Final-four Παγκορασιδων: Και ομως μπορουσαμε...

Επανάληψη του περυσινού τελικού στο πρωτάθλημα Παγκορασίδων. Φιλαθλητικός και Ηρακλής θα διεκδικήσουν το τρόπαιο και την κούπα του πρωταθλητή.  Ο μεν Φιλαθλητικός νίκησε στον 1ο ημιτελικό τον Πανηπειρωτικό 3-1 σετ, ο  δε Ηρακλής νίκησε την ομάδα μας στο 2ο ημιτελικό με 3-0 σετ, σε ένα παιχνίδι όπου κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στην εμπειρία των παικτριών της Γιαννιώτικης ομάδος. Η ομάδα μας μπορούσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ηρακλή, όμως μετά τον 18ο πόντο στα δύο πρώτα σετ και ενώ είχαμε διαφορά τεσσάρων (4) και πέντε (5) πόντων, δεν μπορέσαμε να την υπερασπιστούμε. Στο 3ο σετ βρεθήκαμε από νωρίς πίσω στο σκορ κάναμε την αντεπίθεσή μας στο τέλος, μειώσαμε σε 21-22, όμως το άγχος μας λύγισε και πάλι.

1
ος ημιτελικός ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ – ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ: 3 – 1
Σε ένα κατάμεστο γυμναστήριο που χειροκροτούσε τις προσπάθειες των αθλητριών και των δύο ομάδων ο Φιλαθλητικός ξεκίνησε με ενθουσιασμό, ήταν εντυπωσιακός επιθετικά και πήρε εύκολα το 1
ο σετ 25-14. Στο 2ο το έργο του ήταν ακόμη πιο εύκολο, ούτε σε προπόνηση δεν θα είχε τόσο εύκολο έργο και με 25-06 προηγήθηκε 2-0.
Η εύκολη επικράτηση του όμως, και οι φωνές του προπονητή της Γιαννιώτικης ομάδος Βασίλη Λαγού αλλάξανε την εικόνα του παιχνιδιού, ο Πανηπειρωτικός από κομπάρσος έγινε πρωταγωνιστής και κέρδισε το σετ 22-25 μειώνοντας σε 2-1, δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.
Με ανεβασμένη ψυχολογία προηγήθηκε στα μισά 8-12, όμως ήταν η σειρά του Φιλαθλητικού να ξυπνήσει και τρέχοντας ένα σερί 15-4 πήρε το σετ 25-16 και το παιχνίδι με 3-1.
Περισσότερες φωτό στην επίσημη σελίδα μας στο facebook...


2
ος ημιτελικός Γ.Σ. ΑΡΤΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 0 – 3
Από την αρχή η ομάδα μας είχε προβάδισμα τριών (3) πόντων
και παρά τα πολλά χαμένα σέρβις (συνολικά 9 στο σετ) μέχρι τον 18
ο πόντο δεν χάσαμε ποτέ την κεφαλή στο σκορ. Τρεις λανθασμένες επιθέσεις και δύο κακές υποδοχές σε εύκολα σέρβις,  βάλανε μπροστά τον Ηρακλή που έκανε το 18-16, 18-21 και ψύχραιμα πήρε το σετ 20-25.
Καρμπόν εικόνα και στο 2
ο σετ, μάλιστα προηγηθήκαμε και 18-13, αλλά και πάλι ανόητα λάθη κυρίως στον αμυντικό τομέα, εκεί όπου ο Ηρακλής δεν άφησε κανένα σκουπίδι να πέσει κάτω και έλλειψη ψυχραιμίας στην επίθεση ανέτρεψαν την κατάσταση και με σερί 1-12 η Γιαννιώτικη ομάδα πήρε το σετ 19-25, προηγούμενη 2-0.
Στο 3
ο σετ ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, ο Ηρακλής ήταν αυτός που μας πίεσε από το σέρβις, αναγκάζοντάς μας σε πολλά λάθη. 5-9, 12-16, 16-22 ήταν η διακύμανση του σετ όταν και ξυπνήσαμε. Τρέχοντας ένα σερί 5-0 μειώσαμε σε 21-22, χάσαμε το σέρβις με την Παπαδημητρίου και ο Ηρακλής άντεξε κατακτώντας το σετ 22-25, παίρνοντας ταυτόχρονα την πρόκριση στον τελικό.
Έπαιξαν για την ομάδα μας Βαρέλη, Σάρκα, Νταούλια, Παπαδημητρίου, Σεντόρη, Λαϊνά/ Πορτοβάρα, Χρ. Κόκκινου, Δ. Κόκκινου, Ζυγούρη.    
Περισσότερες φωτό στην επίσημη σελίδα μας στο facebook...
Αύριο Σάββατο στις 4:00 μ.μ. η ομάδα μας θα διεκδικήσει την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο με αντίπαλο την ομάδα του Πανηπειρωτικού, ενώ δύοώρες αργότερα στις 6:00 μ.μ. ο Φιλαθλητικός θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή με στόχο τον τίτλο του Πρωταθλητή της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε.