Νίκη με 3-1 επί της Πρέβεζας και ΤΕΛΙΚΟΣ


Ιστορικές στιγμές για τον νεοσύστατο σύλλογό μας με την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής
, μετά την σημερινή νίκη επί του Α.Ο. Πρέβεζας με 3-1 σετ (25-12,22-25,25-15,25-12). Το πλεονέκτημα που κατακτήσαμε με ιδρώτα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν το απωλέσαμε και χωρίς να κάνουμε την μεγάλη εμφάνιση πετύχανε την 3η νίκη επί των Πρεβεζιάνων και… Τ-Ε-Λ-Ι-Κ-Ο-Σ.
Η νίκη μας ήταν «πύρρειος» και αυτό γιατί μετράμε δύο απώλειες με τους τραυματισμούς των Χαττάρι στον ώμο, αλλά και του Τασηνίκου στον γαστροκνήμιο. Ευχόμαστε να μην είναι τίποτα σοβαρό γιατί όλοι χρειάζονται στους τελικούς.
Στο άλλο παιχνίδι η Γ.Ε. Μεσολογγίου εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, νίκησε 3-0 την Βολίδα Κέρκυρας (25-22,25-22,25-22) και προηγείται στη σειρά 2-1.
Αναλυτικά το παιχνίδι

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την ομάδα μας που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Πρεβεζιάνους  και με 25-12 κατακτήσαμε το 1ο σετ σαν σε προπόνηση, με την  επίθεση να βγάζει μάτια, όπως και το μπλοκ μας.
Οι Πρεβεζιάνοι στο 2ο σετ με πολύ δύσκολο σέρβις μας χαλάσανε την υποδοχή, μας αναγκάσανε σε πολλά λάθη, η συγκέντρωσή μας χάθηκε και από την αρχή πήρανε κεφάλι στο σετ 2-6, διατηρώντας το σταθερά μέχρι το 16-20. Με αντεπίθεση διαρκείας καταφέρανε να μειώσουμε 21-22 και να μπούμε στο παιχνίδι, όμως ένα άψογο τελείωμα του Παλαιοκάτερου και δύο λάθος υποδοχές, δώσανε το σετ στους Πρεβεζιάνους με 22-25.
Στο 3ο σετ η ομάδα μας έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Τσήνα, Τασηνίκο, αλλά και σωστή οργάνωση από τον Κωστανίκο ξέφυγε 9-2 και με πολύ καλό μπλοκ αυξήσανε την διαφορά στους 12 πόντους 20-8. Και εύκολα κατακτήσαμε το σετ 25-15.
Αποφασισμένοι να δώσουμε τέλος στην αγωνία και με την παρότρυνση των φιλάθλων μας που γέμισαν το κλειστό αρχικά ξεφύγαμε 8-4 και 14-7, όταν και ο κ. Μπούτης απέβαλε τον Γρηγόρη Τσεκούρα προπονητή των φιλοξενούμενων γιατί παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του δεν καθόταν στον πάγκο. Στη συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με την ομάδα μας είτε να παίρνει άσσους από το σέρβις, είτε να κάνει μπλοκ και με 25-12 ολοκληρώθηκε το σετ και το παιχνίδι με νίκη της ομάδος μας με 3-1 σετ.

Αυτή ήταν η 12η συνεχόμενη νίκη για την ομάδα μας, που δικαίως έφτασε στον τελικό και τώρα θα περιμένει τον νικητή της άλλης σειράς.
Ξεχώρισαν για την ομάδα μας Κωστανίκος, Τσήνα και Τασηνίκος, ενώ για τους Πρεβεζιάνους Παλαιοκάτερος και Τσαμπάφτι.

Γ.Σ. ΑΡΤΑ VOLLEY(Πορτοβάρας, Σταμούλης):
Τασηνίκος, Κωστανίκος, Χαττάρι, Τσήνα, Πλακιάς, Τάνας, Κουτσούπας λ., Λιανός λ., Αθανασίου, Κομζιάς, Μπίκας και Δάσκαλος.
Α.Ο. Πρέβεζας: Παλαιοκάτερος, Σακκάς, Τσαμπάφτι, Βαγγέλι, Μπάμπης, Καμπάνι, Μπουτόπουλος λ., Τόσκου, Παππάς, Κασσιάρας.


Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας προσγειωμένος, παρά την πρόκριση της ομάδος μας στον τελικό είπε «καταρχάς συγχαρητήρια στην ομάδα μου, που παρότι δεν βρέθηκε σε καλή μέρα (εξαιρείται το 1ο σετ)  διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και πήραμε την νίκη, που μας φέρνει στον τελικό. Το καλοκαίρι όταν ξεκινάγαμε το πρωτάθλημα ούτε που ονειρευόμαστε αυτή την πορεία, όμως η δουλειά των παιδιών μέσα στο γήπεδο και οι χαμηλοί τόνοι μας φτάσανε ως εδώ. Το πλεονέκτημα που πήραμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν το χάσαμε σήμερα, που όμως μας στενοχωρεί γιατί μετράμε δύο απώλειες. Αυτά έχει ο Αθλητισμός και εύχομαι στους Τασηνίκο, Χαττάρι ταχεία ανάρρωση γιατί είναι υπερπολύτιμα εργαλεία στην φαρέτρα μας. Τώρα ξεκούραση και από Τρίτη προπόνηση για να είμαστε έτοιμοι και στους τελικούς, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι με την Γ.Ε. Μεσολογγίου. Κλείνοντας να δώσω τα συγχαρητήρια μου και στην ομάδα της Πρέβεζας για το νεανικό σύνολο που παίζει καλό Βόλεϊ και να τους ευχηθώ καλή πορεία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων. Και βέβαια θα ήταν άκομψο και άδικο  να μην  ευχαριστήσω τους πολλούς φιλάθλους που μας συμπαρασταθήκανε για άλλο ένα παιχνίδι και τους θέλουμε κοντά μας και στους τελικούς».