Ηττα απο Πρεβεζα και κατακτηση 2ης θεσης


Την ήττα γνώρισαν σήμερα οι Παγκορασίδες μας από τον Φιλαθλητικό
 Πρέβεζας (1) με 1-3 σετ. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών της αφού η προσπάθεια που κατέβαλε απέδωσε καρπούς μόνο στο 1ο σετ. Με αυτή την ήττα (2η από τον Φιλαθλητικό  (1) στο φετινό πρωτάθλημα Παγκορασίδων)  η ομάδα μας κατέκτησε την 2η θέση στην κανονικά διάρκεια του πρωταθλήματος και ταξιδεύει στο Αγρίνιο για την νοκ-άουτ φάση των 8 όπου θα έρθει αντιμέτωπη με τον 1ο από τον Δ’ Όμιλο. Ο προπονητής μας δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των αθλητριών καθώς όπως ανέφερε στην χτεσινή προπόνηση ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να το «χτυπήσουμε».
Τα σετ 25-20, 19-25, 20-25, 20-25.
Σκιαγράφηση των σετ:

Το 1ο σετ ήταν αμφίρροπο μέχρι το 8-8. Η Βαρέλη όμως με πιεστικό σέρβις και πολύ καλές άμυνες όλης της ομάδος μας προηγηθήκαμε 10-08. Ήταν η στιγμή που η Πρέβεζα πάτησε γκάζι και προηγήθηκε 10-12. Μετά από ένα
time-out του προπονητή μας, τα κορίτσια μας «συμμορφώθηκαν» και με κατάκτηση δύσκολων πόντων η ομάδα μας προηγήθηκε 20-14. Μία επίθεση από την Ντούσκου και πιεστικά σέρβις από την ίδια έφτασε το σκορ στα ίσια. (20-20) Κατάκτηση κρίσιμων πόντων από την ομάδα μας και δυνατά σέρβις από Σεντορη, Πορτοβάρα και Βαρέλη όπου η ομάδα μας κατέκτησε το 1ο σετ με 25-20.
Στο 2
ο σετ η ομάδα της Πρέβεζας ξεκίνησε δυναμικά και προηγήθηκε 6-0. Παρόλο το time-out του προπονητή μας οι διακόπτες μας είχαν σβήσει… Η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει πόντο πριν το 00-09, όπου ένα λάθος της Πρέβεζας έφερε την κάτακτηση του 1ου πόντου σε αυτό το σετ. Χαμένο σέρβις από Λαϊνά και το σκορ διευρύνεται σε 01-11. Συνεχόμενοι άσσοι Σεντόρη με το σκορ να διακυμαίνεται στο 05-13. Η Πρέβεζα με την Ντούσκου στο σέρβις αύξησε την διαφορά στο 06-15. Για την ομάδα μας στο σέρβις η Βαρέλη, προσπαθώντας να καλύψει την διαφορά φτάνει το σκορ σε 12-15, δημιουργώντας αμυντικές δυσλειτουργίες στην Πρέβεζα. Αμέσως η Πρέβεζα αντέδρασε με την Στεφάνη στο σέρβις κάνοντας το σκορ 13-18 δημιουργώντας ότι προβλήματα τους είχαμε κάνει πιο πριν. Σειρά της Σάρκα στο σέρβις, όπου μείωσε την διαφορά σε 14-18. Η ομάδα μας προσπαθούσε να κερδίσει το σετ βάζοντας λιθαράκι-λιθαράκι (έναν-έναν πόντο), όμως η Πρέβεζα με καλύτερες αποδόσεις σε σέρβις, επιθέσεις και άμυνες κέρδισε το 2ο σετ με 19-25. Ήταν η στιγμή που οι Παγκορασίδες μας έχασαν την 1η θέση για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, που θα μπορούσαν να κατακτήσουν με νίκη του σημερινού παιχνιδιού μόνο με 3-0 σετ, καθώς είχαμε χάσει στην έδρα τους με το ίδιο σκορ.
Λίγο οι φωνές, λίγο η ψυχραιμία των κοριτσιών μας χωρίς να δείχνουν καταβεβλημένες από τα πικρόχολα και δυσάρεστα συναισθήματα έφεραν την ομάδα μας μπροστά στο σκορ με 06-02. Η Βαρέλη με μια εκπληκτική επίθεση και σέρβις «φωτιά» προσπάθησε να διευρύνει την διαφορά, όμως με κάποια λάθη της Νταούλια στην μπροστινή ζώνη έφεραν το σκορ σε πλήρη ισορροπία. (08-08) Η ομάδα μας προηγήθηκε με 2 επιθέσεις της Βαρέλη από την πίσω ζώνη σε 10-08. Η Πρέβεζα, όμως δεν παρέδωσε τα όπλα αφού όχι μόνο πέρασε μπροστά στο σκορ με 16-17 έχοντας την Στεφάνη να πυροβολά από το 2. Το
time-out από τον προπονητή μας βοήθησε κατά πολύ της την ομάδα μας αφού με μια επίθεση της Βαρέλη και σέρβις της ίδιας έφτασε το σκορ 18-18. Η Πρέβεζα στο σέρβις με την Κοτζαμουράτογλου ήρθε μπροστά στο σκορ με 19-21. Πρώτοι χρόνοι από την Ντούσκου για Πρέβεζα έφεραν το σκορ σε 20-25 όπου κέρδισαν και το σετ, προηγουμένη 1-2 στα σετ. 
Απόλυτη ισορροπία υπήρχε στην αρχή του 4ου σετ κάνοντάς το αμφίρροπο με 04-04. Η Ντούσκου και η Στεφάνη μετέπειτα για την Πρέβεζα με τα δυνατά σέρβις τους αποδιοργάνωσαν την υποδοχή μας και προηγήθηκαν 05-08. Η Πρέβεζα έχοντας το προβάδισμα στο σκορ και δίχως να υποπέφτει σε δικά της λάθη διεύρυνε την διαφορά στους 5. (08-13). Χαμένο σέρβις από την πασαδόρο της Πρέβεζας αλλά ξανά δικά μας λάθη έφεραν το σκορ σε 10-15. Άσσος της Σεντόρη όμως ύστερα 2 λάθη της ίδιας αύξησαν την διαφορά στους 7.  Αλλαγή Σεντόρη, Νταούλια με Πορτοβάρα, Κόκκινου Χρ. να εισέρχονται στο παιχνίδι αντίστοιχα διεύρυναν ακόμη περισσότερο την διαφορά. (12-21) Η Βαρέλη προσπάθησε για το αδύνατο, παίρνοντας 4 άσσους αλλά ο παράγοντας-κούραση ήρθε στο προσκήνιο… Αν και το σκορ ήταν 16-23, η ομάδα μας δεν σταμάτησε να προσπαθεί αφού πήρε 4 συνεχόμενους πόντους. Όμως με 2 λάθη στο τέλος έφεραν την Πρέβεζα νικήτρια του αγώνα με 20-25 το σκορ και 3-1 σετ.

Γ.Σ. ΑΡΤΑ VOLLEY: Βαρέλη, Νταούλια, Παπαδημητρίου, Σεντόρη, Λαϊνά, Σάρκα/ Πορτοβάρα, Κόκκινου Χρ., Κόκκινου Δ., Ζυγούρη.
Φιλαθλητικός Πρέβεζας (1): Ντούσκου, Στεφάνη, Σακκά Αικ., Τόλιου, Αρμπυρού, Κοτζαμουρατόγλου/ Ρούσσου, Σακκά Σ.

Επιμέλεια άρθρου: Θεοδώρα Πορτοβάρα