Το τρένο σφύριξε και στην Λευκάδα, 3-0 τις Ελπίδες


Με νίκη επί των Ελπίδων Λευκάδας στην Λευκάδα με 3-0 σετ (14-25,15-25,24-26) ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα για τους Άνδρες και την Β΄ Εθνική κατηγορία, όπου κατακτήσαμε την 1η θέση, έχοντας το απόλυτο αβαντάζ έδρας στα play-off που θα ξεκινήσουν την Κυριακή 30 Μαρτίου. Στην 2η θέση τερμάτισε η Γ.Ε.Μεσολογγίου μετά την σημερινή της νίκη επί του Α.Ο. Πρέβεζας με 3-1 σετ (25-18,22-25,25-19,25-16), ενώ στην 3η η ομάδα της Βολίδας Κέρκυρας που είχε ρεπό στην σημερινή τελευταία αγωνιστική.
Εκκρεμεί ένα παιχνίδι ακόμη, αύριο στο Μεσολόγγι η Γ.Ε.Μ. υποδέχεται τις Ελπίδες Λευκάδας, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στους φιλοξενούμενους που θα έχουν την τελευταία τους ευκαιρία με τρίποντο να «κλέψουν» την 4η θέση από την ομάδα της Πρέβεζας, που αυτή την στιγμή την κατέχει (17 βαθμοί-έναντι 15).
Αναλυτικά το παιχνίδι

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που θέλανε περισσότερο την νίκη, όμως η ομάδα μας από την αρχή επέβαλε το ρυθμό της και με πολύ καλό σέρβις του Χαττάρι προηγήθηκε 0-6. Ανώτεροι σε επίθεση, αλλά και μπλοκ στα μισά ξεφύγαμε 6-13, αργότερα 10-20 και εύκολα κατακτήσαμε το 1ο σετ 14-25.
Στο 2ο σετ οι Ελπίδες καταφέρανε να ισορροπήσουν έως το 8-8, όταν και η ομάδα μας πάτησε γκάζι, αρχικά ξέφυγε 8-11 και με τον Πλακιά στο σέρβις 9-17. Συνεχόμενα μπλοκ αυξήσανε την διαφορά στους 10 πόντους 13-23 και εύκολα το κερδίσαμε 15-25.
Στο 3ο σετ ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας  άφησε στον πάγκο τον Πλακιά (που δεν αισθανόταν καλά) και στη θέση του πέρασε τον Αθανασίου και διαγώνιο τον Τασηνίκο. Χάλασε κάπως η χημεία της ομάδος, δεχθήκαμε πολλά πλασέ και το σετ πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι τα μισά του 14-13. Μάλιστα οι Ελπίδες με πρωταγωνιστές τους Μάκο, Ναζόπολου ξεφύγανε 18-15 και 23-18.

Επαναφορά του Πλακιά στη θέση του Τασηνίκου, το μπλοκ βρήκε και πάλι ρυθμό και με τον Αθανασίου στο σέρβις, όχι μόνο ισοφαρίσαμε 23-23, αλλά και προηγηθήκαμε 23-24, έχοντας μάλιστα την ευκαιρία στην αντεπίθεση με τον Χαττάρι να το τελειώσουμε 23-25. Η επίθεση του Χαττάρι ήταν στο φιλέ, το σετ πήρε παράταση, όμως ο Μάκος από την Λευκάδα έχασε το σέρβις και με τριπλό μπλοκ των Χαττάρι-Τσήνα-Πλακιά στον Ναζόπουλο ολοκληρώθηκε η ανατροπή και με 24-26 κατακτήσαμε το σετ και το παιχνίδι με 3-0.

Αυτή ήταν η 10η συνεχόμενη νίκη για την ομάδα μας, που είναι τρένο ασταμάτητο (απομένει ένα τυπικής διαδικασίας παιχνίδι για την ομάδα μας με τον Αρχίλοχο) για να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στο φετινό πρωτάθλημα όπου είμαστε οι πρωταγωνιστές, αποσπώντας τα θετικότατα σχόλια όλων.

Ο προπονητής  μας Αποστόλης Πορτοβάρας έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα που δείξαμε, δίνοντας συγχαρητήρια στους αθλητές μας για την τακτική που ακολουθήσανε σε όλο το παιχνίδι, μια τακτική που δουλεύτηκε στην προπόνηση και εφαρμόστηκε κατά γράμμα και επισήμανε ότι το μπλοκ και σέρβις για άλλη μια φορά ήταν «λίρα εκατό».
Ξεχώρισαν Πλακιάς, Χαττάρι και Τάνας, ενώ για τις Ελπίδες Μάκος και Ναζόπουλος.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Μπούτη.
Ελπίδες Λευκάδας (Παπαθανασίου): Μάκος, Ναζόπουλος, Λαινάς, Νάσσης, Φωτεινός, Γληγόρης, Κοντογεώργης Γ., Κοντογεώργης Χ., Αραβανής λ., Κώτσης, Γαζής, Βουκελάτος λ.
Γ.Σ. ΑΡΤΑ VOLLEY(Πορτοβάρας, Σταμούλης): Αθανασίου, Τασηνίκος, Κωστανίκος, Πλακιάς, Τάνας, Τσήνα, Κουτσούπας, Λιανός, Κομζιάς, Δάσκαλος, Χαττάρι.Σημ.:
Οι Φωτό είναι από τον Μάριο Γαζή και τον ευχαριστούμε που μας τις έστειλε