Η Δυναμικη των ομαδων στο νεο πρωταθλημα Ανδρων της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε.

Το πρωτάθλημα Ανδρών έχει πρεμιέρα την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και στον μαραθώνιο του φέτος ρίχνονται επτά (7) σωματεία. Αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο περυσινός φιναλίστ Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων που όχι μόνο κράτησε τον βασικό του κορμό, αλλά και ενισχύθηκε με τον Φίλιππο Μάντζιο παίκτη ανωτέρων κατηγοριών. Τα υπόλοιπα σωματεία που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα είναι Α.Σ. Γιάννενα, Ερμής Ηγουμενίτσας, Α.Ο. Πρέβεζας, Βολίδα Κέρκυρας, Φ.Ε. Ιωαννίνων και η ομάδα μας
Ο Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων περυσινός φιναλίστ με την ενίσχυση του Φίλιππα Μάντζιου (πέρυσι αγωνιζόταν στην Α.Ε.Κ.) και με τον βασικό του κορμό να ανανεώνει, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα έχει αντίπαλο στο πρωτάθλημα. Παναγιώτης Κυπριανός, Πέτρος Κυπριανός, Φώτης Γεωργάκης, Λευτέρης Τάνας , Ιάσωνας Μάντζιος μαζί με τον Φίλιππα Μάντζιο αναμένεται να είναι η εξάδα που πάνω της θα στήσει το οικοδόμημα ο Βασίλης Θεοδωράκης για την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία. 

Ο Α.Σ. Γιάννενα όπως και τα προηγούμενα χρόνια δεν θα είναι αμελητέα ποσότητα, θα είναι αρκετά ανταγωνιστικός, έχοντας στην εξάδα έμπειρους αθλητές . Χρήστος Σανσαρίδης, Γιάννης Αποστόλου, Κώστας Κλούρας, Νίκος Στουγιάννος αναμένεται να σηκώσουν το μεγάλο βάρος στην νέα προσπάθεια , με προπονητή τον Κώστα Τσιούπη



Ο Ερμής Ηγουμενίτσας αποδυναμώθηκε με την αποχώρηση του Χριστάρα, όμως δεν παύει να είναι ένας ισχυρός αντίπαλος και ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο final-four. Φίλιππος Μπούτρης, Νέστορας Νίκου, Πέτρος Νίκου και Γιάννης Βαμβέσος είναι τα βαριά του χαρτιά. Ο τελευταίος θα είναι και φέτος προπονητής στην ομάδα θέλει να «βάλει στο παιχνίδι» και μικρά παιδιά που προέρχονται από τις Ακαδημίες του συλλόγου.

Η Βολίδα Κέρκυρας μια παραδοσιακή δύναμη στο Βόλεϊ της Δυτικής Ελλάδας, μετά από δύο συνεχόμενες σαιζόν που έμεινε εκτός
final-four, επανέρχεται φέτος πιο δυναμικά και με την επιστροφή του ηγέτη της Αλέξη Καρδάμη στοχεύει ψηλά. Το μόνο μελανό σημείο  ότι δεν υπάρχουν μικρά παιδιά και για άλλη μια χρονιά θα στηριχθεί στην «γερουσία», αθλητές που πληρώνουν από την τσέπη τους, στηρίζοντας το Κερκυραϊκό Βόλεϊ.

Ο Α.Ο. Πρέβεζας  με πολλά νέα παιδιά στην 12άδα και μόνιμο προπονητή τον Γρηγόρη Τσεκούρα θέλει το κάτι παραπάνω φέτος. Πριν δύο σαιζόν ήταν η πρωταθλήτρια ομάδα της Ε.Σ.ΠΕ.ΔΕ. και από την κορυφή έπιασε πάτο, τερματίζοντας πέρυσι στην 6η θέση. Φέτος οι πρωταθλητές στους Παίδες, Εφήβους ωριμάσανε και με μόνο μεγάλο τον Κώστα Χατζή στοχεύουν ψηλά και αυτό δείξανε στα φιλικά της προετοιμασίας, όπου όχι μόνο κερδίζανε, αλλά και παίζανε και ωραίο Βόλεϊ.

Η Φ.Ε. Ιωαννίνων  τελευταία του βαθμολογικού πίνακα πέρυσι είναι η Πρωταθλήτρια του καλοκαιριού κάνοντας πολλές μεταγραφές, με πιο σημαντική αυτή του Άγγελου Μπάμπη από τον Α.Ο. Πρέβεζας. Ο Δημήτρης Καλογήρου προσπαθεί μετά από χρόνια να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα και  βασικός πυλώνας του είναι ο γιός του Βαγγέλης που αγωνίζεται στη θέση του πασαδόρου. 

 

Τέλος η ομάδα μας για άλλη μια χρονιά αποδυναμωμένη – κάθε πέρυσι και καλύτερα θα επιδιώξει να μπει στην 4άδα, στόχος βέβαια αρκετά δύσκολος. Και αυτό γιατί την τελευταία στιγμή αποχωρήσανε παίκτες κλειδιά της βασικής εξάδας (Κώστας Κυριακίδης, Κέρι Τσίνα, Χριστόφορος Γιώτης), ενώ με τη λήξη της σαιζόν είχαμε αποχωρήσει και οι Φάνης Κομζιάς, Κώστας Πλακιάς. Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας έχει προωθήσει στην μεγάλη ομάδα πολλούς αθλητές γεννηθέντες το 2002-03 (Παμπαίδες) και με την εμπειρία των «μεγάλων» Διονύση Κουτσούπα, Στάθη Μπίκα, Λέο Σάνκα-Παπανάτσιο, Στράτο Αντωνίου, Γεώργιου Σαλεμή, αλλά και των νεοαποκτηθέντων Χρήστο Κωστούλα, Γιάννη Μαραγγιανό θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, με στόχο πάνω από όλα το καλό Βόλεϊ. Οι μικροί που θα πλαισιώσουν τους παραπάνω είναι Σπύρος Αναστασιάδης, Γεώργιος Αναστασιάδης, Χρήστος Βούλγαρης, Στέλιος Στόγιας, Σπύρος Ντάλιας, Πάνος Βασιούλας, Παύλος Στεργιούλης, Νίκος Σκήπος.