Πρώτη εντός έδρας νίκη για τους Άνδρες μας και 2η θέση στη βαθμολογία


Η ομάδα των Ανδρών για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας νίκησε 3-0 σετ την Φ.Ε. Ιωαννίνων στο Δ.Α.Κ. Άρτας.
Τα σετ: 25-21, 25-20, 27-25.
Στο άλλο σημερινό παιχνίδι η Γ.Ε.Μεσολογγίου νίκησε τον Αρχίλοχο με 3-0 σετ (25-15, 25-16, 25-19).
Αναλυτικά το παιχνίδι

Πρώτη εντός έδρας νίκη
με 3-0 επί της Φ.Ε. Ιωαννίνων, μετά από κακή εμφάνιση. Η ομάδα λες και ήταν υπνωτισμένη, πολύ χαλαρή και αν δεν υπήρχε διαφορά δυναμικότητας θα το είχαμε πληρώσει.
Στο 1ο σετ παρά το καλό μας ξεκίνημα 6-1, 8-2, αρχίσαμε τα λάθη κυρίως στον αμυντικό τομέα, όπως και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και η Φ.Ε.Ι. με τους έμπειρους Λαγό, Ζαλαβρά να κερδίζουν το ένα μπλοκ-αουτ μετά το άλλο ψαλιδίσανε την διαφορά και στα μισά του σετ μειώσανε 15-12. Η ομάδα μας κατάφερε να ξεφύγει 23-18 και τελικά κερδίσαμε το σετ 25-21.
Στο 2ο σετ η είσοδος στο παιχνίδι του Τασηνίκου σαν διαγώνιος άλλαξε την εικόνα μας και εύκολα προηγηθήκαμε 10-6 και 20-12. Οι πολλές αλλαγές του προπονητή μας έφεραν αναστάτωση στην ομάδα, άρχισαν λάθη και η Φ.Ε.Ι. κατάφερε να μειώσει σε 20-16, 23-17 και τελικά το σετ να τελειώνει 25-20 για την ομάδα μας, που προηγήθηκε 2-0.
Στο 3ο το παιχνίδι έγινε ντέρμπι η Φ.Ε.Ι. μας πίεσε από το σέρβις, κάναμε πολλά λάθη, υπήρξε και εκνευρισμός βασικών παικτών με τον προπονητή μας και όλα κρεμόταν σε μα κλωστή, μέχρι το 20-20. Η είσοδος στο παιχνίδι του Χαττάρι που είχε νωρίτερα αντικατασταθεί από τον Αθανασίου μας βοήθησε να προηγηθούμε 23-20. Και αντί να ηρεμήσουμε τα πολλά νεύρα βάλανε την Φ.Ε.Ι. που ισοφάρισε 23-23. Στις λεπτομέρειες το κερδίσαμε το σετ 27-25, με ένα μπλοκ των Κωστανίκου-Τάνα και ένα έξυπνο μπλοκ-άουτ του Χαττάρι στον Ζαλαβρά.
Κορυφαίος για την ομάδα μας ο Τασηνίκος, ενώ υψηλή απόδοση είχε και ο Τσήνα.
Από την Γιαννιώτικη ομάδα ο Λαγός με τον Ζαλαβρά ήταν οι καλύτεροι.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Μπούτη.
Γ.Σ. ΑΡΤΑ VOLLEY (Αποστόλης Πορτοβάρας): Τάνας, Χαττάρι, Τασηνίκος, Κωστανίκος, Τσήνα, Πλακιάς, Λιανός λ., Κουτσούπας λ., Δάσκαλος, Μαζιώτης, Κομζιάς, Αθανασίου.
Φ.Ε. Ιωαννίνων (Δημήτρης Καλογήρου): Λαγός, Ζαλαβράς, Χάιδος, Πέτσιος, Σιάμπαλης, Καλογήρου, Λειβαδιώτης, Τραγκούνης.

Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας στενοχωρημένος από την κακή εμφάνιση της ομάδος μας είπε «σήμερα η εικόνα μας ήταν πολύ κακή, υπήρξε μια απίστευτη χαλαρότητα και εκνευρισμός μεταξύ εμού και βασικών παικτών μου. Ευτυχώς που δεν το πληρώσαμε. Ίσως φταίω και εγώ γι΄αυτό που όλη την βδομάδα οι προπονήσεις ήταν πολύ χαλαρές και αυτό εκτιμήθηκε λάθος από τους αθλητές μου. Πρέπει όλοι να κάνουμε αυτοκριτική γιατί το Βόλεϊ είναι ομαδικό άθλημα και ο ένας καλύπτει τις αδυναμίες του άλλου και το πιο σπουδαίο, να εφαρμόζουν αυτά που λέμε στα time-out και στις προπονήσεις. Πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ποτέ μα ποτέ να μην υποτιμάμε τους αντιπάλους. Δεν γίναμε μεγάλη ομάδα από μια στιγμή στην άλλη, ούτε θα κερδίζουμε μόνο με τις φανέλες. Θέλουμε σκληρή δουλειά και υπομονή για να πετύχουμε το στόχο μας, σε ένα πρωτάθλημα άκρως ανταγωνιστικό».