Δευτερη νικη στο πρωταθλημα οι Ανδρες μας!!!

Το πρώτο καθαρό τρίποντο στο πρωτάθλημα πανηγύρισαν οι Άνδρες μας, επιβληθήκανε της Φ.Ε. Ιωαννίνων με 3-0 σετ. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα, μια νίκη που μας κρατάει ζωντανούς στο κυνήγι της 4ης θέσης και της συμμετοχής μας στα play-off. Για πρώτη φορά ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας είχε λύσεις από τον πάγκο και έδωσε ταυτόχρονα χρόνο συμμετοχής στους δύο μικρούς (Στεργιούλη, Ντάλια), μένοντας ευχαριστημένος  από την εμφάνισή τους. Όλοι όσοι αγωνίστηκαν πρόσθεσαν το δικό τους λιθαράκι στην νίκη της ομάδος μας που απειλήθηκε μόνο στο 3ο σετ. Και ήταν Σαλεμής, Παπανάτσιος-Σάνκα, Μπίκας, Αντωνίου, Κυριακίδης, Κουτσούπας λ./ Πλακιάς, Τσίνα, Ντάλιας, Στεργιούλης.
Τα σετ: 25-15, 25-19, 25-22.
Στο άλλο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής ο Α.Ο. Πρέβεζας πετυχε μεγάλη νίκη επί του Α.Σ. Γιάννενα με 3-2 σετ, ενώ το παιχνίδι Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων - Βολίδα Κέρκυρας αναβληθήθηκε κατόπιν συμφωνίας των δύο σωματείων για τις 7 Ιανουαρίου 2018. Για την  βαθμολογία πατήστε ΕΔΩ.

Αναλυτικά το παιχνίδι
Πόντο-πόντο πηγαίναμε στο 1ο σετ μέχρι το 9-9 όταν και ξεφύγαμε δύο πόντους 11-9. Ενώ είχαμε καλά τελειώματα επιθετικά το πρόβλημά μας ήταν αμυντικό αλλά και στην υποδοχή κάναμε ανόητα λάθη. Με όπλο το μπλοκ ξεφύγαμε στα μισά τρεις πόντους 16-13 και με τον Σαλεμή στο σέρβις πήραμε διαφορά ασφαλείας 21-14. Ήταν το σημείο που και στην αντεπίθεση είχαμε υψηλά ποσοστά, με το λίμπερό μας Διονύση Κουτσούπα να τροφοδοτεί άριστα τον πασαδόρο μας. Εύκολα πήραμε το σετ 25-15 προηγούμενοι 1-0.
Με την ψυχολογία υπέρ μας είχαμε εκρηκτικό ξεκίνημα προηγηθήκαμε 6-0 με τον προπονητή της Γιαννιώτικης ομάδος να παίρνει time-out.
Ο ρυθμός μας ήταν καταιγιστικός και προηγηθήκαμε 10-2, με τους Πλακιά, Σάνκα-Παπανάτσιο, Μπίκα, Τσίνα να είναι ασταμάτητοι. Οι αλλαγές του προπονητή μας αποσυντόνισαν για λίγο την ομάδα μας, η Φ.Ε.Ι. πίεσε στο σέρβις με τους Θεόπιστο, Καλογήρου και μάζεψε την διαφορά στους 4 πόντους στα μισά 15-11. Το time-out του προπονητή μας ηρέμησε την ομάδα που αμέσως ανέβασε την διαφορά στους 7 πόντους 21-14 και μέσα οι δύο μικροί Ντάλιας στη θέση του Σαλεμή και Στεργιούλης στη θέση του Μπίκα. Η Φ.Ε.Ι. με τον Αγγέλη αυτή την φορά στο σέρβις μας χάλασε την υποδοχή, παίρνοντας ταυτόχρονα και τρεις άσσους, μειώνοντας σε 21-18. Είχαμε όμως λύσεις και με 25-19 κατακτήσαμε το δεύτερο σετ, προηγούμενοι 2-0.
Στο 3ο σετ η ομάδα μας χαλάρωσε, έχοντας προβλήματα σε υποδοχή και ανάπτυξη, με αποτέλεσμα οι επιθετικοί μας να κάνουν πολλά λάθη. Η Φ.Ε.Ι. μετά το 5-5 ανέβασε στροφές και πήρε διαφορά τριών πόντων 6-9, 8-11 και 11-14. Δύο αλλαγές του προπονητή μας, αλλάξανε το σκηνικό και με πρωταγωνιστές Κυριακίδη, Πλακιά, Μπίκα ισοφαρίσαμε 14-14. Όμως δεν είχαμε διάρκεια και η ομάδα των Ιωαννίνων πήρε διαφορά 5 πόντων 15-20 με τον Θεόπιστο από το σέρβις να μας κάνει μεγάλη ζημιά. Ένα πιαστό στον πασαδόρο της Φ.Ε.Ι. ήταν η αφορμή να διαμαρτυρηθεί έντονα ο προπονητής της Δημήτρης Καλογήρου αντικρίζοντας την Κόκκινη κάρτα του κ. Παπαγεωργίου. Μάλιστα υπήρξε και συνέχεια, ο Μπάμπης είπε τα «γαλλικά» του στον κ. Παπαγεωργίου, δείχνοντας και σε αυτόν κόκκινη κάρτα, με το σκορ να γίνεται 18-20. Εκμεταλλευόμενοι τα νεύρα της φιλοξενούμενης ομάδος ισοφαρίσαμε 21-21 και με επιθετικούς άξονες τους Κυριακίδη, Αντωνίου, Τσίνα κατακτήσαμε το σετ 25-22 και το παιχνίδι με 3-0.
Πλούσιο φωτορεπορτάζ στην σελίδα μας στο facebook.