέρ της προηγούνταν σταθερά μέχρι το 16-19. Η κίνηση ματ του προπονητή μας Γιάννη Σταμούλη με την είσοδο στο παιχνίδι της Α.  Δημοθεόδωρου στη θέση της Κουρκούτα, γυρίζοντας την Σωτηρίου διαγώνιο, άλλαξε τα δεδομένα και τρέχοντας ένα σερί 6-0 προηγηθήκαμε 22-19. Θα μπορούσαμε να κάνουμε το 23-19, αλλά η Νταούλια κάρφωσε στο φιλέ- έγινε το 22-20, η Σωτηρίου με επίθεση μας έδωσε ανάσα 23-20 αλλά, το χαμένο σέρβις της Βαρέλη έδωσε ελπίδες στην Βολίδα που μείωσε σε 23-21. Με λάθος σέρβις της Κερκυραϊκής ομάδος και επίθεση της Σωτηρίου πήραμε το σετ 25-21, προηγούμενοι 2-1.
Παρά την απώλεια του σετ η Βολίδα δεν το έβαλε κάτω και πάλεψε για την ισοφάριση. Ξεκίνησε εντυπωσιακά και στα μισά προηγήθηκε 7-13. Η Βαρέλη που στα προηγούμενα σετ δεν ήταν καλή πήρε την ομάδα στις πλάτες της και τελειώνοντας 6 συνεχόμενες επιθέσεις μας έδωσε τεράστια ώθηση, ανατρέποντας την εις βάρος μας κατάσταση, προηγούμενοι 17-13, τρέχοντας ένα σερί 11-0. Με δύο συνεχόμενα  μπλοκ της Νταούλια ξεφύγαμε και άλλο 19-13. Η Βολίδα με την Καλούδη πήρε τρεις συνεχόμενους πόντους, μείωσε σε 19-16, αναγκάζοντας τον προπονητή μας να πάρει το 2ο time-out. Ίδια συνταγή όπως στο προηγούμενο σετ, μέσα η Α. Δημοθεόδωρου, ξανά διαγώνιος η Σωτηρίου και με ψυχραιμία ξεφύγαμε πάλι 22-17 κατακτώντας το τελικά 25-19 και το παιχνίδι με 3-1 σετ.
Αρίστη η διαιτησία των κ.κ. Φλούδα, Φωτιάδη.
Έπαιξαν για την ομάδα μας Θ. Πορτοβάρα, Βαρέλη, Νταούλια, Ρίζου, Σωτηρίου, Κουρκούτα, Παπαδημητρίου λ./ Πραμαγκιούλη, Ι. Δημοθεόδωρου και Α. Δημοθεόδωρου.