Οι ομαδες των νεων πρωταθληματων

Εν αναμονή των Ειδικών προκηρύξεων της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. για τα νέα πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών και βρισκόμενοι στα μέσα του Καλοκαιριού η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι στις Γυναίκες θα γίνει και Β΄ Κατηγορία (Α2 ), ενώ στους Άνδρες δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι.
Στις Γυναίκες η Β΄ Εθνική (Α1) θα απαρτίζεται από οκτώ(8) ομάδες και είναι Ιωνικός Αγρινίου, Φιλαθλητικός Πρέβεζας, Ηρακλής Ιωαννίνων,
Γ.Σ. Άρτας, Φ.Ε. Ιωαννίνων, Φιλία Άρτας, Βολίδα Κέρκυρας και Παναιτωλικός. Ο μεν Ιωνικός υποβιβάστηκε από την Α2 ενώ οι υπόλοιπες ομάδες είναι με σειρά όπως τερματίσανε στο περυσινό πρωτάθλημα.
Στη Β΄ Εθνική 2 (Α2) κατά πάσα πιθανότητα-θα οριστικοποιηθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής θα είναι εννιά (9) ομάδες οι: Θινάλι Κέρκυρας, Ερμής Ηγουμενίτσας, Απείθαρχος Ιωαννίνων, Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, Ελπίδες Λευκάδας, Λιάκατας Αιτωλικού, Πανηπειρωτικός Ιωαννίνων, Ελπίδα Ιωαννίνων και Α.Γ.Ο. Φιλιππιάδας.
Στους Άνδρες τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα γινόταν με 8 ομάδες, την νέα χρονιά λόγω ανόδου της Αναγέννησης στην Α2, επτά (7) θα είναι οι ομάδες. Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, Α.Σ. Γιάννενα, Ερμής Ηγουμενίτσας,
Γ. Σ. Άρτας, Α.Ο. Πρέβεζας, Βολίδα Κέρκυρας και Φ.Ε. Ιωαννίνων.
Όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο οι Πρωταθλήτριες ομάδες δεν θα ανεβαίνουν απευθείας όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά θα δίνουν αγώνες μπαράζ, επομένως δυσκολεύει πολύ το έργο των περιφερειακών ομάδων.