Κυπελλο τελος και Α2 με...κυαλια!!!

Η Ε.Ο.Π.Ε. εξέδωσε  μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε συμπληρωματική προκήρυξη για τις Α2 Εθνική κατηγορία καθώς και για την Β΄ Εθνική. Στις Γυναίκες τελικά δημιούργησε την Pre League εν αντιθέσει με τους Άνδρες. Και τα δύο πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών- φανταζόμαστε λόγω κρίσης θα διεξαχθούν σε 4 ομίλους, μάλιστα με ανισομερή αριθμό ομάδων που, μόνο καλό δεν κάνει στο άθλημά μας.
Βέβαια αυτό που μας ενδιαφέρει και
 «πέρασε στα ψιλά» είναι ότι οι Πρωταθλήτριες των Ενώσεων δεν θα ανεβαίνουν απευθείας, αλλά θα δίνουν αγώνες μπαράζ. Και για να γίνουμε πιο σαφείς οι 10 πρωταθλήτριες ομάδες θα σχηματίσουν δύο ομίλους των πέντε (5) ομάδων, με τις τρεις (3) πρώτες κάθε ομίλου να ανεβαίνουν στην Α2 Εθνική κατηγορία.  Συνολικά στους Άνδρες ο αριθμός των σωματείων θα είναι 32 την σαιζόν 2018-19 και στις Γυναίκες 26.
Στον έναν όμιλο του Νότου θα παίζουν μπαράζ οι Πρωταθλητές ΕΣΠΕΔΑ (Δυτική Αττική), ΕΣΠΕΑΑ (Ανατολική Αττική), ΕΣΠΕΠ (Πελοπόννησος), ΕΣΠΕΚ (Κρήτης), Ζ΄ Περιφέρεια (Νησιά).
 
Στον δεύτερο όμιλο του Βορρά οι Πρωταθλητές ΕΣΠΕΘ (Θεσσαλονίκη), ΕΣΠΕΘ (Θράκη-Αν. Μακεδονία), ΕΣΠΕΜ (Δυτική Μακεδονία), ΕΣΠΕΚΕΛ (Κεντρικής Ελλάδας-Θεσσαλίας), Ε ΣΠΕΔΕ (Δυτική Ελλάδα).  
Η εκτίμησή μας είναι ότι τα επαρχιακά σωματεία πολύ δύσκολα πλέον θα μπορούν να ανταγωνιστούν αυτά των μεγάλων περιφερειών και η Α2  
τα επόμενα χρόνια κατά μεγάλο ποσοστό θα στηρίζεται σε σωματεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πελοποννήσου και Θράκης. Οι υπόλοιπες περιφέρειες σιγά σιγά θα εξαλείψουν από το χάρτη του Βόλεϊ.
Στην Συμπληρωματική προκήρυξη υπάρχει και άλλο ένα αρνητικό, στο Κύπελλο πλέον δεν θα συμμετέχουν τα σωματεία της Β΄ Εθνικής, αλλά μόνο της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Το Κύπελλο ήταν γιορτή για τις μικρές πόλεις και τα μικρά σωματεία και έδινε ένα εξτρά κίνητρο στους αθλητές-τριες για διάκριση και, που αγκαλιάστηκε από όλα τα σωματεία, μας …τελείωσε από φέτος!!!
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην Συμπληρωματική Προκήρυξη της Ε.Ο.ΠΕ.