Το φετινό ταξίδι μας (Μέρος 1ο)


Έχουμε μπει στο Καλοκαίρι, αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν υπάρχουν και είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Μιας χρονιάς που μας επιφύλαξε πολλές συγκινήσεις, με αρκετές επιτυχίες, με επιστροφή των φιλάθλων στις κερκίδες και περισσότερα παιδιά στις ακαδημίες μας.
Αυτό από μόνο του καταμαρτυρά το μέγεθος της επιτυχίας μας και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ώστε την νέα σαιζόν να πετύχουμε περισσότερα και γιατί όχι την άνοδο μιας ομάδος μας στην Α2 Εθνική κατηγορία. Βέβαια για να το πετύχουμε αυτό θέλουμε περισσότερους Αρτινούς  επιχειρηματίες να μας βοηθήσουν οικονομικά για να έχει το οικοδόμημά μας στέρεες βάσεις. Και βέβαια να είναι δίπλα μας και η τοπική αυτοδιοίκηση, αφού η άνοδος του Αθλητισμού στην πόλη μας συνεπάγεται καλύτερη διαφήμιση, αφού ο Αθλητισμός πλέον είναι ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού με οφέλη για όλους.

Πριν ξεκινήσουμε να μιλήσουμε με αριθμούς αξίζει να μάθετε ότι το σωματείο μας στην πρώτη του χρονιά κέρδισε εντυπώσεις και τον σεβασμό όλων. Επίσης στην Δυτική Ελλάδα, από Ναύπακτο έως Κέρκυρα είχαμε συμμετοχή στα ηλικιακά πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες. Στο μεν ισχυρό φύλλο τρία μόνο σωματεία είχανε πλήρης αγωνιστική δραστηριότητα (Άνδρες-Εφήβους-Παίδες-Παμπαίδες) και εκτός της ομάδος μας ήταν ο Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων και ο Α.Ο. Πρέβεζας. Στις δε Γυναίκες τα σωματεία που καλλιεργούν σε βάθος το Βόλεϊ ήταν περισσότερα, συνολικά 6 και εκτός της ομάδος μας ήταν Ηρακλής Ιωαννίνων, Φ.Ε. Ιωαννίνων, Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, Φιλαθλητικός Πρέβεζας και Φιλία Άρτας.


Μέρος 1ο
Άνδρες

Το απόλυτο της επιτυχίας στην πρώτη μας χρονιά θα πετυχαίναμε, αν δεν είχαμε στους τελικούς του πρωταθλήματος τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς των Τάνα-Πλακιά, που μας αποσυντόνισαν και στις λεπτομέρειες χάσαμε την άνοδο από την Γ.Ε. Μεσολογγίου με δύο ήττες με 3-2 σετ. Μάλιστα και στα δύο παιχνίδια είχαμε προηγηθεί 2-1 σετ. Συνολικά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πετύχαμε 11 νίκες, ενώ χάσαμε μόνο μία φορά και η ομάδα μας ήταν με διαφορά η καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Τα σετ ήταν 34-09.

Η χρονιά βέβαια ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, αφού κατακτήσαμε το
Κύπελλο στην Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. νικώντας στον τελικό την Γ.Ε. Μεσολογγίου με 3-2 σετ. Νωρίτερα αποκλείσαμε τον Α.Ο. Πρέβεζας με 3-1 σετ στην Πρέβεζα και τον Αρχίλοχο Λευκίμμης στην Άρτα με 3-2 σετ.
Και αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία για τον νεοσύστατο σύλλογό μας.
Οι αθλητές που φορέσανε την φανέλα της ομάδος μας όλη την σαιζόν ήταν Γεώργιος Τασηνίκος, Λάμπρος Αθανασίου, Μανώλης Μαζιώτης, Διονύσης Κουτσούπας, Αλέξανδρος Λιανός, Κέρι Τσήνα, Ιωσήφ Χαττάρι, Φάνης Κομζιάς, Φάνης Παυλάκης, Λευτέρης Τάνας, Δημήτρης Ζαχάρος, Πέτρος Καραμπάς, Στάθης Μπίκας, Κώστας Δάσκαλος, Κώστας Πλακιάς και Αλέξανδρος Κωστανίκος.
 

Έφηβοι

Την τρίτη (3η) θέση κατακτήσαμε στο πρωτάθλημα Εφήβων, όπου ο Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων ήταν ο πρωταθλητής, ενώ ο Α.Ο. Πρέβεζας τερμάτισε στην 2η θέση. Ο Α.Γ.Σ.Ι. που πέτυχε την μεγαλύτερη διάκριση για σύλλογο της Δυτικής Ελλάδας, με την κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.
Στην ομάδα των Εφήβων αγωνίστηκαν φέτος οι Πέτρος Καραμπάς, Λάμπρος Αθανασίου, Κώστας Δραγατάκης, Φάνης Κομζιάς, Δημήτρης Ζαχάρος, Μανώλης Μαζιώτης, Γιάννης Μαραγγιανός και Διονύσης Κουτσούπας.


Παίδες

Την δεύτερη (2η ) θέση κατακτήσαμε στο πρωτάθλημα Παίδων πίσω από τον Α.Ο. Πρέβεζας που ήταν ένα σκαλί πιο πάνω από όλες τις ομάδες. Μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε νέα παιδιά, αρκετά μικρότερα ηλικιακά που απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον. Και ήταν οι Λάμπρος Αθανασίου, Πέτρος Καραμπάς, Μανώλης Μαζιώτης, Φάνης Κομζιάς, Δημήτρης Ζαχάρος, Λεο Σάνκα, Δημήτρης Αθανασίου, Κώστας Δραγατάκης, Ανδρέας Ρίζος.

 

Παμπαίδες

Με πολλά νέα παιδιά, γέννημα θρέμμα των ακαδημιών μας συμμετείχαμε στο πρωτάθλημα, όπου κατακτήσαμε την τρίτη (3η) θέση. Υπήρξαν αγώνες που χρησιμοποιήθηκαν και παιδιά της Δ΄ Δημοτικού (γεννηθέντα το 2004), μιας και σκοπός μας δεν ήταν οι νίκες αποκλειστικά, αλλά η χαρά της συμμετοχής και η ενσωμάτωση στο όμορφο άθλημά μας με απώτερο σκοπό να το αγαπήσουν και να γίνει κομμάτι της ζωής τους τα επόμενα χρόνια.
Στο πρωτάθλημα έπαιξαν οι: Δημήτρης Ζαχάρος, Φάνης Κομζιάς, Δημήτρης Λέκκας, Λευτέρης Δημητρίου, Μάριος Ναξάκης, Λεο Σάνκα, Ανδρέας Ρίζος, Χρήστος Λάμπρου, Σαμι Προτοντουάρι, Πάνος Σταμούλης, Ηλίας Αλπός, Σπύρος Ντάλιας, Παύλος Στεργιούλης και Κώστας Αγγέλης.

 

Όπως αντιλαμβάνεστε η πρώτη μας χρονιά, παρά την πίκρα που μας άφησαν οι Άνδρες στον τελικό του πρωταθλήματος κρίνεται εξαιρετική και για μας στον σύλλογο είναι προάγγελος μελλοντικών επιτυχιών. Διδαχθήκαμε από τα λάθη μας που ήταν λογικό να γίνουν στην πρώτη μας χρονιά και με ενίσχυση σε κάποιες θέσεις την επόμενη σαιζόν 2014-15 θα θέσουμε τον πήχη ψηλότερα για όλα τα τμήματα.

 

Θα ακολουθήσει το 2ο μέρος με αφιέρωμα στις Γυναίκες και σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα που και αυτά είχαμε θαυμάσια πορεία….