Το φετινό ταξίδι μας (Μέρος 2ο)


Συνεχίζουμε την ανασκόπηση με τις Γυναίκες μας και το φετινό τους ταξίδι, που τα είχε όλα. Πρόκριση, προώθηση νέων αθλητριών στην βασική ομάδα, τραυματισμούς, αλλά και καλά πλασαρίσματα στις ηλικιακές κατηγορίες.


Γυναίκες

Στόχος μας
όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα ήταν η κατάκτηση της 2ης θέσης στον όμιλο και η πρόκριση στην 4άδα και στα play-off ανόδου προς την Α2 Εθνική κατηγορία. Αυτό επιτεύχθηκε, πετυχαίνοντας 3 νίκες, όπως και οι Ελπίδες Λευκάδας - ισοβαθμίσαμε σε νίκες και σετ (χάσαμε στην Λευκάδα 3-1, νικήσαμε στην έδρα μας με το ίδιο σκορ) όμως υπερισχύσαμε σε διαφορά πόντων και προκριθήκαμε εμείς.

Στη δεύτερη φάση στα play-off γνωρίσαμε 6 ήττες από σαφώς καλύτερες ομάδες, όμως τα κέρδη μας θα φανούν την επόμενη σαιζόν, αφού προωθήσαμε στην βασική εξάδα αθλήτριες με μόνο 2 χρόνια προπονητικής εμπειρίας, αθλήτριες γεννηθέντες το 1998, 99 και 2000.
Οι αθλήτριες που σηκώσανε το βάρος όλη την σαιζόν ήτανε Χριστίνα Δαλακλή, Βάσω Πραμαγκιούλη, Ναταλία Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνα Μπίκα, Δήμητρα Φασουλή, Βιβή Κουρκούτα, Λευκωθέα Καραβάτσιου, Ελένη Πλακιά, Αναστασία Δήμου, Άννα Ζιώβα, Ναταλία Μίγδου, Ελπινίκη Σωτηρίου και Νεφέλη Σωτηρίου.

 

Νεάνιδες

Την 5η θέση πίσω από τις τρεις Γιαννιώτικες ομάδες (Ηρακλής, Φ.Ε. Ιωαννίνων, Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων) και τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας, αλλά με πολύ καλές εμφανίσεις κατέκτησαν οι Νεανίδες μας. Βολίδα Κέρκυρας και Φιλία Άρτας ήταν οι ομάδες που πετύχαμε νίκες και τις περάσαμε στη βαθμολογία, ενώ χάσαμε 3-2 σετ από τον Α.Γ.Σ.Ι., 3-0 από Ηρακλή Ιωαννίνων και 3-1 από Φ.Ε.Ι. στο πρωτάθλημα του ενός γύρου.
Την ομάδα των Νεανίδων αποτέλεσαν οι Λευκωθέα Καραβάτσιου, Σοφία Μαργώνη, Βιβή Κουρκούτα, Αναστασία Ναξάκη, Σοφία Μανώλη, Αναστασία Δήμου, Άννα Ζιώβα, Δέσποινα Καυκιά, Μαρία Γούλα, Ναταλία Μίγδου, Ελπινίκη Σωτηρίου και Νεφέλη Σωτηρίου.

 

Κορασίδες


Στο πρωτάθλημα Κορασίδων αρχικά πετύχαμε το στόχο μας, προκριθήκαμε στις 6 καλύτερες ομάδες της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. σημειώνοντας μόνο νίκες στον όμιλο μας επί του Κωστή Παλαμά Μεσολογγίου, Παναιτωλικού και Α.Γ.Ο. Φιλιππιάδας. Στην 2η φάση οι τραυματισμοί της Ζιώγα και Μίγδου αποδείχθηκαν δυσαναπλήρωτα κενά και αυτές που κλήθηκαν να τις αντικαταστήσουν δεν είχαν την εμπειρία και το ειδικό βάρος, με αποτέλεσμα να γνωρίσουμε μόνο ήττες από Φιλαθλητικό Πρέβεζας και Φιλία Άρτας, με συνέπεια να αποκλειστούμε από την τελική φάση και το final-four.
Στην ομάδα των Κορασίδων συμμετείχανε οι: Άννα Ζιώβα, Ναταλία Μίγδου, Αναστασία Δήμου, Δέσποινα Καυκιά, Μαρία Γούλα, Ελπινίκη Σωτηρίου, Νεφέλη Σωτηρίου, Βερόνικα Παπαγεωργίου, Θεοδώρα Πορτοβάρα και Δήμητρα Σβεντζούρη.

 

Παγκορασίδες

Απομένει ένα παιχνίδι
με τις Ελπίδες Λευκάδας για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, με την ομάδα μας να πετυχαίνει 6 νίκες, ενώ ηττηθήκαμε 3 φορές και η κατάκτηση της 3ης θέσης δεν μας ικανοποιεί. Και αυτό γιατί στα δύο πρώτα παιχνίδια με Ελπίδες στη Λευκάδα, Φιλαθλητικό στην Πρέβεζα όπου ηττηθήκαμε 3-2 και 3-0 αντίστοιχα με το ζόρι συμπληρώσαμε εξάδα και αυτός είναι ο λόγος που μάλλον μένουμε απέξω από το final-four. Η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή με τις 6 συνεχόμενες νίκες και με κορίτσια δύο χρόνια μικρότερα ηλικιακά, που δείξανε ότι αν δουλέψουν σωστά θα πρωταγωνιστήσουν στην Δυτική Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Και είναι οι: Ελπινίκη Σωτηρίου, Βερόνικα Παπαγεωργίου, Χρυσάνθη Σίμου, Νεφέλη Σωτηρίου, Φωτεινή Ρίζου, Θεοδώρα Πορτοβάρα, Θεοδώρα Βαρέλη, Κατερίνα Προτοντουάρι, Θεοδώρα Κοσμά, Αλεξάνδρα Δημοθεόδωρου, Ιωάννα Δημοθεόδωρου, Εύη Παπανδρέου και Μάγδα Καπάρου.

 


Ολοκληρώνοντας αυτή την ανασκόπηση στο φετινό ταξίδι μας, πρέπει να ευχαριστήσουμε και τους δύο προπονητές μας Αποστόλη Πορτοβάρα σε Άνδρες, Γιάννη Σταμούλη σε Γυναίκες για την συστηματική και σε βάθος δουλειά που κάνανε και που έφερε αυτά τα αποτελέσματα.
«Τα αγαθά κόπους κτώνται» και δίνουμε την υπόσχεση για μεγαλύτερες επιτυχίες τον επόμενο χρόνο, επιτυχίες που τις έχει ανάγκη το Βόλεϊ και ο Αρτινός Αθλητισμός.