Οι ομάδες των νέων πρωταθλημάτων της Β΄ Εθνικής

Η Παρασκευή 8 Αυγούστου ήταν η τελευταία μέρα δήλωσης στα πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου 2014-15 και σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες μας στις Γυναίκες δηλώσανε συμμετοχή 9 ομάδες, ενώ στους Άνδρες 7 με μια εκκρεμότητα των Ελπίδων Λευκάδας που πρέπει να αποφασίσει μέχρι αύριο αν θα δηλώσει συμμετοχή στην Α2 – αποδεχόμενη την πρόταση της Ε.Ο. ΠΕ. ή στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.
Αναλυτικά στις Γυναίκες συμμετοχή δηλώσανε Γ.Ε. Μεσολογγίου, Ιωνικός Αγρινίου (νέο σωματείο), Ελπίδες Λευκάδας, Α.Ο. Φιλία Άρτας, Φ.Ε. Ιωαννίνων, Γιάννενα Γ.Σ. (νέο σωματείο), Ερμής Ηγουμενίτσας, Βολίδα Κέρκυρας και βέβαια η ομάδα μας.
Μεγάλο φαβορί για άνοδο στην Α2 θα είναι η νέα ομάδα των Ιωαννίνων Γιάννενα Γ.Σ. που ενισχύθηκε με πολλές αθλήτριες από Α.Γ.Σ.Ι. και Ηρακλή Ιωαννίνων. Προπονητής θα είναι ο Αρτινός Βαγγέλης Ζαρκαλής περυσινός προπονητής του Α.Γ.Σ.Ι. στην Α2, ο Α.Γ.Σ.Ι. που φέτος διαλύθηκε στις Γυναίκες και δεν δήλωσε συμμετοχή.

Στους Άνδρες οι 7 ομάδες είναι Βολίδα Κέρκυρας, Αρχίλοχος Λευκίμμης, Φ.Ε. Ιωαννίνων, Γιάννενα Γ.Σ., Α.Ο. Πρέβεζας, Ερμής Ηγουμενίτσας (αποχώρησε από την Α2 λόγω ασυμφωνίας με την Ε.Ο.ΠΕ. ως προς την τοποθέτηση ομίλου) και η ομάδα μας. Εκκρεμεί όπως γράψαμε στην αρχή η συμμετοχή των Ελπίδων Λευκάδας. Όπως στις Γυναίκες, έτσι και στους Άνδρες μεγάλο φαβορί για την άνοδο θα είναι η νέα ομάδα των Ιωαννίνων Γιάννενα Γ.Σ., ενώ αουτσάιντερ θα είναι οι ομάδες του Ερμή, Α.Ο. Πρέβεζας.
Την Πέμπτη 14 Αυγούστου και ώρα 12:00 στα γραφεία της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. στα Γιάννενα θα γίνουν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων, οπότε υπομονή μέχρι τότε…
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρωτάθλημα Γυναικών θα γίνει σε δύο (2) ομίλους, ενώ των Ανδρών σε έναν (1) όμιλο.