Χάσαμε και στον μικρό τελικό - Πρωταθλητής ο Ηρακλής


Μετά την χθεσινή ήττα από τις Ελπίδες Λευκάδας στον 2ο ημιτελικό, σε ένα παιχνίδι όπου παρουσιαστήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων, χάσαμε σήμερα στον μικρό τελικό από τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας με 3-0 σετ και τερματίσαμε τελικά στην 4η θέση. Την 3η θέση κατέκτησε ο Φιλαθλητικός και την 2η οι Ελπίδες Λευκάδας που φέτος ξεπεράσανε τον εαυτό τους και δείξανε ότι είναι ανερχόμενη δύναμη στο Βόλεϊ στη Δυτική Ελλάδα.

Πρωταθλητής
αναδείχθηκε ο Ηρακλής Ιωαννίνων που νίκησε εύκολα 3-0 (25-08, 25-11, 25-04) στον τελικό τις Ελπίδες Λευκάδας, ο Ηρακλής που είναι βάση αριθμών και επιτυχιών το καλύτερο σωματείο στην Δυτική Ελλάδα και για μας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ο Ηρακλής φέτος όχι μόνο κατάφερε να παραμείνει στην Α2 με τις Γυναίκες, αλλά και κατέκτησε όλους τους ηλικιακούς τίτλους (Νεανίδων, Κορασίδων και Παγκορασίδων στην Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε.).
Η ομάδα μας αντίθετα με τον ημιτελικό έπαιξε πολύ καλό Βόλεϊ, κόντραρε στα ίσια τον Φιλαθλητικό και λυγίσαμε στις λεπτομέρειες, ειδικά στο 3ο σετ, όταν και το χάσαμε 27-25. Στο σετ αυτό προηγηθήκαμε ακόμη και με 8 πόντους 11-19, όμως ο Φιλαθλητικός με πρωταγωνίστρια την Παναγιωτίδου κατάφερε να μας το γυρίσει. Βέβαια και εμείς δεν  είχαμε την εμπειρία και την υπομονή, αφού φτάσαμε σε δύο set-ball 23-24, 24-25, όμως δεν τελειώσαμε εύκολες μπάλες και το χάσαμε 25-27. Τα δύο πρώτα σετ τα χάσαμε 25-18, 25-18.
Κορυφαίες για την ομάδα ήταν οι:  Ν. Σωτηρίου και Ε. Σωτηρίου
Ο κ. Σταμούλης χρησιμοποίησε τις Νεφέλη Σωτηρίου, Ελπινίκη Σωτηρίου, Θεοδώρα Πορτοβάρα, Κατερίνα Προτοντουάρι, Θεοδώρα Κοσμά, Θεοδώρα Βαρέλη, Ιωάννα Δημοθεόδωρου, Αλεξάνδρα Δημοθεόδωρου.

Ο προπονητής μας Γιάννης Σταμούλης είχε ανάμικτα συναισθήματα από το final-four και είπε «για μας όλο το τουρνουά ήταν το 1ο παιχνίδι με τις Ελπίδες, όπου αν κάναμε παρόμοια εμφάνιση όπως την σημερινή με τον Φιλαθλητικό θα κερδίζαμε εύκολα και θα φτάναμε στην κορυφή μας. Παραπάνω δεν μπορούσαμε φέτος. Ηρακλής και Φιλαθλητικός ήταν πραγματικά ομάδες που έπαιζαν Βόλεϊ και μάλιστα με διάρκεια και τους δίνω συγχαρητήρια. Ειδικά στον Ηρακλή Ιωαννίνων και τον Κώστα Ζιώγο που για μας είναι πρότυπο σωματείο και θέλουμε πραγματικά στο μέλλον να τους μοιάσουμε.
Όμως δεν πρέπει να ισοπεδώσουμε και την προσπάθεια της ομάδος μας που οι 8 στις 10 κοπέλες πρώτη χρονιά παίξανε φέτος Βόλεϊ και είναι επιτυχία μας που φτάσαμε έως εδώ, κατακτώντας τελικά την 4η θέση στην Περιφέρεια. Εύχομαι να δουλέψουν περισσότερο τα επόμενα χρόνια με μένα και τον συνάδελφό μου Αποστόλη Πορτοβάρα και θα φτάσουμε ψηλά. Εκτός από τα συγχαρητήριά μου σε όλες τις αθλήτριες εύχομαι Καλό Καλοκαίρι να έχουμε, δίνοντας ραντεβού για το Σεπτέμβριο».