Νίκη-πρόκριση επί της Φιλίας με 3-0 σετ


Η ομάδα μας
με MVP την Θεοδώρα Βαρέλη μετέτρεψε το τοπικό ντέρμπι σε υγιεινό περίπατο, σε παράσταση για ένα ρόλο, παρά τις απουσίες βασικών αθλητριών μας. Από την αρχή επιβάλλαμε το ρυθμό μας και με όπλο το πολύ καλό σερβίς μας, πήραμε τα σετ 25-13, 25-05, 25-12, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής, καθώς και την βαθμολογία μπορείτε να τα βρείτε στις αντίστοιχες ενότητες, Πρωταθλήματα 2015-16 και Βαθμολογία 2015-16.

Αναλυτικά το παιχνίδι

Οι πολλές απουσίες αναγκάσανε τον προπονητή μας Γιάννη Σταμούλη να παρατάξει εξάδα που ούτε στις προπονήσεις δεν είχε χρησιμοποιήσει
. Μάλιστα η Χριστίνα Λαινά (μαθήτρια Στ΄  τάξης) ήταν ο δεύτερός μας πασαδόρος, μετά την Σάρκα και ομολογουμένως μας εντυπωσίασε όλους με την εμφάνισή της. Θεοδώρα Πορτοβάρα, Θεοδώρα Βαρέλη σηκώσανε το βάρος επιθετικά, όπως και η Παπαδημητρίου που έπαιξε επιθετικός αντί για πασαδόρος που είχε χρησιμοποιηθεί στα προηγούμενα παιχνίδια. Αισθητή είναι και η άνοδος της Σεντόρη που σιγά σιγά δείχνει να αντιλαμβάνεται αυτά που της ζητάει ο προπονητής μας.

Μέχρι τον 5ο πόντο στο 1ο σετ
υπήρξε εναλλαγή στο σκορ και ισοπαλία, όταν και η ομάδα μας με την Βαρέλη στο σέρβις «πάτησε γκάζι» και ξεφύγαμε 11-5. Η Φιλία εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη αμυντικά μας, πλησίασε στο σκορ στα μισά 14-11. Η Θεοδώρα Πορτοβάρα με μια επίθεση και πολύ καλά σέρβις, μας έδωσε διαφορά 12 πόντων, προηγούμενοι 23-11 και εύκολα πήραμε το σετ 25-13.
Το 2ο σετ ήταν μια προσωπική παράσταση της Βαρέλη που όχι μόνο τελείωσε τρεις πολύ δύσκολες επιθέσεις, αλλά με άριστο σέρβις το 9-3 το έκανε 23-3, με αποτέλεσμα να το πάρουμε 25-05 πολύ εύκολα.

Στο 3ο σετ ήταν η σειρά της Σάρκα να κάνει εξαιρετικό σέρβις, ξεφεύγοντας από την αρχή 10-2. Ο τραυματισμός στην μύτη και η αναγκαστική αλλαγή της από τον προπονητή μας , μας αποσυντόνισε για λίγο, με την Φιλία να το εκμεταλλεύεται και να μειώνει σε 10-5, 14-8. Το time-out του Γιάννη Σταμούλη και οι οδηγίες του, φρέναραν αμέσως την Φιλία, αντίθετα με μας που τρέξαμε ένα σερί 9-0 φτάνοντας μια ανάσα από την νίκη, προηγούμενοι 23-9. Η Σιαπλαούρα με αρκετό ρίσκο στο σέρβις προσπάθησε για το αδύνατο, πήρε δύο άσσους, έχασε όμως το επόμενο και προηγηθήκαμε 24-12. Με άσσο της Θεοδώρα Πορτοβάρα πήραμε το σετ 25-12 και το παιχνίδι με 3-0 σετ. Μια νίκη που σήμανε αυτόματα την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση, κάτι που μας έγινε συνήθεια τα τρία τελευταία χρόνια και ευχόμαστε να συνεχιστεί. Και θα συνεχιστεί γιατί υπάρχει από πίσω φουρνιά πολύ καλών αθλητριών που και σε αυτές θα δοθεί η ευκαιρία τα επόμενα χρόνια να μας βγάλουν ασπροπρόσωπους.
Από την ομάδα μας η Θεοδώρα Βαρέλη ήταν με διαφορά η καλύτερη, ενώ πολύ καλή ήταν και η αρχηγός μας Θεοδώρα Πορτοβάρα που κράτησε την υποδοχή μας σε υψηλά επίπεδα.
Αρίστη η διαιτησία του κ. Φλούδα.

Ο προπονητής μας Γιάννης Σταμούλης με την λήξη και αφού έδωσε συγχαρητήρια στις αθλήτριές μας είπε «είχα επισημάνει ότι το παιχνίδι θα έκρυβε δυσκολίες, όμως οι αθλήτριές μου με διαψεύσανε, δείξανε πολύ καλό πρόσωπο και πραγματικά χαίρομαι γι΄αυτό. Όπως χαίρομαι που η μικρούλα-μαθήτρια Δημοτικού Χριστίνα Λαινά έπαιξε στη δύσκολη θέση του πασαδόρου αρκετά καλά και έδειξε ότι με δουλειά θα είναι πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή μας τα επόμενα χρόνια. Μπορούμε περισσότερα…»