Νικη 3-2 επι της Φ.Ε.Ι. με ανατροπη και 3η θεση!!!

Απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους η ομάδα μας με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση κατάφερε μια μεγάλη νίκη – 4η στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στην 3η προνομιούχο θέση. Η Φ.Ε.Ι. με όπλο  την απίστευτη άμυνά της, μας έβαλε δύσκολα, προηγήθηκε δύο φορές 0-1 και 1-2 στα σετ, όμως η ομάδα μας έδειξε χαρακτήρα και με τεράστια σωματικά και ψυχικά αποθέματα πήρε την νίκη με 3-2 σετ.  Ο προπονητής μας Γιάννης Σταμούλης που είδε πριν τον αγώνα να απουσιάζουν οι δύο κεντρικές (Νταούλια, Σάρκα) αναγκάστηκε να διαφοροποιήσει την εξάδα και ανακάτεψε πολλές φορές την «τράπουλα στο παιχνίδι», βγαίνοντας στο τέλος δικαιωμένος.
Τα σετ: 19-25, 25-20, 24-26, 25-22, 15-12 σε 2 ώρες και 15 λεπτά καθαρού παιχνιδιού.
Όλα τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής καθώς και την βαθμολογία μπορείτε να τα δείτε στις αντίστοιχες ενότητες  Πρωταθλήματα 2017-18 κ αι Βαθμολογία Γυναικών 2017-18.

Αναλυτικά το παιχνίδι
Υπνωτισμένη μπήκε η ομάδα μας στο 1ο σετ, αντίθετα με την Γιαννιώτικη ομάδα που είχε ρυθμό και μέχρι τον 10ο  πόντο προηγούνταν σταθερά, 8-10. Η είσοδος στο παιχνίδι της Σωτηρίου στη θέση της Α. Δημοθεόδωρου μας άλλαξε την εικόνα και με πρωταγωνίστρια την Πραμαγκιούλη ξεφύγαμε 12-10. Όμως τα πολλά χαμένα σέρβις-συνολικά 8 στο σετ βάλανε ξανά σε θέση οδηγού την Φ.Ε.Ι. που ξέφυγε στα μισά τρεις πόντους 13-16. Με την Λατίφι στο σέρβις αύξησε την διαφορά στους 5 πόντους 16-21, παίρνοντας τελικά το σετ με 19-25.
Στο 2ο σετ η ομάδα μας αλλαγμένη προς το καλύτερο  από την αρχή πήρε κεφάλι στο σκορ 6-4, 9-7 και 14-9 όταν και ο κ. Καλογήρου πήρε time-out. Πραμαγκιούλη και Πορτοβάρα πήρανε καθοριστικούς πόντους , διατηρώντας σταθερά την διαφορά στους 5 πόντους 19-14. 
Δύο συνεχόμενες αντεπιθέσεις μας  στο φιλέ, βάλανε ξανά στο σετ την Φ.Ε.Ι. που μείωσε 19-16. Ο προπονητής μας άλλαξε την διαγώνιο Κουρκούτα βάζοντας την Α. Δημοθεόδωρου πασαδόρο και με την Σωτηρίου επιθετικά να παίρνει 4 συνεχόμενους πόντους φτάσαμε μια ανάσα από την κατάκτηση του σετ 23-16. Παρά την αντεπίθεση της Φ.Ε.Ι. καταφέραμε να πάρουμε το σετ 25-20, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Το 3ο σετ ήταν καταπληκτικό που καθήλωσε τους φιλάθλους στην κερκίδα και αυτό γιατί οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συνεχείς, βγήκανε απίστευτες άμυνες, γενικά παίχτηκε πολύ ωραίο Βόλεϊ, με την Φ.Ε.Ι. να το κατακτά στις λεπτομέρειες 24-26
Η Φ.Ε.Ι. από την αρχή πήρε κεφάλι στο σκορ, 1-3, 3-7, 6-10 έχοντας πιεστικό σέρβις και καλά επιθετικά τελειώματα. Η Σωτηρίου με σέρβις ήταν αυτή που έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης, μειώσαμε 9-10 και περάσαμε μπροστά 13-11 με επίθεση της Πορτοβάρα. Πραμαγκιούλη και Κουρκούτα πήρανε κρίσιμους πόντους, μη επιτρέποντας στην Φ.Ε.Ι. να περάσει μπροστά , προηγούμενοι 17-14. Με τρομερές άμυνες από το λίμπερό της η ομάδα του Δημήτρη Καλογήρου ανέκαμψε και πέρασε μπροστά 19-21 και 21-23. Ήταν η σειρά της ομάδος μας να βγάλει καταπληκτικές άμυνες με τις Πορτοβάρα, Σωτηρίου και με τις Ρίζου, Βαρέλη επιθετικά ισοφαρίσαμε 23-23.Με επίθεση της Σωτηρίου προηγηθήκαμε 24-23, όμως η ίδια αθλήτρια έχασε το σέρβις που έμελλε να καθορίσει το σετ, χάνοντας το με δύο συνεχόμενους άσσους της Λατίφι 24-26.
Παρά την απώλεια του σετ η ομάδα μας μπήκε αποφασισμένη και μετά το 1-3 της Φ.Ε.Ι. ανακάμψαμε και ξεφύγαμε αρχικά 5-3 και 10-6. Η Φ.Ε.Ι. με την άμυνά της διατηρούσε την επαφή με το σκορ και μας χάλασε την αυτοσυγκέντρωση, ισοφαρίζοντας 11-11. Με τις Κουρκούτα και Βαρέλη πήραμε διαφορά δύο πόντων που την διατηρούσαμε σταθερά μέχρι τον 18ο  πόντο, 18-16. Η Γκουντουβά ήταν αυτή που με καλό σέρβις έβαλε την Φ.Ε.Ι. μπροστά στο σκορ, προηγούμενη 18-19 και 20-21. Τρεις συνεχόμενοι πρώτοι χρόνοι της Ρίζου μας βάλανε ξανά μπροστά 24-21, η Βαρέλη έχασε το σέρβις, όμως η Πορτοβάρα τελείωσε το σετ με καταπληκτική επίθεση, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι σε 2-2.
Στο 5ο σετ με την Πορτοβάρα στο σέρβις προηγηθήκαμε 5-0 και αλλάξαμε τερέν προηγούμενοι 8-2.  Όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει μετά το 10-4, όμως η Φ.Ε.Ι. είχε αντίθετη εικόνα δεν τα παράτησε και μας πλησίασε  σε απόσταση αναπνοής 10-9. Με δύο πρώτους χρόνους από τις Ρίζου, Βαρέλη ξεφύγαμε 12-9, η Φ.Ε.Ι. μείωσε  σε 12-10 με την Γκουντουβά. Σειρά της Πορτοβάρα να δώσει τον 13ο πόντο στην ομάδα μας 13-10, ξανά η Φ.Ε.Ι. με δύο πόντους της  Λατίφι μείωσε σε απόσταση αναπνοής 13-12, όμως η Ζεγγίνι έχασε το σέρβις, 14-12. Δύσκολο σέρβις της Πορτοβάρα, η μπάλα στο γήπεδό μας και με πρώτο χρόνο της Ρίζου πήραμε το σετ 15-12 και το παιχνίδι με 3-2 σετ.
«Άλλο σχεδιασμό είχα για το παιχνίδι, διαφορετικά δουλέψαμε όλη την βδομάδα και αλλάξαμε τα σχέδια μας πριν το παιχνίδι λόγω της απουσίας των βασικών κεντρικών. Ευτυχώς οι υπόλοιπες αθλήτριες υπερέβαλαν εαυτούς και πήραμε μια σημαντική νίκη, νίκη ουσίας για την συνέχεια του πρωταθλήματος» είπε ο προπονητής μας Γιάννης Σταμούλης με την λήξη του αγώνα, συμπληρώνοντας «συγχαρητήρια στην ομάδα της Φ.Ε.Ι. για την πολύ μεγάλη ανταγωνιστικότητά τους και την καταπληκτική τους άμυνα»
Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων  το λίμπερό μας Ναταλία Παπαδημητρίου που  σε κρίσιμα σημεία κράτησε μόνη της την υποδοχή, ενώ υψηλή απόδοση είχανε Πραμαγκιούλη, Πορτοβάρα, Σωτηρίου, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιπες που βάλανε το δικό τους λιθαράκι στην μεγάλη νίκη. Για την Φ.Ε.Ι. επίσης το λίμπερό της Ζεγγίνι ήταν «όλα τα λεφτά», ενώ υψηλή απόδοση είχε η Λατίφι που μας δημιούργησε πολλά προβλήματα.
Καλή η διαιτησία των κ.κ. Φλούδα, Μπαλτζώη.
Έπαιξαν για την ομάδα μας Πορτοβάρα, Βαρέλη, Πραμαγκιούλη, Ρίζου, Κουρκούτα, Α. Δημοθεόδωρου, Παπαδημητρίου λ./ Σωτηρίου, Ι. Δημοθεόδωρου, Πάνου.
Για την Φ.Ε.Ι. οι: Λατίφι, Γκουντουβά, Τζαβάρα, Πατσουράκη, Λαγού, Σεβαστιάδου, Ζεγγίνι λ./ Επεσλίδου