Νίκη επί των Ελπίδων Λευκάδας με 3-1 οι Άνδρες μας


 Διπλό επιτυχημένο μπλοκ σε Ναζόπουλο Χρ. από Πλακιά-Τάνα
Την 4η νίκη στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Ανδρών πέτυχε η ομάδα μας επί των Ελπίδων Λευκάδας με 3-1 σετ, έχοντας καλά και κακά διαστήματα. Και αυτό γιατί η ομάδα είχε από τις 23 Δεκέμβρη να παίξει επίσημο παιχνίδι και δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή της. Παρ’ όλα ταύτα ήταν καλύτερη σαν ομάδα και δίκαια κατέκτησε την νίκη και το τρίποντο.
Το πρωτάθλημα είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών, με πολλές εκπλήξεις και για την 7η αγωνιστική ο Α.Ο. Πρέβεζας νίκησε 3-2 την Γ.Ε. Μεσολογγίου (21-25, 25-23, 24-26, 25-23, 20-18), ενώ ο Αρχίλοχος 3-0 την Φ.Ε. Ιωαννίνων (23-25, 17-25, 20-25) στα Γιάννενα.
Το παιχνίδι παρακολουθήσανε πολλοί φίλαθλοι και χειροκροτήσανε στο τέλος νικητές και ηττημένους, επιβραβεύοντας όλους για την προσπάθειά τους. Αυτό είναι το νόημα του Αθλητισμού και οι φίλαθλοί μας αποδείξανε ότι έχουν Παιδεία και τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Στο 1ο σετ η ομάδα μας από την  αρχή είχε προβάδισμα στο σκορ, προηγηθήκαμε 9-6, 15-9, 22-17, όμως δεν είχαμε την υπομονή και οι Ελπίδες με τον Γ. Ναζόπουλο πρωταγωνιστή δεν το έβαλε κάτω και αφού αρχικά μείωσε σε 23-20, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 23-23. Το time-out του προπονητή μας Αποστόλη Πορτοβάρα έφερε ηρεμία και με ένα μπλοκ-αουτ του Χαττάρι και εν συνεχεία διπλό μπλοκ Αθανασίου-Τάνα σε Γ. Ναζόπουλο δώσανε το σετ στην ομάδα μας με 25-23.

 Επίθεση τέλεια 1ου χρόνου με Τάνα σε πάσα του Κωστανίκου
Το 2ο σετ ήταν παράσταση για ένα ρόλο, με την ομάδα μας να κάνει ότι θέλει ειδικά σε μπλοκ και επίθεση. Προηγηθήκαμε 11-2, 12-6, 20-9 με τον προπονητή μας να ρίχνει στο παιχνίδι όλους τους αναπληρωματικούς (Μαζιώτη, Ζαχάρο, Αθανασίου) και τελικά να το κατακτούμε 25-14.
Στο 3ο σετ και ενώ προηγηθήκαμε 12-10, πάθαμε μπλακ-αουτ υποπίπτοντας σε πολλά επιθετικά λάθη, αλλά και χαμένα σερβίς  και το σκηνικό αντιστράφηκε με τις Ελπίδες να κάνουν ένα σερί 1-9 και να προηγούνται 13-19. Μειώσαμε προσωρικά σε 17-20, όμως οι Ελπίδες είχανε λύσεις με τους Ναζόπουλο Γ., Ναζόπουλο Χρ., Νάση και με 18-25 κερδίσανε το σετ, μειώνοντας το παιχνίδι σε 2-1.
Στο 4ο σετ η ομάδα μας χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση, βρήκε ξανά το ρυθμό της και με όπλο το πολύ καλό μπλοκ στα μισά προηγηθήκαμε 15-10. Σε συνδυασμό με πολύ καλό σερβίς ξεφύγανε 19-13, 23-14 και εύκολα το κερδίσαμε 25-17 όπως και το παιχνίδι με 3-1 σετ.
Ο πασαδόρος μας Αλέξανδρος Κωστανίκος μαζί με τον Τσήνα ήταν οι καλύτεροι για την ομάδα μας. Οι υπόλοιποι είχανε και καλές, αλλά και κακές στιγμές κυρίως επιθετικά. Από τις Ελπίδες ο Γ. Ναζόπουλος μαζί με τον Λαϊνά ήταν οι καλύτεροι.
Αρίστη η διαιτησία του κ. Μπαλτζώη.

 Εντυπωσιακό μπλοκ του Τάνα
Γ.Σ. ΑΡΤΑ VOLLEY (Αποστόλης Πορτοβάρας)
: Κωστανίκος, Πλακιάς, Τάνας, Τασηνίκος, Τσήνα, Χαττάρι, Κουτσούπας λ., Λιανός λ., Ζαχάρος, Δάσκαλος, Μαζιώτης, Αθανασίου.
Ελπίδες Λευκάδας (Παπαθανασίου): Χρ. Ναζόπουλος, Λαϊνάς, Γ. Ναζόπουλος, Νάσσης, Φωτεινός, Γληγόρης, Αραβανής λ. Βουκελάτος λ., Κοντογεώργης, Κώτσης, Σταύρακας, Γαζής.
Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας ευχαριστημένος από την νίκη δήλωσε «συγχαρητήρια στους αθλητές μου για την νίκη, αλλά και την καλή αντίδραση που είχαμε μετά την απώλεια του σετ. Οι διακοπές μας αποσυντονίσανε, κάναμε μόνο 4 προπονήσεις σε 15 μέρες και πρέπει σιγά σιγά να ανεβάσουμε ρυθμούς για να γίνουμε ανταγωνιστικοί στα μεγάλα παιχνίδια που ακολουθούν και θα είναι πραγματικός γολγοθάς με Αρχίλοχο, Γ.Ε. Μεσολογγίου και Βολίδα Κέρκυρας. Όμως για τρία σετ σήμερα είχαμε πολύ καλή υποδοχή και αξίζουν συγχαρητήρια οι Πλακιάς, Χαττάρι και Κουτσούπας και τους αποδίδω τα εύσημα».

Πλακιάς, Κουτσούπας και Χαττάρι κράτησαν σχεδόν αρίστη υποδοχή και πήραν τα εύσημα από προπονητή

Οι δύο αρχηγοί και συμπαίκτες σε Αναγέννηση και Φιλία Ναζόπουλος Γεώργιος, Πλακιάς Κώστας