Μόνο υπερηφάνεια!!!


Η ομάδα μας κόντραρε στα ίσια την πρωταθλήτρια ομάδα του Α.Ο. Πρέβεζας και λύγισε στις λεπτομέρειες, χάνοντας με 3-1 σετ
, σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο, με φιλάθλους ιδιαίτερα εκδηλωτικούς και που χειροκροτούσαν κάθε προσπάθεια και των δύο ομάδων. Άλλωστε η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή και ο Α.Ο. Πρέβεζας έχοντας περισσότερες λύσεις , άξια κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο στην Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε.  Θα μπορούσαμε θα είχαμε πάει το παιχνίδι και σε 5ο σετ, όμως στο 16-12 του 4ου σετ η κούραση λειτούργησε ευεργετικά για τους Πρεβεζιάνους- δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε 4 κόντρα επιθέσεις και μάλιστα χωρίς μπλοκ, με αποτέλεσμα η ομάδα του Γρηγόρη Τσεκούρα να ισοφαρίσει 16-16 και αμέσως να πάρει διαφορά 3 πόντων, διαφορά που ψύχραιμα την διατήρησε ως το τέλος κατακτώντας το σετ και την νίκη με 3-1.
Η ομάδα μας που ταυτόχρονα έγραψε ιστορία και αυτό γιατί είναι στον τελικό τα τρία τελευταία χρόνια, ενώ έχουμε κατακτήσει το Κύπελλο το 2013-14.

Η ομάδα μας είναι άξια συγχαρητηρίων
και αυτό γιατί με μόλις 4 προπονήσεις- έχει σταματήσει από τις 28 Φλεβάρη και με μόνο μία εξάδα ανταγωνιστική κατάφερε να παίξει σπουδαίο Βόλεϊ και σε συνδυασμό με την κούραση επόμενο ήταν η φρέσκια ομάδα της Πρέβεζας με βάθος πάγκου να πάρει το τρόπαιο. 
Τα συγχαρητήριά μας στην ομάδα της Πρέβεζας, αλλά και πολλά συγχαρητήρια στην δική μας ομάδα για την ανταγωνιστικότητα και το Βόλεϊ που έπαιξε και αποζημίωσε τους πολλούς φιλάθλους που γέμισαν το Δ.Α.Κ.
Να είναι σίγουροι ότι η ομάδα μας τώρα ξεκινάει…
Τα σετ: 25-22, 22-25, 20-25, 19-25.

Αναλυτικά το παιχνίδι

Μπροστά σε ένα κατάμεστο γυμναστήριο η ομάδα μας ξεκίνησε εντυπωσιακά και από την αρχή πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Α.Ο. Πρέβεζας συνέχεια ήταν πίσω και μας κυνηγούσε, όμως η ομάδα μας με τους Λ. Αθανασίου, Τσίνα να είναι ασταμάτητοι επιθετικά, ξέφυγε μετά τα μισά του σετ 5 πόντους 22-17 και 24-19. Ο Α.Ο. Πρέβεζας με τους Ζήση, Πηλιοκάτερο πρωταγωνιστές καταφέρανε να μειώσουν 24-22, όμως ο Τσίνα τελείωσε το σετ 25-22, προηγούμενοι 1-0.

Στο 2ο σετ ο Α.Ο. Πρέβεζας ανέβασε την απόδοσή του, μας πίεσε από το σέρβις και το σετ πήρε μια σπάνια ομορφιά, αποζημιώνοντας τους φιλάθλους με πολλές άμυνες, φάσεις διαρκείας και πραγματικά πολύ ωραίο Βόλεϊ. Μέχρι τα μισά υπήρχε απόλυτη ισορροπία, όταν και ο Σακκάς με πολύ καλό σέρβις μας χάλασε την υποδοχή, η επίθεσή μας έγινε προβλέψιμη και ξέφυγαν οι Πρεβεζιάνοι 16-20. Η ομάδα μας δεν τα παράτησε, κυνήγησε το σετ, μείωσε σε 20-22 και 21-23, όμως η ομάδα του Γρηγόρη Τσεκούρα με τον Πηλιοκάτερο πήρε το σετ 22-25 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Α.Ο. Πρέβεζας με την ψυχολογία υπέρ του, επέβαλε το ρυθμό του στο 3ο σετ και πήρε μια διαφορά 5 πόντων 7-12. Η άμυνά μας με τους Καλλιμάνη, Αθανασίου μας κράτησαν κοντά στο σκορ, ο Κωστανίκος με το έξυπνο παιχνίδι του, αλλά και τον Μπίκα να τελειώνει όλους τους 1ους χρόνους, ροκάνισαν την διαφορά και μειώσαμε σε 17-19. Τρία συνεχόμενα χαμένα σέρβις μας έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Πρέβεζας που με 20-25 προηγηθήκανε 1-2 στα σετ.

Στο 4ο σετ η ομάδα μας με εμφανή στα πρόσωπα των παικτών την κούραση από την απροπονησία, όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά και κατέθεσε την ψυχή της στον αγωνιστικό χώρο. Από την αρχή διατηρούσαμε μια διαφορά 2 πόντων, διαφορά που την αυξήσαμε στους 4 , 16-12, όταν και ο προπονητής της Πρέβεζας πήρε το 1ο του time-out. Η τύχη δεν μας ήθελε  και ο καλύτερός μας παίκτης επιθετικά ο Τσίνα, μετά από απίστευτες άμυνες του λίμπερο μας Καλλιμάνη, μένοντας και από δυνάμεις κάρφωσε τρεις φορές χωρίς μπλοκ άουτ, δίνοντας την ευκαιρία στην Πρέβεζα αρχικά να ισοφαρίσει και μετέπειτα να περάσει μπροστά με 16-17, τρέχοντας ένα σερί 0-5. Ο Μπίκας με 1ους χρόνους και ο Κωστανίκος με το μπλοκ μας κρατούσε ζωντανούς, όμως δεν έφτανε αυτό και ο Α.Ο. Πρέβεζας με καλύτερη φυσική κατάσταση και αθλητές που είχανε μέχρι και την Τετάρτη αγωνιστικές υποχρεώσεις πήρε το σετ 19-25 και το παιχνίδι με 3-1 σετ.

Ο Α.Ο. Πρέβεζας που δίκαια κατέκτησε το Κύπελλο, επισφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την ανωτερότητά του, αφού κατέκτησε και το Πρωτάθλημα και ήταν ο απόλυτα κυρίαρχος στην Δυτική Ελλάδα.


Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας με την  λήξη του παιχνιδιού μοίρασε συγχαρητήρια στους αθλητές μας για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλανε και που πραγματικά παίξανε θαυμάσιο Βόλεϊ, κάτι που αναγνωρίστηκε και από τους αντιπάλους.
Είπε στις δηλώσεις του «συγχαρητήρια αρχικά στον Α.Ο. Πρέβεζας για την κατάκτηση του Κυπέλλου, δικαίως φέτος είναι η καλύτερη ομάδα στην Δυτική Ελλάδα και ο αγαπητός μου φίλος Γρηγόρης Τσεκούρας πρέπει να αισθάνεται πολύ υπερήφανος, όπως και όλοι οι Πρεβεζιάνοι. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, που μετά από 50 μέρες-σταματήσαμε 28 Φλεβάρη και με μόλις 4 προπονήσεις καταφέραμε να κοντράρουμε στα ίσια την ομάδα της Πρέβεζας. Δυστυχώς φέτος η χρονιά σημαδεύτηκε από πολλούς τραυματισμούς (Γιώτης, Μπίκας, Καραβασίλης, Κομζιάς, Πλακιάς, Σαλεμής) που μας αποδεκατίσανε και εύχομαι να πέρασε ανεπιστρεπτί.  Τα παιδιά σήμερα πραγματικά καταθέσανε και την ψυχή τους στο γήπεδο, δείξαμε σε όλους ότι είμαστε πραγματικά μια οικογένεια και μόνο υπερήφανοι πρέπει να είμαστε. Εύχομαι καλό Πάσχα σε όλους και μαζί με τον συνάδελφό μου Γιάννη Σταμούλη προετοιμαζόμαστε για την νέα χρονιά, έχοντας πλέον περισσότερα όνειρα και φιλοδοξίες. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας, που δημιούργησαν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και στο τέλος χειροκροτήσανε νικητές και ηττημένους».

Τις απονομές στις ομάδες κάνανε τα μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. Ελευθέριος Βαρέλης και Γεώργιος Γώγος, μαζί με τον Πρόεδρο Αποστόλη Βέτσα.

Η Χρυσή Βίβλος των Κυπελλούχων Ανδρών Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε.
2012-13 Ερμής Ηγουμενίτσας
2013-14 Γ.Σ. ΑΡΤΑ VOLLEY
2014-15 Α.Σ. Γιάννενα
2015-16 Α.Ο. Πρέβεζας

Περισσότερες φωτό από το παιχνίδι και τις απονομές μπορείτε να δείτε στην σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ